20 september 2015  Blauw Geel’38 2 toont karakter

Geplaatst op 20 september 2015 • 19:48 • Senioren

Vandaag stond de lastige uitwedstrijd tegen Nulandia 2 op het het programma. Een ploeg die met veel energie speelt en een compacte speelstijl (1-4-4-2) hanteert. Een ploeg die weinig weg geeft, gevaarlijk is in de counter en het maximale uit spelhervattingen kan halen. In de 1e helft was Blauw-geel 2 de bovenliggende partij qua balbezit en namen we  het het initiatief in eigen hand. Nulandia 2 kwam er af en toe gevaarlijk uit, na slordige passing en gemakzuchtigheid in de duels van Blauw-geel 2. Wanneer we de bal goed rond lieten gaan, werden we gevaarlijk en dat resulteerde in een mooie 0-1 voor de rust. Frank met een mooie opening op Slobodan waarbij Slobodan goed het overzicht behield en een goede voorzet gaf op Chamel, die bij de 2e paal opdook om de aanval goed af te ronden. In de rust werden de puntjes op de i gezet en werd er om scherpte gevraagd. Scherpte die nodig was om de wedstrijd tot een goed einde te brengen.

In de 2e helft heeft Blauw-geel 2 goed de ruimtes benut aan de zijkanten en werd er goed positiespel gespeeld om de tegenstander kapot te spelen. Er volgde genoeg kansen om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen, maar deze kansen werden helaas niet verzilverd. Een goede vrije trap van Zijad zorgde ervoor dat de 0-2 op het scorebord bijgezet kon worden. De wedstrijd werd professioneel uitgespeeld door goed positiespel, waarbij Nulandia 2 alleen maar een paar opportunistische ballen richting de spitsen afvuurde maar deze werden nimmer gevaarlijk. Complimenten voor de ingevallen krachten die ervoor zorgde dat het niveau behouden bleef en de energie in het spel gegarandeerd bleef. Er is vandaag karakter getoond en er is als een eenheid gestreden om het gewenste resultaat te behalen. Volgende week thuis de derby tegen Udi 2. Een interessante krachtmeting en een wedstrijd om naar uit te kijken. Youssef Laaroussi