6 september 2015  Onnodige nederlaag als competitieopening

Geplaatst op 6 september 2015 • 19:39 • Senioren

Blauw Geel’38/JUMBO 1 – E.H.C. 1 (1-1) 1-2. Zondag 6 september werd de competitie gestart. Blauw Geel mocht thuis openen tegen EHC uit Hoensbroek. De gasten zijn na een jaartje afwezigheid weer terug in de Hoofdklasse. Iedereen verwacht dit seizoen een Hoofdklasse met teams die meer aan elkaar gewaagd zullen zijn en dus is het op voorhand lastig inschatten waar men op het einde van de rit zal staan. Het zou zo maar mee kunnen vallen maar ook zomaar tegen. De laatste twee keer dat men thuis tegen EHC speelde eindigde beide in een nederlaag. Zo’n 340 toeschouwers waren deze middag aanwezig.Trainer Erwin v Breugel kan niet beschikken over Sofian El Kaddouri en dat is toch een fikse aderlating. Iedereen was verder benieuwd wie op doel stond en daarin was zijn keuze gevallen op Jeffrey Vendrig. Verder een opstelling die n.a.v. de voorbereiding wel een beetje ingeschat kon worden.

Na acht minuten was daar al het openingsdoelpunt. EHC sloeg een corner af en schakelde razend snel om. Op Blauw Geels rechterflank was het Karim Mahmoud die uiteindelijk met een diagonaal schot de bal bij de tweede paal deed binnen vallen: 0-1. Een inzet die door Jeffrey Vendrig te pakken leek maar helaas hij zat mis. Een minuutje later een doelpoging van mark Dobbelsteen maar zijn inzet was geen probleem voor de boomlange EHC doelman. In de 12e minuut weer dreiging van Blauw Geel maar de inzet van Mark Dobbelsteen was ditmaal op de doelman en de rebound van Sten v Vessem ging op de paal. Alles overigens om niet want de grensrechter had buitenspel geconstateerd. In de 13e minuut dan toch de gelijkmaker, en wat voor een. Danny Verbakel gaat achter een hoge diepe bal aan. De EHC doelman, die boomlange, komt uit maar Danny springt hoger en kan de bal met het hoofd over de doelman koppen om vervolgens in een beweging de bal uit de lucht kei hard schuin in het doel te schieten: 1-1. Dan gebeurd er relatief weinig. Blauw Geel heeft het meeste balbezit maar het tempo ligt te laag. In de 23e minuut een vrije trap van Mustafa Guler waarbij Danny Verbakel goed voor de doelman komt. Hij kopt de bal ook goed naar de grond maar de stuit is zo hard dat de bal niet onder de lat valt maar erover gaat. In de 28e minuut wordt Brian Peters bij de achterlijn en binnen het strafschop gebied onreglementair gevloerd maar scheidsrechter Smits had het niet gezien en grensrechter Weigergangs vlagde alleen voor een corner waar een penalty op zijn plaats zou zijn geweest. Uit de corner toch weer een kans als Sten v Vessem de bal bij de twee paal goed terug kopt en Gerke vd Akker als duikend de bal op doel kopt. Helaas voor hem en Blauw Geel heeft de EHC doelman nu een geode reflex in huis. In de blessuretijd van de 1e helft wordt er dan nog en doelpunt van EHC niet toegekend vanwege buitenspel en dus staat er een 1-1 ruststand op het scorebord.

EHC lijkt in het begin van de tweede helft de zaken iets beter aan te pakken en heeft nu wat meer balbezit. Dat duurt tot ongeveer de 60e minuut. In die 60e minuut speelt Blauw Geel de bal goed rond. Uiteindelijk is het Sten v Vessem die in vrije positie probeert, om de op de rand van het strafschopgebied vrijstaande, Mark Dobbelsteen aan te spelen. Helaas is zijn passje net te hard en kan de doelman de bal oppikken. In de 67e minuut is een voorzet van Emiel vd Sanden bij de eerste paal gevaarlijk genoeg maar wederom een prima reflex van de Hoensbroekse doelman voorkomt een voorsprong voor Blauw Geel. Blauw Geel drukt EHC terug en moet alleen beducht zijn op de counter. In de 84e minuut krijgt EHC en ingooi halverwege het strafschopgebied. De bal kan vrijwel ongehinderd verlengd worden waarna Lars Gulpen al koppend, maar zeker niet erg hard en enigszins van Richting veranderd, tot zijn eigen en ieders ongeloof het gegrabbel van Jeffrey Vendrig zien en de bal ook over de doellijn: 1-2. Blauw Geel gaat nu pompen of verzuipen. Emiel vd sanden krijgt in blessuretijd nog een voorzet niet goed op zijn slof en de baal gaat naast, de ingevallen Achmed Abdirizak krijgt in vrijstaande positie eveneens een voorzet aangeleverd maar is veel te gehaast waardoor deze mogelijkheid ook onbenut blijft en EHC ziet nog een hoge bal op de kruising vallen. Maar de ploeg neemt wel de drie punten mee uit Veghel.

Blauw Geel verliest totaal onnodig. Het speelde zeker niet slecht en kreeg ook nog eens de beste mogelijkheden. Helaas werden die niet benut en waren persoonlijke fouten de grondslag voor deze nederlaag. Doelman Jeffrey Vendrig zag er helaas bij beide doelpunten niet goed uit. Aangezien iedereen verwacht dat alles mogelijk is in deze competitie ben je eigenlijk bijna verplicht om de punten in eigen huis te houden. Helaas dus is dat vandaag niet gelukt en dat met de wetenschap dat men volgend weekend de zware uitwedstrijd in en tegen Gemert moet spelen. Gemert verloor vandaag in Vlissingen met 3-1 van VC Vlissingen en zal dus zeker de punten in eigen huis willen houden.

Doel: Jeffrey Vendrig,

Achterhoede: Martijn v Loon, Gerke vd Akker, Desley Schilder, Coen v Zutven,

Middenveld: Sten v Vessem (70e min. Stijn de Looijer), Mustafa Guler, Mark Dobbelsteen (81e min. Murat Korkmaz),

Voorhoede: Danny Verbakel, Emiel vd Sanden, Brian Peters (86e min. Achmed Absirizak),

Scheidsrechter: Dhr. W. Smits

Ass. Scheidsrechters: Dhr. J. Weigergangs en Dhr. M. Moerkerk

Kaarten: Geel:

sv Blauw Geel’ 38: 46e min. Desley Schilders, 75e min. Danny Verbakel