16 april 2012  Nog een prijs voor Blauw Geel’38 / Otter-Westelaken..??

Geplaatst op 16 april 2012 • 7:09 • ClubnieuwsSenioren

Met een overwinning op De Valk nam Blauw Geel’38 / Otter-Westelaken afgelopen zondag een voorschot op een mogelijke prijs in de slotfase van de lopende competitie. Twee doelstellingen waren er zondag bij de start van de wedstrijd Blauw Geel’38/OW – De Valk. Ten eerste moest de thuisploeg zich vrijspelen van het mogelijke degradatiespook en ten tweede wilde men graag revanche voor de groot uitgevallen nederlaag in de heenwedstrijd in Valkenswaard.

Door: Jan Gooijaarts

Aan beide doelstellingen werd voldaan. Revanche was er middels de uiteindelijke 4-1 overwinning en daarmee speelde Blauw Geel’38 / Otter-Westelaken zich volledig vrij van de onderste plekken en mag het met trots hopen op een prijsje in de eindstrijd. Vooral spits Alexander Mols liet zien waarom hij door trainer Francois Gesthuizen verkozen wordt boven andere mogelijkheden in de spits. Ook al speelde hij niet goed, toch was het Alexander Mols die 3 keer het net wist te treffen. Een mooie opsteker was er tevens voor Mounir Biyadat die zijn invalsbeurt na een langdurige afwezigheid met een doelpunt wist te bekronen.

Trainer Francois Gesthuizen kon beschikken over een compleet fitte selektie, een zeer belangrijk wapenfeit in deze fase van de competitie. De Valk bevestigde dit, daar het met 3 jeugdspelers op de bank moest beginnen. Het eerste kwartier begon de thuisploeg fanatiek wat onder andere kansen opleverde voor Guus Peters en Roy van Lokven. Daar stond echter een kopbal op de lat tegenover van Coen Hermans van De valk. Na ruim 11 minuten kwam de 1-0 op het scorebord omdat Alexander Mols een door de perfect leidende scheidsrechter Piet van Ek toegekende penalty wist te verzilveren.

Daarna een saaie periode voor vriend een vijand. Het duurde tot de 35e minuut totdat het publiek de koud geworden handjes weer op elkaar mocht brengen. Een hoekschop van Murat Korkmaz wordt ingekopt door Memhet Dingil. De van de lijn gekeerde bal wordt vervolgens binnegeschoten door de alerte Alexander Mols: 2-0.

Enis Genc blijft vervolgens in de rust achter in het kleedlokaal en wordt vervangen door Nick van de Berk en halverwege de tweede helft keert ook Mounir Biyadat, na een langdurige blessure,  terug in het Veghelse team. Tussen de 70e en 80e minuut is het dan nog even leuk voor het publiek omdat eerst Alexander Mols zijn derde aan laat tekenen en daarna Mounir Biyadat doet wat hij goed kan, namenlijk scoren: 4-0. In de 78e minuut is het vervolgens Ruud van den Dungen die voor De Valk nog een ere treffer aan laat tekenen en de eindstand op 4-1 bepaald.

De laatse fase van de wedstrijd is een fase waarin wel veel kansen genoteerd kunnen worden, maar geen doelpunten meer.

Het vizier kan in Veghel nu naar boven gericht worden. Zondag de uitwedstrijd naar Groene Ster, een van de ploegen die nu nog net boven Blauw Geel’38/Otter-Westelaken staat op de ranglijst. Onbevangen kan deze wedstrijd aangegaan worden. Met nog 3 wedstrijden voor de boeg is er nog van alles mogelijk. Een plaats bij de eerste 4 is nog steeds mogelijk en biedt mogelijkheden op meer…….. Geen must, de doelstellingen zijn behaald, maar een sportman wil nu eenmaal winnen!!

Namens alle supporters feliciteren we trainer Francois Gesthuizen en zijn spelers dan ook met de behaalde resultaten en wensen we jullie alle succes in de resterende 3 wedstrijden.