29 april 2012  Ongekende blijdschap Blauw Geel 2 in Veghel

Geplaatst op 29 april 2012 • 20:25 • ClubnieuwsSenioren

Hij is binnen! Blauw Geel 2 is afgelopen zondag kampioen geworden in de Reserve Hoofdklasse. De Veghelaren wonnen met 4-0 van het reeds gedegradeerde Groene Ster. Met een voorsprong van 5 punten en nog één wedstrijd voor de boeg is het voor de concurrenten onmogelijk om Blauw Geel nog te achterhalen.

Door: een trotse leider, Ties van Dooren.

Foto’s: Ad van Dooren

Nick Scheepers

Na een weekend van rust wisten de Blauw Gelers dat het zondag moest gebeuren. De laatste wedstrijd van het seizoen is immers lastig, Nulandia uit. Van spanning was vooral in de beginfase sprake. Het spel van de kersverse kampioen was slordig en leverde dan ook weinig mogelijkheden op. Het was uiteindelijk uitgerekend Nick Scheepers die de ban wist te breken. De lange spits gaf een prachtige voorzet van Pieter Verbruggen het enige juiste vervolg. Na de 1-0 kwam Blauw Geel wat beter in zijn spel. Danny lepelde de bal de zestien meter in en het was wederom Nick die na een goede actie het leer achter de doelman schoof. De beslissing viel zelfs nog voor het rustsignaal. Sander Driessen veroverde de bal en schoot simpel binnen.

De tweede helft was een formaliteit. Blauw Geel 2 kreeg nog een legio aan kansen, maar alleen topschutter Camiel van Doorn wist zijn doelpuntenaantal te verhogen. Na precies 90 minuten voetbal was 4-0 dan ook de uitslag, want doelman Jeroen Janssen hield zijn goal schoon. Volledig verdiend overigens.

Kampioen!

De ontlading na het verlossende eindsignaal was aangrijpend. Spelers vlogen elkaar in de armen, supporters genoten zichtbaar, er was gezorgd voor het nodige vuurwerk en de champagne vloeide rijkelijk. Niet veel later was het gezang uit de kleedkamer hoorbaar in de kantine van Blauw Geel. De blijdschap was ongekend en intens. Hier heeft de brede selectie van Lodewijk van Helvoirt en diens assistent Alfred van Uden ontzettend hard voor gewerkt. Het kampioenschap is in de moeizame aanloop naar het seizoen nooit onderwerp van gesprek geweest. Na mindere resultaten tegen bijvoorbeeld FC Uden en Deso werd er zelfs het woord ‘degradatievoetbal’ gefluisterd. Nu 19 competitiewedstrijden verder is het beeld totaal veranderd. Blauw Geel 2 was in een soms onnavolgbare competitie het meest constant.

Onverwacht

En dus zijn de Veghelaren na een zwaar seizoen de onverwachte kampioen. De oudere garde had het elftal immers verlaten en die zware last moest de jeugd dragen. Dat deden die jongens overigens voortreffelijk. Daarnaast konden we bouwen op een flinke achterban. Jongens als Rutger Geurts, Rob Lunenburg, Mo Oueqqas bleven de nodige trainingsarbeid verrichten, ondanks dat ze konden rekenen op weinig speeltijd. Blauw Geel 1 en ook de jeugdopleiding waren altijd bereid om mee te denken en deden niet moeilijk wanneer Blauw Geel 2 om spelers verlegen zat. Ondanks de mindere reeks op het einde is het kampioenschap de kroon op het werk van de Technische Staf. Zij hebben het hele seizoen gehamerd op het vormen van een eenheid. En juist die eenheid was dit seizoen vaak doorslaggevend. Geen gezeik en gewoon vechten met en voor elkaar. Blauw Geel 8 geeft al een aantal weken het voorbeeld en Blauw Geel 2 volgt nu ook. Het zal de komende weken nog lang onrustig zijn in Veghel, dat staat vast.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2012  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO