3 november 2013  Ook vierde thuisduel in winst omgezet: Periodetitel een feit!!!

Geplaatst op 3 november 2013 • 20:30 • ClubnieuwsSenioren

Blauw Geel’ 38/Jumbo – Venray 3-0 (0-0)

Zondag 3 november en de clubs zijn al weer toe aan speelronde 8. Een toppertje op het Prins Willem-Alexander sportpark want nummer 1 Blauw Geel ontving nummer 4 sv Venray. De ploeg uit Limburg, onder leiding van Harry Blokhuis, doet het naar behoren maar behaalde de punten vooral thuis. Op het spel voor de gastheren de eerste periode en behoud van de koppositie. Misschien voor menigeen onverwacht maar wel een feit en het sportpark werd dan ook met zo’n 600 toeschouwers goed gevuld. Trainer Erwin v Breugel koos voor dezelfde opstelling als in de laatste wedstrijd in Breda. Danny Verbakel was weer fit maar nam dus op de reservebank plaats.

Blauw Geel liet direct hun bedoelingen zien en trok tegen de harde wind in ten aanval. In de 5e minuut was men binnen een minuut al twee keer dreigend. Bij de eerste aanval wachtte Rinse Wiekema iets te lang met het afspelen van de bal en werd hij binnen het strafschopgebied van de bal gezet. In die zelfde minuut wederom dreiging in het Venrayse strafschopgebied maar dit maal is het Enis Genc die te lang wacht en te veel spelers wil omzeilen daar waar hij al een schietkans had laten liggen. Maar het publiek ging er eens goed voor zitten. In de 9e minuut wordt Brian Peters prima aangespeeld. Met zijn snelheid snijd hij naar binnen en ziet hij de doelman van Venray uitkomen. Hij besluit de bal buitenkant voet op doel te richten maar helaas voor hem en Blauw Geel gaat de bal in het zijnet. Drie minuten later is zijn inzet beter maar wordt de bal door de doelman prima tot corner verwerkt. Brian kreeg een mooi steekpassje van Enis Genc. Uit die corner was Blauw Geel ook weer gevaarlijk. De bal suisde over alles en iedereen heen en daar had ook Rinse Wiekema bij de tweede paal niet meer op gerekend. Hij was iets te vroeg naar voren gekomen anders had hij de bal voor het intikken gehad. In de 16e minuut moet dan eigenlijk de score worden geopend. Een snelle uitbraak van Blauw geel zorgt dat er vier spelers tegenover twee verdedigers komen te staan en Mustafa Guler een prima pass in huis heeft op de op de rechterflank gestarte Enis Genc. Enis kan in quasi alleen gang op de doelman af maar i.p.v. te schieten of af te geven wil hij de doelman nog omzeilen waarbij hij min of meer struikelt over de bal. Dat was gelijk ook het laatste hoogte punt van de eerste helft. Vanaf dat moment volgde min of meer een tactisch schaakspel. De druk coachende Harry Blokhuis maande zijn opbouwende achterhoede vaak tot rust en geduld. Blauw Geel wenste niet in de val te lopen en liet de tegenstander achterin maar met de bal schuiven. Venray had wel al een paar corners gehad maar de eerste echte doelpoging was pas te zien in de 37e minuut. Het schot van afstand was geen probleem voor doelman v Strien. Een 0-0 ruststand was daarmee een feit.

Na de rust twee ongewijzigde teams. De toeschouwers hoopte natuurlijk op iets meer actie en het was te hopen dat er snel een doelpunt zou vallen waarmee de wedstrijd zou worden open gebroken. Veel toeschouwers waren nog op weg naar hun plaats toen dat doelpunt viel. In de 47e minuut krijgt Blauw Geel een corner en het is Gerke vd Akker die de bal tegen het net weet te koppen: 1-0. Als Venray wat wil moet het nu meer naar voren voetballen en daarmee zou Blauw Geel meer ruimte gaan krijgen. In de 62e minuut iss een tweede treffer al dicht bij. Prima combinaties op de rechterflank tussen Sander v Weert en Enis Genc waarbij uiteindelijk Sander vlak voor de achterlijn een voorzet afgeeft richting de eerste paal. Brian Peters kan aan de bal komen maar te weinig vaart mee geven waardoor de Venrayse doelman al grabbelend de bal kan pakken voor de doellijn. In de 66e minuut krijgt Blauw Geel een vrije trap op zo’n 25 meter voor het doel van Venray. Venray zet geen muur en Enis Genc besluit ineens op doel te richten. Zijn vlammende schot wordt door de doelman uitstekend tot corner gebokst. Die corner wordt de gasten toch fataal. Guus Peters draait de bal mede door de sterke wind ineens bij de tweede paal binnen: 2-0. In de 70e en 73e minuut zijn er weer twee mogelijkheden voor Blauw Geel. Eerst legt Emiel vd Sanden goed af op Rinse Wiekema maar Rinse hangt te ver achterover waardoor de bal over het doel gaat. Daarna krijgt Venray de bal niet weg waardoor de bal voor de voeten valt van Enis Genc. Hij haalt ineens uit maar ook hij hangt te ver achterover en de bal verdwijnt ook nu over het doel. In de 80e minuut, Brian Peters die weer een goede wedstrijd speelde was al vervangen door Danny Verbakel, ontsnapte Venray met behulp van de paal. Enis Genc zijn voorzet werd door Emiel vd Sanden gekopt maar de bal ging via de paal over de achterlijn. In de 84e minuut de grootste kans van de wedstrijd voor de gasten. De bal viel voor de voeten van een Venrayse speler die zich geen moment bedacht en uithaalde. De inzet ging langs. In de 87e minuut krijgt Sten v Vessem nog speeltijd en terecht en met succes. De 90e minuut staat al op het scorebord als de ander invaller, Danny Verbakel, prima voorbereidend werk verricht alvorens een voorzet af te geven. Sten v Vessem staat bij de tweede paal geheel vrij en kan de bal simpel binnen tikken: 3-0.

Kort daarna fluit scheidsrechter Franssen die weinig problemen kende met dit duel maar soms toch wat warrig floot voor het einde van de wedstrijd. Blauw Geel wint voor de tweede achtereenvolgende week met 3-0 en kwam ook nu nooit in de problemen. Het was de zesde keer dat men de nul hield. De koppositie blijft behouden en het pakt meteen ook de eerste periode en krijgt daarmee op zijn minst aan het einde van het seizoen een kans op promotie naar de TOP-klasse. Toch een succesje waar niemand, vriend noch vijand, op voorhand mee rekening had gehouden. De weg is ook nog lang en er kan nog veel gebeuren dus even dromen mag maar meer ook niet.

Volgende week DE echte topper in de Hoofdklasse B. Op zaterdagavond reist Blauw Geel naar Gemert. Op sportpark Molenbroek ontvangt de huidige nummer twee de nummer een. De zwart/witten wonnen vandaag, ook in eigen huis, met 3-1 van het Bredase Baronie en volgen Blauw Geel op twee punten. Een echte testcase dus voor trainer Erwin v Breugel en zijn Mannen.

Mannen PROFICIAT met de winst en de EERSTE PERIODE.    Een uitstekende prestatie en een ieder is benieuwd naar de verrichtingen volgende week. Waar kan dit gaan eindigen????

Doel:  Martijn v Strien,
Achterhoede:   Giovanni Henskens,  Gerke vd Akker,  Erik van Loon,  Sander v Weert,
Middenveld:  Mustafa Guler,  Guus Peters,  Enis Genc,
Voorhoede:   Emiel vd Sanden (87e min. Sten v Vessem),  Rinse Wiekema,  Brian Peters (77e min. Danny Verbakel)

Scheidsrechter: Dhr. F. Franssen

Ass. Scheidsrechters: Dhr. M. Beijer en Dhr. W. vd Oetelaar

Kaarten:  Geel:

sv Blauw Geel’ 38:  34e min. Emiel vd Sanden, 38e min. Erik v Loon,