14 februari 2017  Ook Chevremont niet opgewassen tegen Blauw Geel

Geplaatst op 14 februari 2017 • 9:03 • ClubnieuwsSenioren

vv Chevremont – sv Blauw Geel’ 38/JUMBO (2-1) 3-5. We schrijven zondag 12 februari en Blauw Geel brengt voor het eerst in haar geschiedenis een bezoek aan Chevremont in Kerkrade. Ondanks het wisselvallige weer kon het duel op de kunstgrasmat van Chevremont doorgang vinden. De Kerkraadse ploeg, gehuisvest op slechts een luttele kilometers van de Duitse grens, had vorig weekend met 3-3 gelijkgespeeld in Leidschendam bij RKAVV en Blauw Geel had EHC aan de kant gezet. Eerder dit seizoen had Blauw Geel in eigenhuis de grootste thuisoverwinning voor dit seizoen tot op heden geboekt en was het 6-1 geworden. Als koploper ook nu favoriet voor de overwinning maar de gastheren, vierde van onderen, willen winnen om nacompetitie of degradatie te ontlopen. Toekomstig trainer van Chevremont en oud prof en betaald voetbal trainer Jan van Dijk was aandachtig toeschouwer. Voor zover hij Blauw Geel kent zag hij dat trainer Niels v Casteren noodgedwongen andere basisopstelling had. Desley Schilders raakt in de slotseconde van het duel tegen EHC geblesseerd en werd vervangen door JO19-1 speler Jelle Sanders. Joey Hellstern was nog geblesseerd maar zat wel al op de bank voor hem startte evenals vorig weekend Emiel vd Sanden.

De Veghelse getrouwen zagen de voor dit seizoen bekende openingsfase: Sturm und Drang. In de 6e minuut jaagt Alexander Mols de bal hoog over das Tor. Maar al snel wordt ook duidelijk dat men moet oppassen voor de counter. In de 11e minuut is het in allerlaatste seconde een prima tackle van Ymanuel Hurkmans in het strafschopgebied die een inzet verhinderd. Twee minuten later een kleine scrimmage voor het Chevremont doel maar ook zonder gevolgen. In de 16e minuut een vrije trap van Mustafa Guler die Alexander naast het doel kopt. In de 26e minuut dan de openingstreffer. Uit een corner van Danny Verbakel kopt Alexander Mols onhoudbaar binnen: 0-1. Drie minuten later goede gelegenheid voor Danny Verbakel maar hij besluit op de voeten van de doelman. In de 31e minuut krijgt Blauw Geel een penalty na een overtreding op de opgerukt Ymanuel Hurkmans. Niet Emiel vd Sanden plaatst zich achter de bal maar Alexander Mols. Helaas voor hem is zijn inzet niet zuiver genoeg en de doelman kan redden en voorkomt daarmee een vroege onoverbrugbare achterstand voor de gastheren. Erger, het lijkt een omslagpunt. Chevremont stroopt de mouwen eens goed op, werkt zich een slag in de ronde en bijt nog feller van zich af. Twee minuten later moet Sten v Vessem een overtreding maken op zo’n 17 meter voor het doel. Daniel Meijer is het vervolgens die de bal in de verre hoek feilloos binnen schiet: 1-1. In de 36e minuut durft scheidsrechter vd Werff het niet aan om een duidelijk hands geval van Chevremont te bestraffen met weer een penalty voor Blauw Geel. Drie minuten later is het Brahim Zaari die met twee goede reddingen een achterstand voor Blauw Geel verhinderd en een minuutje later, we schrijven de 40e minuut, is de paal zijn redding want de inzet beland op de buitenkant van de paal. Chevremont is op dat moment duidelijk de bovenliggende partij en in de 43e minuut belonen ze zich zelf. Een aanval op randje buitenspel mag door en de snelle aanvallersmaken hier goed gebruik van. Brahim Zaari probeert door snel en vroeg uit te komen erger te voorkomen maar Rodney Klinkenberg blijft koelbloedig en lobt de bal in het lege doel: 2-1. Chevremont mag en kan op dat moment zelfs denken dat er een stuntje mogelijk is tegen de koploper. En de ploeg gaat zelf met een voorsprong rusten.

Niels van Casteren grijpt in de rust in. Na waarschijnlijk een donder speech wisselt hij meteen. Jelle Sanders, die overigens geen verkeerde indruk maakte, werd gewisseld en zijn vervanger was Stefano Verburg. Blauw Geel begon meteen met het tempo weer op te voeren. Het had wel weer een standaard situatie nodig om te scoren maar ook dat is gave van en voor deze ploeg. Danny Verbakel schiet de bal uit een vrije trap op de lat maar de attente Alexander Mols krijgt de bal voor zijn voeten en trapt beheerst binnen: 2-2. Nu drukt Blauw Geel zowaar nog harder het gaspedaal en Chevremont kan daar niets meer tegenover stellen. In de 58e minuut valt de 2-3. Danny Verbakel snelt over de flank weg en zet goed voor op Alexander Mols. Hij legt de bal prima af op de geheel vrijstaande Mark Dobbelsteen en deze schiet nu raak. In de 65e minuut wordt het duel beslist. Emiel vd Sanden is nu weg over de flank en zijn voorzet bereikt Sander Egmond die de 2-4 aantekent. In de 68e minuut voorkomt Brahim Zaari met een redding een aansluitingstreffer en dat had de gastheren weer vleugels kunnen geven. In de 71e minuut loopt Blauw geel nog verder uit, en hoe. Na een mooie aanval komt de bal bij de achterlijn bij Sander Egmond. Met een fabuleuze actie stuurt hij twee verdedigers niet het welbekende bos in, maar de Limburgse heuvels om vervolgens op Alexander Mols te passen die beheerst afrond: 2-5. Wat een geweldige actie van Sander, jammer dat er geen beelden van zijn. In de 77e minuut draaid een inzet van Danny Verbakel nog naar de verre hoek maar hierop had de doelman een antwoord en rest slechts een corner. In de 86e minuut maakt Chevremont de stand voor hen wat dragelijker als een van richting veranderd schot nog achter Brahim Zaari beland: 3-5. Blauw Geel liet zich uiteindelijk niet verrassen en in een tijdsbestek van ruim 15 minuten besliste men het duel. Als men tempo draait kan zelfs een defensieve tegenstander worden gesloopt en ondanks de kleine ruimtes zijn er dan nog vele mooie aanvallen en acties te bewonderen. Als vervolgens dan de uitslag van concurrent Nuenen binnen komt is het voor deze zondag Feest. Maar de weg is nog lang en dus zal men weer geconcentreerd aan de slag moeten voor de volgende wedstrijd. Zondag komt DHC uit Delft naar Veghel. Zij waren dit weekend vrij maar in Delft eindigde het duel tussen DHC en Blauw Geel in 1-1 en had Blauw Geel het zeker niet gemakkelijk en recent wisten de Delftenaren in Gemert met 2-3 te winnen. Genoeg reden om zondag naar het Prins Willem Alexander Sportpark te komen voor een ongetwijfeld zeer interessant duel en hopelijk weer oogstrelend voetbal van onze Mannen…….

Doel: Brahim Zaari,

Achterhoede: Ymanuel Hurkmans, Jelle Sanders (46e min. Stefano Verburg), Martijn van Loon,   Sten v Vessem,

Middenveld: Sander Egmond (79e min. Rolf vd Boogaart), Mustafa Guler, Mark Dobbelsteen,

Voorhoede: Emiel vd Sanden, Alexander Mols, Danny Verbakel (82e min. Tresor Shema),

Scheidsrechter: Dhr. R. van der Werff

Ass. Scheidsrechters: Dhr. De Reuver en Dhr. Winkel

Chevremont: 76e min. Nr 13

sv Blauw Geel’ 38: 33e min. Sten v Vessem