21 april 2013  Ondanks 3 penalties tegen toch winst

Geplaatst op 21 april 2013 • 20:14 • ClubnieuwsSenioren

Brabantia – Blauw Geel’ 38/Jumbo 3-5 (0-2)

Zondag 21 April en Blauw Geel toog naar Eindhoven voor een belangrijk duel tegen Brabantia. Bij winst zou men zich definitief vrijspelen van rechtstreekse degradatie want de opponent zou in de restant wedstrijden op een te grote achterstand worden gezet. Brabantia had afgelopen donderdag nog met prachtig voetbal gewonnen van nummer twee op de ranglijst sv Venray, het werd in blessuretijd 2-1. Blauw Geel had vorig weekend uitgehaald in Deurne met liefst 1-6. Het prachtige complex van de thuisclub baden in het zonnetje maar het was ondanks de wind toch frisjes. Trainer Francois Gesthuizen was weer van de partij en de opstelling t.o.v. vorige week was enigszins gewijzigd, Guus keerde terug in de basis.

Door:Antoine van der Cammen

Blauw Geel begon fel en zette gelijk druk. In de 3e minuut had men al succes. En mooie aanval met vloeiende combinaties waarbij Murat Korkmaz, Emiel vd Sanden en Wesley Meeuwsen betrokken waren werd door laatst genoemde afgerond. Hij plaatste de bal prima in de rechterbenedenhoek: 0-1. Na de aftrap dreigde Brabantia direct. Het was aan doelman Sander Maas te danken dat de gastheren niet tot score kwamen want hij wierp zich met gevaar voor lijf en lede voor de aanvaller. Vervolgens was het alles Blauw Geel dat de klok sloeg. Kansen in de 14e, 15e en 17e minuut van respectievelijk Alexander Mols, zijn inzet ging recht op de doelman, Wesley Meeuwsen, inzet net naast, en wederom Wesley Meeuwsen wederom net naast, deden de score niet oplopen. Toch kwam de 0-2 op het scorebord. Wesley Meeuwsen zet zelf goed druk op de Brabantia defensie en gaat vervolgens goed door op een foute breedte pass in de achterhoede. Hij is veel eerder bij de bal dan de nog wel uitlopende doelman en schiet beheerst binnen. In de 29e minuut weer eens dreiging van Brabantia maar Sten v Vessem kan een inzet blokkeren. Vier minuten later volgt een prima counter van Blauw Geel alleen de bekroning met een doelpunt blijft uit. Emiel vd Sanden ziet zijn inzet rakelings voorlangs gaan. In de 39e minuut tast Brabantia doelman mis bij een corner maar hij wordt gered door een medespeler die de bal net voor de doellijn kan wegwerken. Vlak voor rust brengt Sander Maas middels een prima redding de bal net over de doellat en even later is Emiel vd Sanden redder in nood.

Blauw Geel keert ongewijzigd terug van de thee. Thee die klaarblijkelijk goed heeft gesmaakt want amper een minuut verder moet de Brabantia doelman alweer vissen. Wesley Meeuwsen scoort een hattrick nadat de bal door Guus Peters was doorgekopt naar Alexander Mols die vervolgens Wesley op maat bediende: 0-3. In de 49e minuut komt Sander Maas ver uit zijn doel om de bal weg te stompen. Hij komt ongelukkig in botsing met een Brabantia speler en voor de scheidsrechter is dit strafschopwaardig en tevens een gele kaart. Een gemakkelijk gegeven strafschop die Brabantia niet onbenut laat: 1-3. Twee minuten later is de marge weer drie. Een aanval van Blauw Geel wordt afgerond met een inzet die de doelman moet lossen. Emile vd Sanden lijkt de rebound te kunnen intikken maar wordt vanachter getorpedeerd en dat zou een strafschop moeten zijn ware het niet dat Murat Korkmaz de bal in het lege doel kan schuiven: 1-4. In de 63e minuut krijgt Brabantia wederom een strafschop. Rik v Griensven laat zich in het strafschopgebied wel erg kinderlijk uitspelen en maakt vervolgens een overtreding. Ook deze strafschop wordt door de thuisclub feilloos benut: 2-4. In de 68e minuut raakt een Brabantia speler zwaar geblesseerd en wordt het spel stilgelegd voor zo’n 13 minuten. Na hervatting, in de 74e minuut, ziet Alexander Mols een inzet net voorlangs gaan maar drie minuten later is hij wel doeltreffend. Randje buitenspel, volgens Brabantia stond hij buitenspel, wordt hij aan gespeeld en lobt hij de bal prachtig over de doelman in het doel: 2-5. De koek voor het publiek is nog niet op. In de 85e minuut een grote kans voor Mounir Biyadat die vanuit buitenspel positie door mag. De Brabantia doelman red en is ook in de rebound meester over de situatie. Toch valt er nog een doelpunt, uit een strafschop. In de 89e minuut krijgt Brabantia zijn derde strafschop. Nu omdat doelman Sander Maas een speler zou hebben gehaakt. Hij krijgt tevens zijn tweede gele kaart en dus rood. Francois Gesthuizen had zijn wissels al opgebruikt en dus ging Stephan Dekkers op doel. Hij zat met zijn vingertoppen nog aan de bal maar moest toch vissen: 3-5.

Voor Brabantia is er te weinig tijd over en zo gaat Blauw Geel met een heel belangrijke zege aan de haal. Blauw Geel heeft genoeg afstand genomen en voorkomt daarmee in ieder geval rechtstreekse degradatie. Door de resultaten in andere wedstrijden stijgt men zelfs een plaatsje en verlaat men een nacompetitieplaats. Maar er zijn nog drie duels te gaan. De scoringsmachine lijkt soepel te lopen en kansen heeft men vandaag weinig weggegeven want drie penalties komt zelden voor. Men speelde gedreven, was fel met druk op de bal en gaf dus eigenlijk niets weg. Goede voortekenen voor de laatste drie duels.

Zondag komt Baronie naar Veghel. Zij wonnen vandaag in eigen huis de derby tegen Dongen afgetekend met 3-0 en zullen revanche willen nemen voor de eerder in het seizoen geleden thuisnederlaag van 2-4. Geen gemakkelijke klus dus…..

Proficiat met het goede resultaat en SUCCES.

Doel:  Sander Maas,
Achterhoede:  Stephan Dekkers,  Rik v Griensven,  Jeroen Minneboo,  Sten v Vessem,
Middenveld:  Murat Korkmaz (80e min. Camiel v Doorn),  Guus Peters,  Mustafa Guler,
Voorhoede:   Emiel vd Sanden (72e min. Mounir Biyadat),  Wesley Meeuwsen (80e min. Martijn v Loon),  Alexander Mols,

Scheidsrechter: Dhr. J. Bakkerl