27 november 2017  MOOIE WINST IN NOORD HOLLANDSE OOSTZAAN

Geplaatst op 27 november 2017 • 0:34 • ClubnieuwsSenioren

O.F.C. – sv Blauw Geel’ 38/JUMBO (0-0) 0-1. Zondag 26 november stond voor Blauw Geel de verre uitwedstrijd tegen OFC in Oostzaan op het programma. Op voorhand werden zij genoemd als een van de titelkandidaten. De Oostzaners bezetten de 5e plek met 20 punten waarbij de laatste drie wedstrijden eindigde in een gelijkspel maar in de laatste vijf wedstrijden ook niet werd verloren. Afgelopen week werd met 2-2 in Echt gelijk gespeeld. Natuurlijk was men in eigenhuis nu wel weer toe aan een overwinning. Blauw Geel speelde de laatste twee wedstrijden gelijk waarbij de laatste puntendeling van afgelopen week in eigen huis, 1-1 tegen HBS, toch wel als teleurstellend mag worden genoemd. Om niet verder te zakken zou winst heel mooi zijn. Trainer Niels v Casteren kon gelukkig weer een beroep doen op Edwin Huibers, waardoor het achterin weer als vanouds stond. Serkan Ordu kon daardoor weer op het middenveld plaats nemen. Danny Verbakel begon ditmaal op de bank waar ook Sjaak Egmond weer heeft plaats genomen.

OFC trainer en oud betaald voetballer van o.a. Sparta R, Heracles en Heerenveen, Yuri Rose, zag zijn ploeg de aftrap verrichten. De Geel/Zwarte probeerden gelijk het initiatief te pakken. In de 7e minuut verslikte Erik van Loon zich bijna maar de aanvaller van OFC tikte de bal gelukkig te ver voor hem uit zodat Brahim Zaari op het kleine veld de bal kon oprapen. Tot en met de 15e minuut kon Blauw Geel met venijnige speldenprikken in ieder geval laten zien dat het niet van plan was om zich gemakkelijk aan de kant te laten zetten. In de 16e minuut het eerste schot tussen de palen van de gastheren maar lang niet scherp genoeg om Brahm Zaari te verontrusten. In de 25e minuut “De Kans” om de score te openen, niet voor OFC maar voor Blauw Geel. Alexander Mols komt in balbezit en met een bekeken steekbal weet hij Joey Hellstern alleen op de doelman af te sturen. Helaas voor Joey en alles en iedereen van Blauw Geel weet hij de bal wel voorbij de doelman te krijgen maar ook op de buitenkant van de paal van het lege doel.

Het duel speelt zich vervolgens vooral af tussen beide doelgebieden zonder overigens saai te zijn. In de 34e minuut een goede kans voor OFC. Uit de corner wordt in vrije positie de bal hard over het doel gekopt. Twee minuten later speelt Serkan Ordu de bal iets te ver voor zich uit waardoor de OFC doelman de bal kan oprapen. In de 40e minuut kopt Joey Hellstern uit en corner de bal over het doel. In de 43e minuut de grootste kans voor OFC als na een uittrap de bal door een OFC aanvaller slecht wordt verwerkt en Brahim Zaari op zijn knieën de kans weet te verwerken. In blessuretijd nog even een hachelijk moment als OFC op de rand van het zestienmetergebied een vrije trap krijgt. Na de vrije tap rest OFC nog een corner die verder ook niets zal opleveren. Na deze eerste helft was wel duidelijk dat Blauw Geel niet onder doet voor de gastheren en zelfs de beste kansen had gehad om te scoren. De hoop op een goede afloop was nog volop en terecht aanwezig bij alles en iedereen uit Veghel.

Blauw Geel begon goed aan het tweede bedrijf. In de 52e minuut een eerste geode mogelijkheid maar Sander Egmond´s inzet gaat naast het doel. In de 59e minuut een aanval van OFC die gevaarlijk oogde maar ook niet meer dan dat. Trainer Niels van Casteren besluit in de 60e minuut tot een wissel. Middenvelder Mustafa Guler wordt vervangen door vleugelaanvaller Danny Verbakel en ook OFC wisselt offensief. Het duel wordt er alleen maar leuker en opener van. In de 61e minuut een grote kans voor OFC maar Erik van Loon samen met Brahim Zaari behouden het overzicht en meteen in de tegenaanval is het Danny Verbakel die de bal over de uitkomende doelman wil lobben maar helaas diezelfde doelman raakt. De rebound wordt helaas ook niet verzilverd. In de 66e minuut ziet de Blauw Geel aanhang de bal al in het doel na een prima aanval. Danny Verbakel wordt met een prima pass bereikt waarna hij de achterlijn kan halen en de bal prima teruglegt op de geheel vrijstaande Sander Egmond. Klaarblijkelijk hangt hij te ver achterover want zijn inzet gaat hoog over het doel. In de 78e minuut verdwijnt een inzet van OFC in het zijnet bij Brahim Zaari. In de 81e minuut is het Edwin Huibers, die weer een prima partij speelde na zijn blessure, die de bal naar voren schiet. Joey Hellstern, Sander Egmond en Alexander Mols maken het de twee verdedigers zo lastig dat Joey Hellstern de bal bij Alexander Mols kan bezorgen. Net als vorige week komt hij oog in oog met de doelman van de opponent en daar waar hij vorig weekend faalde rond hij nu wel af zoals het een goede spits betaamd: 0-1. Een minuut later, kort na de aftrap van OFC, is het een speler van OFC die volgens scheidsrechter Hensgens de bal met de arm mee neemt vlak bij het strafschopgebied van Blauw Geel. Hij krijgt daarvoor de gele kaart direct gevolgd door een directe rode kaart, dit waarschijnlijk door het beledigen van de scheidsrechter. Blauw Geel lijkt hiermee op rozen maar OFC gaat va-banque spelen in een poging een puntje te redden. In blessuretijd nog een hachelijk moment als OFC wederom op de rand van het strafschopgebied een vrije trap krijgt, daar waar sommige OFC’ers en gezinde een penalty zagen. De bal verdwijnt uit de vrijetrap tot corner en ook de corner levert niets meer op. Wel loopt Blauw Geel nog tegen een paar gele kaarten aan maar de punten gaan mee naar Brabant!!!

Blauw Geel behaald met prima voetbal en hard werken drie hele belangrijke punten en het was ook geenszins onverdiend. Het veldspel zag er ook weer prima uit en de beste kansen waren voor Blauw Geel. Drie hele mooie en belangrijke punten. Het betekend de derde winst buitenshuis tegen twee in eigen huis. Volgend weekend komt Be Quick 1887 op bezoek in Veghel. Zij zitten in een neerwaartse spiraal waar men natuurlijk snel weer uit wil. Deze competitie ronde verloren zij op zaterdagavond in eigen huis met 1-2 van HBS.

De Groningers hebben dus dringend behoefte aan winst daar waar Blauw Geel een goed vervolg zal willen geven aan de winst op OFC zodat deze nog meer waarde krijgt. Daar waar menig tegenstander dit seizoen nieuw is voor Blauw Geel wordt het voor Blauw Geel en Be Quick de derde ontmoeting tegen elkaar. Beide voorgaande ontmoetingen eindigde in een 1-0 overwinning voor de thuisclub in het kader van promotie naar destijds de Top –klasse.

Doel: Brahim Zaari,

Achterhoede: Edwin Huibers, Desley Schilders, Erik van Loon, Sten v Vessem

Middenveld: Serkan Ordu, Sander Egmond, Mark Dobbelsteen, Mustafa Guler (60e min. Danny Verbakel),

Voorhoede: Alexander Mols, Joey Hellstern (90e min. Tresor Shema),

Scheidsrechter: Dhr. R. Hensgens

Ass. Scheidsrechters: Dhr. H. Kucukerbir en Dhr. A. van Rijnsbergen

O.F.C.: 82e min. Speler met nr 27

sv Blauw Geel’ 38: 90e min. Erik van Loon, 90e min. Mark Dobbelsteen