21 april 2013  Blauw Geel 2 weet weer wat winnen is

Geplaatst op 21 april 2013 • 20:04 • ClubnieuwsSenioren

VEGHEL – Het was een hele mooie middag afgelopen zondag in Veghel. Althans voor de Veghelaren. De thuisploeg speelde een hele sterke tweede helft en won uiteindelijk met 3-0 van Someren.

Door: Ties van Dooren

Blauw Geel speelde met een fantasieopstelling. Door een aantal blessures en de disciplinaire straf van spits Nick Scheepers stond Rolf vd Boogaart in de punt van de aanval. Achterin speelde Olger Smits, geleend van het derde, alsof hij al jaren niet anders doet. Een beresterke partij net als zijn ingevallen teamgenootje van drie Yeygen Zeegenaar. Verder speelde er nog drie spelers van de A1 verdienstelijk mee.

Moeizaam
De eerste helft verliep op zijn zachtst gezegd moeizaam. Beide elftallen kwamen niet tot goed combinatiespel en kansen waren er welgeteld nul. In de tweede helft veranderde dat volkomen. De Veghelaren speelde als herboren. De ingevallen Yeygen zette vlak naar rust goed door en gaf een afgemeten pass richting gelegenheidsspits Rolf. De aanvalsleider aan Veghelse zijde bleef ijzig koel en schoof de bal onder de doelman door. Vlak daarna was het direct weer raak. Pieter liep zijn tegenstander voorbij en gaf de bal breed op Rolf. Die hielt op zijn beurt goed het overzicht en legde de bal terug op Stefano Verburg. Stefano verschalkte de doelman uit Someren met een droge knal. Met twee vingers wijzend naar de hemel vierde hij zijn goal in stijl en dankte hij zijn goede vriend Jeroen. Halverwege de tweede helft verdubbelde Stefano zijn productie van de middag. Yeygen gaf een afgemeten voorzet en Stefano schoot stijlvol binnen. Yeygens tweede assist en Stefano’s tweede doelpunt. Blauw Geel wist dat de buit binnen was en speelde de wedstrijd simpel uit. Doelman Sailesh Muradin keepte attent, maar echte reddingen waren afgelopen zondag niet nodig. Het stond, zoals men dat mooi zegt, goed.

Degradatiespook
Door de winst is Blauw Geel nu officieel veilig. Het degradatiespook doemde de laatste weken langzaam op na een reeks zonder overwinningen. Zondag stond er weer een team en uiteindelijk won Blauw Geel dus vrij eenvoudig met 3-0. Rhode thuis en EVV uit zijn de resterende wedstrijden aan Blauw Geel de taak om dit vreemde seizoen een mooi slot te geven.