7 november 2016  OOK HALSTEREN AAN VEGHELSE ZEGEKAR.

Geplaatst op 7 november 2016 • 16:01 • ClubnieuwsSenioren

sv Blauw Geel’ 38/Jumbo – RKSV Halsteren        (1-0)        1-0

Op een koude gure eerste zondag van november, 6 november, stond voor Blauw Geel de 6e thuiswedstrijd op het programma. De vorige vijf werden alle in winst omgezet en mede daardoor werd vorig weekend in Bergen op Zoom de eerste periode titel gepakt. Zaak om nu een goed vervolg te geven op dat eerste prijsje. Tegenstander was Halsteren dat op een 8e plaats stond en negen punten minder had vergaard. Desalniettemin een tegenstander om niet te onderschatten ondanks dat men in de vorige competitieronde met 2-1 had verloren bij RKAVV. Vorig seizoen wisten de geel/zwarten met 1-2 in Veghel te winnen.

Door Antoine van der Cammen

Ondanks het gure weer en de activiteiten in Veghel centrum waren er een 300 toeschouwers aanwezig. Zij zagen dat trainer Niels v Casteren eigenlijk de vaste start elf had opgesteld.

Meestal begint Blauw Geel met een gevaarlijke aanval in de beginfase. Dat kwam er nu eigenlijk niet van of het moet zijn de goede pass van Mustafa Guler in de diepte op Alexander Mols die een vrije doorgang voor zich had maar de bal veel te ver voor zich uit speelde. Nee het was Halsteren dat de eerste mogelijkheden liet optekenen. In de 3e minuut een vrije kop kans die naast ging, in de 5e minuut een afstandsschot dat door Barhim Zaari over de lat kon worden getikt en in de 7e minuut een aanvaller van Halsteren op de rechterflank die geheel vrij voor Barhim Zaari kon opduiken maar ook zag dat de Veghelse doelman een klasse keeper is en de inzet kon pareren. In de 9e minuut wordt dan de score toch geopend. Martijn van Loon legt breed op Desley Schilders. Hij stuurt vanaf eigen helft de bal het strafschopgebied in waarbij een verdediger de bal wil weg koppen. De Halsteren verdediger raakt de bal totaal verkeerd en Danny Verbakel neemt het risico om de bal ineens met een omhaal uit de lucht te halen: 1-0. Een pracht van een doelpunt!! Een minuut je later weer een soepele aanval waarbij Mustafa Guler naar Sander Egmond speelt die vervolgens de bal mee geeft aan de inlopende Danny Verbakel. Hij haalt hard uit maar ditmaal heeft de Halsteren doelman een mooie redding in huis en rest Blauw Geel slechte een corner. Dat Blauw Geel oefent op corners is wel duidelijk en ook nu weer is deze gevaarlijk. Joey Hellstern kopt de bal bij de tweede paal terug en het is Sten van Vessem die de bal zwaar gehinderd niet goed kan raken op een metertje voor de doellijn waardoor de doelman de bal kan pakken. Het spel golft vervolgens op en neer en de twee ploegen weten het publiek te boeien door het creëren van mooie aanvallen en kansen. Een vrije trap van Desley Schilders gaat net over de kruising en aan de ander kant wordt een inzet, overigens afgefloten voor buitenspel, ook maar net naast gewerkt. In de 28e minuut weer een scoringskans voor Blauw Geel maar uit de voorzet van Danny Verbakel weet Alexander Mols niet te scoren. In de 32e minuut weer een goede voorzet van Danny Verbakel die door Sander Egmond ineens wordt gekopt, helaas naast het doel. In de 34e minuut weet Joey Hellstern door goed stoorwerk in balbezit te komen. Hij wil de uitgekomen doelman omzeilen maar die heeft goed oog voor de bal. De bal komt via de doelman voor de voeten van Alexander Mols die meteen uithaalt maar op de baan van het schot is de razendsnelle doelman weer paraat. Een minuutje later is het alle hens aan dek in het Blauw Geel strafschopgebied en weten Martijn van Loon en Sten van Vessem met vereende krachten erger te voorkomen ten koste van een hoekschop. Een boeiende eerste helft wordt afgesloten met een 1-0 voorsprong.

Twee ongewijzigde teams komen terug vanuit de kleedkamer en ze zullen op dezelfde voet doorgaan. Het is de 48e minuut als de lat redding brengt voor Halsteren. Joey Hellstern legt de bal prima terug naar de andere flank waar Danny Verbakel komt inlopen. Hij haalt verwoestend uit maar treft zoals gezegd de onderkant lat en de bal komt op de grond neer op of voor de doellijn om vervolgens terug het veld in te komen. Een minuutje later krijgt Halsteren een prima gelegenheid maar de inzet gaat net over de lat. In de 55e minuut weet Alexander Mols te scoren. Uit een vrije trap treft hij het doel maar er lijkt buitenspel te zijn geconstateerd en dus gaat het feest niet door. In de 69e minuut een prima pass van Alexander Mols op Joey Hellstern maar de Halsteren doelman is op zijn hoede. In de 70e minuut moet Brahim Zaari weer handelend optreden op een doelpoging van afstand en hij tikt de bal over de lat. In de 74e minuut veert de Blauw Geel aanhang op omdat men denkt de verlossende 2-0 te mogen gaan zien. Danny Verbakel speelt de bal halverwege de eigen helft de vrije ruimt in richting Joey Hellstern. Deze kan alleen op de doelman af en lijkt niet te kunnen missen. Helaas voor hem en Blauw Geel schiet hij de bal wel langs de uitkomende doelman maar ook langs het lege doel. Het is de 84e minuut als Alexander Mols niet hard uithaalt meer met een bekeken bal wil scoren en hij de bal over het doel schiet. In de 90e minuut kan Alexander Mols vanaf de rechterflank nog het strafschopgebied in snijden. Hij had de bal kunnen afleggen op de vrijstaande Sander Egmond of Danny Verbakel maar hij schiet zelf en ziet zijn inzet net over de lat gaan.

Het blijft bij 1-0 na een uiterst boeiend en levendig duel tussen Blauw Geel en Halsteren. Vele mogelijkheden lieten beide ploegen onbenut. Blauw Geel schiep zich zoals bijna ieder wedstrijd een legio aan grote kansen en gaf voor het eerst dit seizoen ook zelf behoorlijk wat kansen weg. Overigens een verdienste van Halsteren zelf dat het die mogelijkheden kreeg. Drie belangrijke punten zorgen er in ieder geval voor dat men een goed vervolg geeft aan de gewonnen eerste periode en dat men op eigen kracht alleen koploper is gebleven.

Volgend weekend reist Blauw Geel naar de huidige nummer 3 van de ranglijst: HV & CV Quick in Den Haag. Een hele goede ploeg naar verluid die zeker ook voor de hoofdprijs zal mee blijven spelen ondanks dat men momenteel zes punten achterstaat op Blauw Geel. De thuisclub zal ongetwijfeld het gat kleiner willen maken en de 4-1 thuiswinst van dit weekend op EHC willen vervolgen met opnieuw winst. Kan Blauw Geel de ongeslagen status handhaven of treft men het waterloo bij Gastheer Quick???

We hopen dat vele Veghelse toeschouwers de ploeg zullen komen steunen in deze topper in Den Haag!!! Mannen Proficiat met de Winst en uiteraard SUCCES komend weekend.

Doel:  Brahim Zaari,

Achterhoede:   Ymanuel Hurkmans,  Desley Schilders, Martijn van Loon (43e min. Erik van Loon),   Sten v Vessem,

Middenveld:   Sander Egmond, Mustafa Guler (67e min. Stijn de Looijer),  Mark Dobbelsteen,

Voorhoede:  Joey Hellstern (75e min. Emiel vd Sanden), Alexander Mols,  Danny Verbakel,

Scheidsrechter: Dhr. J. van der Laan

Ass. Scheidsrechters: Dhr. A. Werrelmann en Dhr. S. Bosscha.

Kaarten:  Geel:

sv Blauw Geel’ 38: 64e min. Ymanuel Hurkmans