12 september 2016  Met half dozijn doelpunten naar koppositie

Geplaatst op 12 september 2016 • 10:09 • ClubnieuwsSenioren

E.H.C./Heuts 1 – Blauw Geel’ 38/JUMBO 1 (0-2) 0-6 . Voor de vierde competitie ronde moest Blauw Geel afreizen naar Zuid Limburg. Hoensbroek om precies te zijn was op deze zondag de 11e september de bestemming. Op sportpark De Dem was EHC gastheer. Vorig seizoen zo verrassend als promovendus als 2e geëindigd en nacompetitie gehaald is het tot op heden nog kommer en kwel. Afgelopen weekend liep men tegen een 4-0 nederlaag aan bij promovendus IFC en met 0 uit drie kan men spreken van een valse start. Blauw Geel rolde afgelopen week in eigen huis Vlissingen op met 3-0 en liet fris en mooi voetbal zien. Met 7 uit drie staat men vierde en wilde men uiteraard graag een goed vervolg bewerkstelligen. Dat de thuisploeg tot op het bot gemotiveerd zou zijn om de eerste punten te pakken en men het traditioneel moeilijk heeft bij EHC was natuurlijk goed doorgenomen. Trainer Niels v Casteren moet het nog steeds doen zonder de geblesseerden Mark Westerlaken en Stijn de Looijer. Erik van Loon, Emiel vd Sanden, Stefano Verburg Tresor Shema zaten op de bank met reservedoelman Michiel Merks.

Blauw Geel wilde een eventueel stormachtig begin van de gastheren niet afwachten en nam vrijwel direct het heft in handen. Bij EHC moest in de 5e minuut al een noodgedwongen wissel plaats vinden als Bastian Weiser geblesseerd het veld moet verlaten. EHC ziet in de 9e minuut al de dreiging als Danny Verbakel een vrije trap voor het doel slingert. Desley Schilders er voor het doel niet zijn hoofd tegen kan plaatsen en bij de tweede paal Alexander Mols geheel vrij net te laat inkomt. In de 15e minuut moet Blauw Geel eigenlijk de score openen. Een perfecte steekbal van Mark Dobbelsteen op Sander Egmond plaats laatst genoemde oog in oog met de doelman maar helaas gaat de inzet voor het talrijke aanwezige Veghelse publiek recht op de goed uitkomende doelman. Een minuutje later gaat een inzet van afstand van Danny Verbakel maar net over de kruising van de tweede paal. In de 20e minuut valt dan toch het eerste doelpunt. Mustafa Guler mag een vrije trap nemen en zet in bij de eerste paal waar Alexander Mols de bal achterwaarts kopt en zodoende de bal bij de tweede paal binnen valt: 0-1. Spelde prikken van EHC volgen maar de Blauw Geel defensie blijft relatief eenvoudig op de been. In de 31e minuut een snelle uitbraak van Blauw Geel waarbij Sander Egmond de bal prima lijkt af te geven aan Alexander Mols maar deze net niet bij de bal kan komen. Een minuutje later wordt een inzet van EHC gekraakt zodat erger wordt voorkomen. In de 33e minuut verslikt Desley Schilders zich in een bal als hij te veel tijd nodig heeft en zijn tegenstander hem de bal afhandig kan maken. Ymanuel Hurkmans verricht assistentie en daarmee smoort ook deze EHC aanval. In de 41e minuut een prachtige actie van Danny Verbakel bij de achterlijn gevolgd door een voorzet op Joey Hellstern. Joey kan helaas de bal niet goed genoeg verwerken en de rebound springt bij Alexander Mols weg. In de 42e minuut wordt een prima aanval van Blauw Geel gestopt middels een overtreding op Joey Hellstern binnen de beruchte lijnen en scheidsrechter vd Pol is resoluut. Blauw Geel krijgt een penalty en het is Alexander Mols die het vonnis voltrekt met een snoeihard schot dwars door het midden: 0-2. Lekker zo voor de rust de marge verhoogd.

De EHC trainer wisselt in de rust want ja hij moet iets, Niels van Casteren vertrouwt op dezelfde elf van voor de rust. In de 47e minuut moet de EHC verdediging al weer aan de bak en kopt men een voorzet over het eigen doel, twee minuten later snijd Alexander Mols naar binnen en gaat zijn inzet voorlangs. In de 53e minuut enige opwinding als EHC meent een penalty te kunnen krijgen bij een correcte ingreep van een Blauw Geel verdediger. De tegenaanval wordt snel ingezet en over rechts in Ymanuel Hurkmans weg om vervolgen een passje te geven op de geheel vrijstaande Alexander Mols op een paar meter voor het doel. Helaas besluit hij recht op de doelman. Drie minuten later is het Danny Verbakel die Alexander Mols op maat bediend met een voorzet maar Alexander raakt de bal niet vol en daardoor is het een prooi voor de EHC doelman. In de 62e minuut zowaar gevaar voor het Blauw Geel doel maar de inzet gaat voorlangs daar waar een minuutje later een kopbal van de ingevallen Emiel vd Sanden voorlangs gaat. Maar Blauw Geel verzuimd dus verder aftand te nemen waardoor EHC nog steeds gelooft in een beter resultaat. En het zet aan. In de 67e minuut gaat een inzet via de onderkant van de lat terug het veld in en heeft Blauw Geel dus het geluk aan zijn zijde. In de 75e minuut weet EHC dan voor het eerst in deze competitie het net te vinden maar helaas voor hen werd er door de grensrechter gevlagd en het doelpunt vanwege buitenspel afgekeurd. Protesteren kost de gastheren dan ook nog eens een gele kaart. In de 77e minuut krijgen de gastheren het derde doelpunt tegen. Na wederom een mooie aanval van Blauw Geel is het Alexander Mols die vanaf de zijkant de bal in de verre hoek binnen schiet: 0-3. Een minuutje later wordt het leed nog erger als Tresor Shema na een prima uitgespeelde aanval vlak voor de doellijn de bal mag intikken waarbij de complete EHC defensie uiteen wordt gespeeld. Felle protesten van twee EHC spelers komt hen op een gele kaart te staan waarbij er voor een speler het zijn tweede is. Met zijn tienen moet ze dan nog 12 minuten zien te overleven. Tegen dit aanvallend sterke Blauw Geel is dat geen pretje en in de 85e en 87e minuut moeten ze dan ook nog treffer 5 en treffer 6 incasseren. Emiel vd Sanden, intikkertje, en Mark Dobbelsteen, afstandsschot, zijn degenen die in de boeken verdwijnen als doelpuntenmakers.

Blauw Geel wint verdiend ook dit duel. Een wederom prima uitgebalanceerd team had niets te duchten van EHC dat met tijd en wijle werd overlopen. Mooie aanvallen en vele kansen waren er weer te zien en het team kan zichzelf alleen verwijten dat het niet al eerder de gastheren had uitgeschakeld. Vooralsnog is de aanvalskracht, zeker t.o.v. vorig seizoen, het grootste verschil. Elf doelpunten in vier duels zal menig tegenstander te denken geven maar het sterke middenveld en de solide defensie dragen zeker ook bij aan deze goede resultaten. Mede door de andere resultaten neemt Blauw Geel door deze overwinning de koppositie, een schril contrast t.o.v. de ranglijst van afgelopen seizoen na vier duels. Volgend weekend, Veghel kermis, komt Chevremont uit Kerkrade op bezoek. Zij wonnen dit weekend met 3-1 in eigen huis van IFC. Ondanks de kermis is het te hopen dat toch velen de weg naar het sportpark weten te vinden en hopelijk kan Blauw Geel dan ook weer het vertoonde spel van de afgelopen wedstrijden laten zien.

Doel: Brahim Zaari,

Achterhoede: Ymanuel Hurkmans, Desley Schilders, Martijn van Loon, Sten v Vessem,

Middenveld: Sander Egmond, Mustafa Guler(79e min. Stefano Verburg), Mark Dobbelsteen,

Voorhoede: Joey Hellstern (62e min. Emiel vd Sanden), Alexander Mols, Danny Verbakel (72e min. Tresor Shema),

Scheidsrechter: Dhr. P. v.d. Pol

Ass. Scheidsrechters: Dhr. J. Ruinard en Dhr. J. Weigergangs

Kaarten:     Geel:

E.H.C.: 75e min. Nr 13, 78e min. Nr 3