6 februari 2017  Nieuw clubrecord na eenvoudige winst

Geplaatst op 6 februari 2017 • 9:44 • ClubnieuwsSenioren

sv Blauw Geel’ 38/Jumbo 1 – E.H.C./Heuts 1 (3-1) 4-1. Blauw Geel ontvangt op 05 februari in eigen huis het Hoensbroekse EHC. De Zuid Limburgers verloren eerder in het seizoen met liefst 0-6. Ongetwijfeld in gedachte om eerherstel bij de koploper af te dwingen. Tevens de wetenschap dat zij de laatste drie wedstrijden op Veghelse bodem met winst afsloten en een winst partij voor huidige competitie ook zeer welkom is. Blauw Geel won nog al zijn thuiswedstrijden 8 stuks in totaal, een evenaring van het seizoen 1999-2000. Toen in de derde klasse eindigde de negende thuiswedstrijd in een 0-0 tegen Margriet en zou men uiteindelijk wel 10 thuiswedstijden op rij zonder nederlaag blijven. Andere tijden en nu vooral zaak om de marge met Nuenen op zijn minst in tact te houden en dus zou winst fijn zijn. Trainer Niels v Casteren kent vooralsnog weinig personele problemen deze competitie, kaarten loopt men nauwelijks op en ook met de blessures valt het best mee. Vandaag kon hij helaas geen beroep doen op aanvaller Joey Hellstern. Zijn vervanger in de basis was Emiel vd Sanden.

Een 300 toeschouwers zagen een vertrouwd begin van Blauw Geel. Het initiatief nemend en aanvallen. In de 5e minuut had EHC al een overtreding nodig en op zo’n 18 meter voor het doel mocht Desley Schilders een vrije trap nemen. Zijn inzet werd door een verdediger geblokt waar de doelman goed in de hoek lag en de inzet ook zou hebben gekeerd. In de 15e minuut een prima steekpass van Sander Egmond op Emiel vd Sanden maar die twijfelt en de kans is verkeken. In de 21e minuut opnieuw een vrije trap op ongeveer dezelfde plaats als in de vijfde minuut. Nu geeft de scheidsrechter aan dat het indirect moet en dus geeft Mustafa Guler een klein tikje tegen de bal waarna Alexander Mols de bal feilloos in de kruising schiet: 1-0.Een minuutje later moet de doelman handelend optreden op een voorzet van Danny Verbakel naar Alexander Mols. In de 25e minuut is hij echter weer volstrekt kansloos en moet hij de bal uit het net vissen. De aanval wordt opgezet net over de middenlijn als Sander Egmond de bal heeft gekregen van Mustafa Guler. Sander speelt de bal door op Emiel vd Sanden die weer meteen aflegt op Mustafa Guler. Laatst genoemde stoomt op en besluit met veel vrijheid uit te halen. Met succes want zijn goed gericht schot vliegt binnen: 2-0. Drie minuten later een inzet van Emiel vd Sanden in het zijnet na goed voorbereidend werk van Ymanuel Hurkmans. In de 34e minuut poort Alexander Mols zijn tegenstander binnen het strafschopgebied maar schiet de bal op de voeten van de doelman waarna een verdediger de bal tot corner kan koppen. Uit het niets valt dan de aansluitingstreffer. EHC was nog niet in het strafschopgebied geweest als een voorzet door Sten v Vessem niet goed weggekopt kan worden en vervolgens Mark Dobbelsteen de bal ook niet goed weg krijgt en besluit om geen overtreding te maken op Bastian Weiser op de rand van het strafschopgebied. De EHC’er kan daar gebruik van maken en schiet raak: 2-1. EHC krijgt niet lang de illusie dat er iets te halen valt want drie minuten later vergroot Blauw Geel de marge weer naar twee. Emiel vd Sanden wordt aan de zijlijn gevloerd en krijgt een vrije trap. Danny Verbakel neemt deze en brengt de bal goed voor zodat Alexander Mols kan koppen en raakt kopt al dan wel of niet ook nog geraakt door Sten v Vessem: 3-1. Dat is ook meteen de rust stand en er lijkt geen vuiltje aan de lucht.

EHC brengt na de thee meteen een verse aanvaller met de wetenschap dat de ruststand hen niets brengt als eindstand. In de 50e minuut zowaar een kans voor de gasten maar de EHC speler moet iets te ver naar buiten en doelman Brahim Zaari ligt vakkundig in de weg. In de 62e minuut een goede aanval van wederom EHC maar de voorzet wordt weliswaar door Martijn van Loon slecht geraakt, hij komt per ongeluk in de handen van Brahim Zaari en het gevaar is weer geweken. In de 64e minuut de nekslag voor EHC, als deze al niet was uitgedeeld. Desley Schilders kopt de bal bij de eerste paal vanuit een corner rakelings voorlangs maar wordt nog geraakt door Karim Mahmoud. De corner aan de andere kant wordt kort genomen door Danny Verbakel met een kaats van Emiel vd Sanden. De voorzet die volgt van Danny Verbakel wordt bij de tweede paal prima door Desley Schilders terug gekopt op de gehele vrijstaande Mark Dobbelsteen. Hij haalt snoeihard uit maar de EHC doelman heeft een prachtige redding in huis. Helaas voor hem komt de bal voor de voeten van Emiel vd Sanden die ook al zo vrij als een vogeltje staat en met een snoei hard schot het lege doel wel treft: 4-1. In de laatste 8 minuten krijgt EHC nog een paar kleine kansjes. De 17e jarige Kamyar Baroshi stuit op doelman Brahim Zaari en Emil Miljkovic heeft twee keer het vizier veel te hoog afgesteld. Blauw Geel wint ook het negende thuisduel op rij. Een record kan de boeken in maar misschien na het volgende thuisduel alweer worden bijgesteld. EHC kon geen moment aanspraak maken op meer en zal alle zeilen moeten bijzetten om niet in de degradatiestrijd te worden gezogen. Belangrijker dan het record: Blauw Geel behoud ook de voorsprong op Nuenen dat nog als enigste een bedreiging lijkt te kunnen gaan vormen. Volgende week, mits de winter niet meer toeslaat, reist Blauw Geel naar Kerkrade voor het duel met Chevremont. Zij wisten vandaag uit bij IFC met 3-3 gelijk te spelen en hebben de punten ook hard nodig. Blauw Geel zal op de hoede moeten zijn…..

Doel: Brahim Zaari,

Achterhoede: Ymanuel Hurkmans, Desley Schilders, Martijn van Loon, Sten v Vessem,

Middenveld: Sander Egmond, Mustafa Guler, Mark Dobbelsteen (86e min. Stefano Verburg),

Voorhoede: Emiel vd Sanden (74e min. Rolf vd Boogaart), Alexander Mols, Danny Verbakel (79e min. Tresor Shema),

Scheidsrechter: Dhr. J. Peeters

Ass. Scheidsrechters: Dhr. B. ten Berge en Dhr. M. Hoeksma