16 oktober 2013  Ondanks pover optreden toch een ronde verder

Geplaatst op 16 oktober 2013 • 9:36 • ClubnieuwsSenioren

Blauw Geel’ 38/Jumbo – Boskant 2-0 (0-0)

Blauw Geel speelde deze dinsdagavond 15 oktober de eerste ronde van de knock-out fase van de districtsbeker. Het duel was naar deze avond geplaatst omdat men zondag 20 oktober een competitiewedstrijd moet in halen. Blauw Geel was gekoppeld aan vierdeklasser vv Boskant. De ploeg onder leiding van Henry v Wanrooy staat momenteel tweede in de vierde klasse H. De laatste keer dat beide clubs elkaar voor een officiële wedstrijd tegen kwamen was in het seizoen 1999-2000 en wel in de derdeklasse. Het werd toen in Veghel 2-0.

De hemelsluizen waren geopend om 20.00 uur en dus viel het water met bakken uit de hemel. Trainer Erwin v Breugel had de formatie op enkele plaatsen gewijzigd. Op doel stond Martijn v Strien, op links-back stond Sten v Vessem en op het middenveld stond Coen v Beljouw. Zij waren de vervangers van respectievelijk Sander Maas, Giovanni Henskens en Guus Peters. Danny Verbakel zat zijn laatste wedstrijd schorsing uit. Het duel wilde maar niet los komen. Of het aan het weer lag of dat de inspiratie ontbrak bij Blauw Geel, het is gissen. In de 9e minuut waren er kansjes voor Blauw Geel maar de inzet van Rinse Wiekema werd door de Boskant doelman gepakt en de inzet van Emiel vd Sanden ging rakelings langs. In de 13e minuut kan Emiel net niet profiteren van de grabbelende doelman en dat was het dan wel en moet men wachten tot de 30e minuut alvorens er weer iets dreigends te zien is. Dan bokst de Boskant doelman een voorzet tegen een eigen verdediger en heeft men geluk dat Murat Korkmaz niet kan profiteren. In de 43e minuut valt dan toch een doelpunt. Coen v Beljouw heeft een strakke dieptepass in huis op rechtsback Sander van Weert. Die stoomt op naar de achterlijn en heeft vervolgens een prima voorzet in huis. Het is vervolgens voor Murat Korkmaz een koud kunstje om de bal bij de tweede paal binnen te knikken: 1-0. Dat is gelijk de ruststand na een belabberde eerst helft.

Na de rust lijkt Blauw Geel de zaken iets energieker aan te pakken. Het maakt meer tempo en er is meer beweging in het spel. In de 52e minuut laat Emiel vd Sanden een riante mogelijkheid onbenut. Hij werd prima bediend door Enis Genc maar wilde de afronding te mooi doen en i.p.v. een hard bekeken schot plaatste hij een stiftbal en die was een makkelijke prooi voor de doelman. Nog in dezelfde minuut krijgt Sten v Vessem een kans. Hij had het gemakkelijk alleen kunnen proberen maar besloot de bal af te geven….maar op wie dan eigenlijk??!!. Twee grote kansen worden onbenut gelaten en het spelpeil zakt kort daarna ook weer in. In de 75e minuut is er pas weer alle hens aan dek voor de Boskantse defensie maar de flipperkast valt voor hen goed uit. In de 83e minuut is het de ingevallen Bryan v Deursen die op de linkerflank op snelheid weg kan. Hij heeft een strakke voorzet in huis die dan ook niet te missen is. Het is Emiel vd Sanden die het doelpunt laat aantekenen: 2-0. Nog een grote kans krijgt Blauw Geel maar helaas voor Brian Peters, de andere invaller, kon hij zijn snelle sprint niet belonen met een doelpunt want hij kreeg de bal nog wel voorbij de uitkomende doelman maar zag de bal ook langs het doel gaan. Blauw Geel wint van een dapper strijdend Boskant en daarmee is eigenlijk alles wel gezegd. Het gaat in ieder geval dus nog een ronde verder en behoud daarmee uitzichten op een plaats bij de laatste vier van het district.

Doel:  Martijn v Stien
Achterhoede:  Sten v Vessem, Gerke vd Akker,  Erik v Loon,   Sander v Weert,
Middenveld:  Murat Korkmaz, Mustafa Guler,  Coen van Beljouw (46e min. Guus Peters),
Voorhoede: Enis Genc (86e min. Brian Peters),  Rinse Wiekema (79e min. Bryan van Deursen),  Emiel vd Sanden

Scheidsrechter: Dhr. J. de Goeijl