28 april 2013  Ook Baronie aan de zegekar

Geplaatst op 28 april 2013 • 19:47 • ClubnieuwsSenioren

Blauw Geel’ 38/Jumbo – Baronie 2-1  (2-1)

Zondag 28 April, de returnwedstrijd van de eerste competitieronde kon nu eindelijk worden gespeeld. Blauw Geel had in de seizoensopening na een 2-0 achterstand alsnog met 2-4 gewonnen. Vorig weekend had Baronie de derby tegen Dongen in eigenhuis glansrijk gewonnen, het werd 3-0, Blauw Geel won ondanks drie penalties tegen met 3-5 in Eindhoven van Brabantia. Trainer Francois Gesthuizen kon vandaag geen beroep doen op de geschorste Jeroen Minneboo en Rik v Griensven. Hun vervangers waren Desley Schilders en Coen v Beljouw.

Door: Antoine van der cammen

Het duel behoefde geen opwarm periode en in de 5e minuut kreeg Baronie al zijn eerste corner. Die leverde niets op en de eerste goede aanval van Blauw Geel een minuutje later had ook nog geen resultaat. De rush van Wesley Meeuwsen vanaf eigen helft besloot hij met een schot dat hoog over ging. In de 7e minuut valt dan al het eerste doelpunt. Baronie kan vanaf de rechterflank bij Sten v Vessem te ongehinderd voorzetten en de bal kan bij de tweede paal bijna net zo ongehinderd worden binnen getikt door Tom Kroes: 0-1. Vier minuten later zoeft een inzet van afstand bij doelman Sander Maas over de kruising. In de 11e minuut Blauw Geel’s eerste corner omdat een inzet van Alexander Mols van richting werd veranderd. Uit de corner is Blauw Geel ook weer gevaarlijk maar Emiel vd Sanden zijn voorzet wordt door Alexander Mols  in kansrijke positie naast geschoten. Bijna loopt een foute terugspeelbal op Sander Maas in de 18e minuut fataal af maar de doelman kan zich herstellen en werkt de bal nog weg. In de 21e minuut ziet het publiek een aanval met prima combinaties van Blauw Geel. Sten speelt Wesley aan, Wesley speelt door op Alexander en hij speelt de bal weer prima in de voeten van de doorgelopen Sten v Vessem. Op enkele meters schuin voor het doel schiet hij echter de bal hoog over.

Het spel golft wat op en neer zonder dat een van beide ploegen gevaarlijk wordt. Pas in de 31e minuut gebeurt er weer iets. Mustafa Guler heeft een mooie pass in huis naar links waar Wesley Meeuwsen de bal direct met het hoofd klaarlegt op de inkomend Alexander Mols. Alexander Mols neemt de bal aan en mee en probeert de bal over de keeper werken. Hij kan er echter nog aan zitten waardoor de bal wel nog richting doel gaat maar ook de hoogte in gaat. Alexander liep achter goed door en kan de bal vervolgens in het lege doel koppen:1-1. In de 40e minuut neemt Blauw Geel zelfs een voorsprong. Baronie maakt een overtreding op zo’n 20 meter voor het doel op Guus Peters. Alexander Mols neemt plaats achter de bal en als Mevr. Peeters de bal vrij geeft schiet hij hem vervolgens snoeihard in de kruising: 2-1. Vlak voor rust is het nog even billen knijpen voor Blauw Geel want in de 45e minuut is er een gevaarlijke corner van Baronie maar uiteindelijk klaart men de klus en gaat men rusten met een voorsprong.

Na rust twee ongewijzigde teams. Het eerst gevaar is wederom namens de gastheren. Murat Korkmaz legt de bal panklaar voor de inlopende Wesley Meeuwsen maar hij schiet de bal recht op de vuisten van de doelman. In de 52e minuut een vrije trap voor Blauw Geel vanaf de linkerflank waarbij Mustafa Guler de bal in het strafschopgebied deponeert. Alexander Mols kopt de bal door richting de tweede paal en daar gaat de bal via een kluts tussen de doelman en Stephan Dekkers net naast de voor Blauw Geel verkeerde kant van de paal. In de 66e minuut komt Baronie bijna op gelijke hoogte ware het niet dat Guus Peters een helden daad verricht. Een inzet van een geheel vrijstaande Baronie speler gaat voorbij doelman Sander Maas maar Guus red voor de doellijn waardoor de bal hoog over het doel gaat. In de 72e minuut een snelle uitval van Blauw Geel waarbij Alexander Mols Emiel vd Sanden aanspeelt. Alexander Mols sprint door en krijgt de bal terug waarna hij met zevenmijlslaarzen richting Baronie doel gaat. Helaas moet hij iets te ver naar buiten en kan de Baronie doelman de bal uit de korte hoek boksen. Twee minuten later ziet het publiek een inzet van Emiel vd Sanden rakelings voorlangs gaan. In de 80e minuut een vrije trap van Blauw Geel maar de bal die voor het doel komt kan door twee Blauw Gelers onvoldoende worden geraakt om over de doellijn te gaan. Twee minuten voor tijd krijgt Baronie nog een dot van een kans maar de aanvaller lijkt verrast door de voorzet van zijn mede speler en kopt de bal ver naast. Het duel eindigt kort daarna en daarmee mag Blauw Geel weer drie belangrijke punten bijschrijven.

Blauw Geel leek loom en futloos en het middenveld leek niet goed in balans. Voorin zit echter de kracht van deze ploeg en gelukkig kon men genoeg kansen benutten en gaf men eigenlijk ook vrij weinig weg. Een verdiende overwinning is het in ieder geval wel. Het is pas de derde thuisoverwinning dit seizoen en hopelijk wordt de laatste thuiswedstrijd komende zondag ook nog in winst omgezet.

Volgende week dus weer een thuiswedstrijd. Dan komt het Zeeuwse GOES op bezoek. De aankomende gasten wonnen vandaag met liefst 0-3 in Heerlerheide van Groene Ster maar Blauw Geel heeft nog iets recht te zetten voor de 2-1 nederlaag eerder in het seizoen in Goes.

Doel:  Sander Maas,
Achterhoede:  Coen van Beljouw,  Stephan Dekkers,  Desley Schilders,  Sten v Vessem,
Middenveld:  Murat Korkmaz (85e min. Camiel v Doorn),  Guus Peters,  Mustafa Guler,
Voorhoede:   Emiel vd Sanden (77e min. Stef Adank),  Wesley Meeuwsen (70e min. Mounir Biyadat),  Alexander Mols,

Scheidsrechter: Mevr. V. Peeters

Ass. Scheidsrechters: Dhr. A. Niemeijer en Dhr. D. Kempinga

Kaarten:  Geel:

sv Blauw Geel’ 38:  geen