15 april 2012  Blauw Geel 2 laat belangrijke punten liggen

Geplaatst op 15 april 2012 • 16:54 • ClubnieuwsSenioren

VEGHEL – Blauw Geel 2 had afgelopen zondag bijzonder goede zaken kunnen doen. Helaas voor de Veghelaren vergaten zij de winst te pakken tegen een strijdvaardig Rhode. Het tweede elftal van Rhode stond ruim een half uur met tien man, nadat de Rooise keeper de doorgebroken Nick Scheepers foutief afstopte.

Door: Ties van Dooren

Het gelijkspel van naaste concurrenten Venray en Udi bood Blauw Geel de mogelijkheid om het gat te vergroten naar vijf punten. De winst zat er zeker in, maar kwam er uiteindelijk niet. Verdedigend, met een prima spelende Erik van Loon, stond het zondagmiddag goed. Echt in de problemen kwam de thuisploeg dan ook niet, maar voorin miste Blauw Geel de benodigde stootkracht.

Doorgebroken

De eerste helft was het aanzien eigenlijk niet waard. Beide ploegen wisten geen uitgespeelde kansen te creëren. Voorin oogde het de gehele wedstrijd onrustig. Spits Alex Lemstra kwam vrijwel niet in scoringspositie en als hij dan een kansje kreeg was de afwerking niet secuur. Na de rust, met Nick Scheepers voor Alex, probeerde Blauw Geel wat te forceren. Na een klein uur spelen leek dat te lukken. Nick liep zich slim vrij en omspeelde de doelman van Rhode. De keeper trok aan de noodrem en mocht met rood inrukken. Een volledig terechte beslissing en protesten waren er dan ook niet. Met een speler in het doel leek het voor Blauw Geel een koud kunstje om de winst naar zich toe te trekken. Dat bleek echter een illusie. De thuisploeg ging vol in de aanval, maar creëerde bar weinig. Sander Driessen was nog het dichtst bij een goal, maar hij schoot hard voorlangs. De ‘keeper’ van Rhode werd in totaal liefst nul keer getest. Hij bleef dan ook simpel overeind. Het lukte Blauw Geel niet om Nick in stelling te brengen en topscorer Camiel van Doorn was de hele wedstrijd ongelukkig in zijn acties. De wedstrijd eindigde dan ook zoals hij begon, 0-0.

 

 

 

Lek

Het lijkt erop dat niemand kampioen wil worden. Blauw Geel heeft al drie wedstrijden op een rij niet gewonnen, maar staat nog steeds drie punten los. Puur omdat Venray en Udi niet in staat zijn een reeks winstpartijen neer te zetten. Volgende week zijn de Veghelaren vrij en daarna wacht het laaggeklasseerde Groene Ster (thuis) en het degelijke Nulandia (uit). Als er niets geks gebeurd dan heeft Blauw Geel aan vier punten genoeg, maar gezien het spel van de afgelopen weken wordt dat nog een hels karwei. Aan de mannen van Lodewijk van Helvoirt de taak op het lek boven water te krijgen. Er is nog niets aan de hand, maar dit blijft niet lang goed gaan.

Selectie Blauw Geel 2: Jeroen Janssen. Marnix v Erp, Mark Swinkels, Erik v Loon, Pieter Verbruggen (Martijn v Loon). Geert v Dooren, Coen v Beljouw, Camiel v Doorn. Sander Driessen, Alex Lemstra(Nick Scheepers). Cetin Alpdogu (Bryan v Deursen).

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2012  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO