28 april 2013  Blauw Geel 2 boekt zakelijke overwinning

Geplaatst op 28 april 2013 • 19:31 • ClubnieuwsSenioren

VEGHEL – Blauw Geel 2 heeft de op een na laatste wedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. Rhode 2 bleek niet opgewassen tegen de aanvalsdrang van Blauw Geel. Na precies negentig minuten voetbal floot de uitstekend fluitende leidsman af met een 3-1 stand op het scorebord. De overwinning van de Veghelaren betekent dat Rhode degradatie niet meer kan voorkomen.

Door: Ties van Dooren
Foto’s: Ad van Dooren

Penalty

Blauw Geel probeerde met verzorgd positiespel de muur van Rhode te doorbreken. Dat viel aanvankelijk tegen. De beslissende eindpass bleek in de beginfase een te groot obstakel. Het was uiteindelijk de in genade genomen spits Nick Scheepers die de score opende uit een prima corner van Pieter Verbruggen. Lang konden de Veghelaren niet genieten van de verdiende voorsprong. Na een vreemde vrije schop van Blauw Geel kwam Rhode er snel uit. Linksback Cristian vd Broek stond waarschijnlijk te denken aan het vrouwelijk schoon, want hij liet zich eenvoudig aftroeven door zijn directe tegenstander. De boomlange Cristian probeerde het onheil te voorkomen met een ultieme krachtsinspanning, maar volgens de scheidsrechter deed hij dat niet volgens de spelregels. Wat volgde was een penalty die onberispelijk achter doelman Sailesh Muradin werd geschoten. De thuisploeg panikeerde niet en ging direct op zoek naar de voorsprong. Vlak voor rust kwam Blauw Geel op 2-1 via A-speler Ahmed ‘Appie’ Abdirizak. Meteen daarna leek Appie zijn tweede doelpunt van de middag te maken, maar de doelman van Rhode pareerde het kiezelharde schot van de Veghelse buitenspeler.

Kansen

Na de rust ging Blauw Geel vrolijk verder met het creëren van kansen. Daarbij ontstonden verschillende goede mogelijkheden, maar het doel werd slechts één keer getroffen. Wederom door Nick Scheepers uit een corner. De ‘Pellé van Blauw Geel’ kopte een prima corner knap binnen. Het vizier stond daarna niet meer op scherp, want kansen waren er wel degelijk. Rhode probeerde nog wat te forceren, maar echt gevaarlijk werden ze niet. Hoogtepunt van de wedstrijd was de korte invalbeurt van Ruud vd Tillart. De bedrijvige rechtsback van het sterrenensemble Blauw Geel 4 maakte zijn debuut in het Tweede en deed eigenlijk alles goed. Blauw Geel speelde sowieso een prima wedstrijd. Het middenveld speelde, onder leiding van Mark Swinkels, een sterke wedstrijd. Rolf vd Boogaart heeft zijn vorm weer helemaal teruggevonden en Stefano Verburg blijft zich ontwikkelen. De creatieve middenvelder heeft een lastig eerste seizoen achter de rug, maar bewijst de laatste weken dat hij wel degelijk van meerwaarde kan zijn. Op de linkerflank speelde Pieter Verbruggen een prima pot. De immer hardwerkende Pieter speelde zijn directe tegenstander helemaal zoek en maakte een aantal keer goed gebruik van zijn snelheid. Achterin, met Erik v Loon als rots in de branding, werd vrijwel niets weggegeven. Een prima basis om het seizoen volgende week zondag in stijl af te sluiten.