6 mei 2012  Overrompelende start bezorgd moeizame winst

Geplaatst op 6 mei 2012 • 20:51 • ClubnieuwsSenioren

Zondag 6 Mei, het is koud en de toeschouwers kunnen de winterjas goed hebben, als Blauw Geel de laatste thuiswedstrijd van het seizoen speelt. Te gast is nummer 7 van de ranglijst: het Geel/Blauwe vv Dongen dat vandaag in een compleet Rood tenue optreed. Staat er nog iets voor beide op het spel??? Het antwoord is ja want beide kunnen via een hoge eindklassering nog in het bezit komen van een overgedragen periode titel en Blauw Geel kan ook nog de derde periode zelf bemachtigen. Blauw Geel staat 5e maar heeft evenveel punten, te weten 38, maar een beter doelsaldo. Eerder dit seizoen had Dongen aan een overrompelende start uiteindelijk voldoende om middels een 2-1 de winst moeizaam in eigen huis te houden…..

Blauw Geel trapte af en maakte, zoals we eigenlijk vooral de laatste wedstrijden gewend zijn, meteen duidelijk wat de bedoelingen waren: aanvallen en het spel dicteren. Als snel had Blauw Geel succes en Dongen stond erbij en keek ernaar. Het was de vijfde minuut als Mehmet Dingil de score opent. Een goed opgezette aanval waarbij Alexander Mols de bal prima mee gaf aan de opgestoomde Enis Genc die daarmee het strafschopgebied in kon maar helaas voor hem zijn inzet door de doelman zag worden geblokkeerd. De geblokkeerde bal kwam echter recht voor de voeten van Mehmet en deze schoof de bal beheerst in het lege doel: 1-0. Drie minuten later was het alweer raak. Alexander Mols komt in balbezit een paar meter over het half veld. Hij gaat via de linkerflank richting achterlijn maar soleert vervolgens tussen een paar verdedigers door en schiet vervolgens de bal in de korte hoek binnen: 2-0. Bij Dongen kijkt men verbouwereerd en als aan de grond genageld om zich heen. Blauw Geel dient vervolgens vol gas door te gaan maar dat wordt even vergeten en daarmee helpt het de tegenstander van de schrik te bekomen en niet zonder succes. In de 18e minuut wordt rechtsback Mehmet Dingil er uit gelopen door Daan Poelmans (hij had op het wedstrijdformulier het rugnummer(11) van Mounir Maamar) en hij schuift de bal beheerst in de verre hoek voorbij doelman Sander Maas: 2-1. De eerste de beste aanval en kans is gelijk raak. Het spel wordt iets evenwichtiger en vv Dongen komt beter in het spel. Gevaarlijk wordt het verder voor beide doelen echter niet meer alleen wordt een doelpunt van Blauw Geel in de 44e minuut niet toegekend. Enis Genc had de bal vanuit een rebound over de doelman gelobt maar een vlagsignaal voor buitenspel??!! Behoede Dongen voor een grotere achterstand. Rust 2-1.

Trainer Francois Gesthuizen zag in de rust geen reden tot wisselen, trainer Arie vd Zouwen deed dat wel en hij bracht stormram Sander de Bont. Eerste kansje was echter voor Blauw Geel want in de 46e minuut zette Murat Korkmaz goed door op de linkerflank maar zijn voorzet op Alexander Mols kon door de doelman al grabbelend worden gepakt. In de 59e minuut schreeuwt heel Dongen voor een penalty. Mehmet Dingil zou binnen de beruchte lijnen de bal tegen zijn handen hebben aangeschoten gekregen maar als dat al zo was dan had hij zijn handen strak voor of langs zijn lichaam en dus lijkt de beslissing van de scheidsrechter terecht om door te laten spelen. vv Dongen heeft dan echter al wel het heft duidelijk in handen genomen en is dus op jacht naar de gelijkmaker. In de 63e minuut wordt een inzet in de korte hoek van Dongen door Sander Maas onschadelijke gemaakt ten koste van een corner. In de 76e minuut krijgt Dongen een kopkansje maar deze gaat naast. Van Blauw Geel is aanvallend niets meer te zien en het lijkt een kwestie van tijd te worden voordat de gelijkmaker gaat vallen. Trainer Francois Gesthuizen begint met wisselen. In de 79e minuut haalt hij Emiel vd Sanden van het veld en in zijn plaats komt Roy v Lokven. Nog in dezelfde minuut loopt Sten v Vessem tegen en gele kaart aan als hij een aanvallende tegenstander opvangt. In de 81e minuut produceert Blauw Geel weer een gevaarlijke aanval. Enis Genc speelt de bal vanaf de rechterflank in op Roy v Lokven en legt de bal terug op Mustaf Guler die meteen op doel schiet. Die bal gaat helaas net naast het doel. Francois Gesthuizen haalt in de 82e minuut Murat Korkmaz van het veld en in zijn plaats komt Mounir Biyadat. De geschiedenis herhaalt zich m.b.t. de 79e minuut want in dezelfde minuut als de wissel krijgt Sten v Vessem wederom een gele kaart, zijn tweede dus en dus Rood. Een wel erg gemakkelijk gegeven gele kaart door scheidsrechter Hof en Blauw Geel dat de druk voelt toenemen moet dus met zijn tienen verder. In de 84e minuut veert de Blauw Geel aanhang op want een uittrap van Sander Maas wordt door de Dongense laatste man koppend verlengd en daarmee kan Alexander Mols alleen op de doelman af. In eerst instantie lijkt hij de bal te ver voor zich uit te spelen maar door zijn snelheid is hij alsnog eerder bij de bal dan de uitlopende doelman maar krijgt hij de inzet niet nauwkeurig genoeg richting het doel. De bal gaat jammerlijk millimeters naast. Francois brengt in de 85e minuut nog Martijn v Loon op de positie van Sten en Enis Genc verlaat daardoor het veld. De 90 minuten staan op de klok en veel reden voor blessuretijd is er niet maar toch lijkt scheidsrechter Hof die wel te hebben. Dongen zou daar wel eens van kunnen profiteren maar het is Blauw Geel dat nog de beste kansen op en doelpunt krijgt. Eerst volt een prima uitgevoerde counter waarbij Roy v Lokven de bal op de linkerflank de diepte in speelt op Alexander Mols. Deze komt alleen voor de doelman en kan het eventueel zelf doen maar geeft zijdelings af op de in betere positie staande Mustaf Guler. Deze lijkt een open goal voor zich te hebben maar rekent niet op de lange doelman die met een uiterste strekking de bal nog tot corner kan tikken. Niet veel later wederom een kansje voor Blauw Geel als Roy v Lokven een voorzet van de rechterflank in huis heeft en Alexander Mols de bal bij de eerste paal naast schiet. Gelukkig fluit de scheidsrechter niet veel later voor het einde van de wedstrijd en wint Blauw Geel van naaste concurrent Dongen met 2-1.

Na een prima begin zakte Blauw Geel weg. De wedstrijd was duidelijk meer spannend dan goed en Blauw Geel verzuimde in het begin en op het einde verder afstand te nemen waardoor Dongen geloof in meer behield. Het was in de vierde ontmoeting tussen beide dat Blauw Geel voor het eerst won maar wel meteen een belangrijke winst. Dongen lijkt hiermee zijn kansen op een hoge klassering die recht geeft op overname van een periode te hebben verspeeld, Blauw Geel behoud die kans wel en heeft ook nog alles in eigen hand voor het bemachtigen van de derde periode.

Volgende week de laatste competitiewedstrijd en voor Blauw Geel is dat een uitwedstrijd in en tegen Deurne. De ploeg onder leiding van Klaas Wels verloor vandaag de beladen derby in Helmond van Dijkse Boys met 3-2 en verloor daarmee ook de kans op de derde periode. Zij kunnen komend weekend vrij uit spelen en zullen niets kado doen.

Mannen proficiat met de overwinning en Succes komend weekend!!!!!!

Doel: Sander Maas,

Achterhoede: Mehmet DingilStephan Dekkers,  Jeroen Minneboo,  Sten v Vessem,

Middenveld:  Murat Korkmaz (82e min. Mounir Biyadat),  Guus Peters,  Mustafa Guler,  Enis Genc (85e min. Martijn v Loon),  Mustafa Guler,  Murat Korkmaz,

Voorhoede:   Alexander Mols,  Emile vd Sanden (79e min. Roy v Lokven)

Scheidsrechter: Dhr. M. Hof

Ass. Scheidsrechters:  Dhr. H. v. Meerkerk en Dhr. L. v. den Dries.

Kaarten:  Geel:

sv Blauw Geel’ 38: 79e min. Sten v Vessem,