30 april 2012  Blauw Geel D2 en E2 in bekerfinale!!!!

Geplaatst op 30 april 2012 • 10:00 • ClubnieuwsJuniorenPupillenDames

Blauw Geel D2 verovert beker!!

In een zonovergoten Helmond, op het terrein van Rood Wit ’62, hebben de jongens van D2 de districtsbeker gewonnen! Na een lange strijd, die al begon in september vorig jaar en waarin menig tegenstander opzij werd gezet, kwam zo een mooi eind aan een mooie reeks. Met de dikverdiende overwinning op NWC uit Asten werd de beker naar Veghel gebraht en strijden we zelfs om de Brabantse titel op 2 of 3 juni, in Susteren.

Vanaf het begin werd duidelijk dat BG de sterkte was. In de eerste 7-8 minuten kregen onze spitsen Bora en Rick een paar mooie kansen maar hadden ze wat pech. Ook een actie van Hazar, die mooi draaide en net over schoot verdiende meer. De keeper van NWC was overigens erg goed. Aan de andere kant werden eigenlijk geen kansen weggegeven door onze verdedigers Jop, Wessel, Thomas en Jeroen. Onze gelegenheidskeeper Sjoerd kreeg behalve enkele ferme uittrappen weinig te doen. Deze wedstrijd mocht niet verloren gaan, op alle fronten waren we de beste ploeg. Op het middenveld werd geregeerd door Mike, Berkay en Ilias en NWC kwam niet aan voetballen toe doordat we er bovenop zaten.

In de tweede helft werden ook de invallers van E1, Roel, Appie en Jop in stelling gebracht. Nu begon het wel mee te zitten. Uit een corner kon Joppe scoren en snel daarna kon Appie na een mooie aanval de afvallende bal onbedaarlijk inschieten. Blauw Geel verslapte niet en niets leek er op dat we de wedstrijd nog uit handen gingen geven. Thomas kopte bijna raak uit een corner en Mike beloonde een sterke wedstrijd nog bijna met een goal. De paal stond in de weg….Uiteindelijk werd het nog 3-0 door een mooie goal van wederom Appie. Een erg sterke wedstrijd jongens! De mooie prijsuitreiking tot slot maakte het een onvergetelijke dag. Jongens proficiat, op naar Susteren!

P.s. Dank voor de invallers van E1, die allen een mooi steentje hebben bijgedragen aan deze mooie teamprestatie. Ook dank aan de vele supporters, we rekenen weer op jullie steun voor de Brabantse titel!

Blauw Geel D2 verovert beker!! In een zonovergoten Helmond, op het terrein van Rood Wit ’62, hebben de jongens van D2 de districtsbeker gewonnen! Na een lange strijd, die al begon in september vorig jaar en waarin menig tegenstander opzij werd gezet, kwam zo een mooi eind aan een mooie reeks. Met de dikverdiende overwinning op NWC uit Asten werd de beker naar Veghel gebraht en strijden we zelfs om de titel van Zuidoost op 2 of 3 juni, in Susteren. Vanaf het begin werd duidelijk dat BG de sterkte was. In de eerste 7-8 minuten kregen onze spitsen Bora en Rick een paar mooie kansen maar hadden ze wat pech. Ook een actie van Hazar, die mooi draaide en net over schoot verdiende meer. De keeper van NWC was overigens erg goed. Aan de andere kant werden eigenlijk geen kansen weggegeven door onze verdedigers Jop, Wessel, Thomas en Jeroen. Onze gelegenheidskeeper Sjoerd kreeg behalve enkele ferme uittrappen weinig te doen. Deze wedstrijd mocht niet verloren gaan, op alle fronten waren we de beste ploeg. Op het middenveld werd geregeerd door Mike, Berkay en Ilias en NWC kwam niet aan voetballen toe doordat we er bovenop zaten. In de tweede helft werden ook de invallers van E1, Roel, Appie en Jop in stelling gebracht. Nu begon het wel mee te zitten. Uit een corner kon Jop vd Berg scoren en snel daarna kon Appie na een mooie aanval de afvallende bal onbedaarlijk inschieten. Blauw Geel verslapte niet en niets leek er op dat we de wedstrijd nog uit handen gingen geven. Thomas kopte bijna raak uit een corner en Mike beloonde een sterke wedstrijd nog bijna met een goal. De paal stond in de weg….Uiteindelijk werd het nog 3-0 door een mooie goal van wederom Appie. Een erg sterke wedstrijd jongens! De mooie prijsuitreiking tot slot maakte het een onvergetelijke dag. Jongens proficiat, op naar Susteren! PS Dank voor de invallers van E1, die allen een flink steentje hebben bijgedragen aan deze mooie teamprestatie. Ook dank aan de vele supporters, we rekenen weer op jullie steun voor de volgende finale!

BEKERFINALE           Blauw-Geel E2 – NWC E2  4-4 ( penalty’s 4-5  )

Vandaag dan de finale voor de knvb beker. Tegenstander is NWC E2  uit Asten. Onze tegenstanders hadden zich met overtuigende overwinningen in de finale geplaatst. Wij waren dus gewaarschuwd. Vanwege het ontbreken van 3 spelers ( Jordy geblesseerd, Hakim en Bram op vakantie ) deden de gebroeders Hadi en Sheddi mee. Blauw Geel begon ruim op tijd aan de warming up en de jongens leken zeer ontspannen. Precies om 09:30 begon de  wedstrijd geleidt door een echte KNVD scheidsrechter.

Blauw Geel maakte een fantastische start. Iedereen was scherp en fel in de duels. NWC kwam  niet aan de pas. Melle was zeer gevaarlijk aan de linkerkant en dit werd uiteindelijk beloond met een fantastische actie en doelpunt. 1-0 voor Blauw Geel. Hier hield het niet op, Blauw Geel ging onverhinderd verder. Een voorzet van Luc draait over de keeper heen en belandt in het doel, 2-0. Een droomstart. Helaas bleek naderhand waarom NWC  in de finale zat. Zij zetten er een tandje bij en kwamen terug in de wedstrijd. Onder die druk kwamen wij er maar niet uit en werden er foutjes gemaakt. NWC was helaas ook zeer scherp en strafte dit meteen af. Binnen 10 minuten scoorden zij nog 2x. Ruststand werd 2-2. Onze jongens moesten even ademhalen en de ranja kwam ook goed van pas. Helaas waren de eerste paar minuten van de wedstrijd wederom voor NWC en dit werd ook afgestraft door een tegendoelpunt.2-3 voor NWC.

Blauw Geel kon daarna wel weer de kracht vinden om weer druk te zetten. We kwamen weer terug in de wedstrijd. Door een counter over links kwam de bal bij Hadi en die aarzelde niet en scoorde. De spanning was weer helemaal terug, 3-3. NWC werd daarna geholpen door de scheidsrechter die een doelpunt toekende, waarbij Luc duidelijk de bal voor de lijn wegtrapte. Dit was echt balen. Maar de veerkracht van Blauw Geel zorgde toch dat we net voor tijd de 4-4 in konden schieten. Kane was de doelpuntmaker.

Penalty’s…..

In de halve finale tegen Gemert waren wij de gelukkige  en vandaag helaas niet. Voor Blauw Geel waren de strafschoppen nemers Luc, Kane,Fatih,Niels en Sheddi. Helaas miste Fatih zijn strafschop en NWC schoot ze er allemaal overtuigend erin.

Helaas jongens, een hele mooie prestatie om de finale te mogen spelen. Het zat er helaas niet in vandaag. Jullie hebben alles gegeven en daar zijn wij zeer trots op.

Donderdag gaan wij weer trainen en kijken weer uit naar de volgende wedstrijd.

Hadi en Sheddi bedankt voor het meekomen.

Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2012  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO