2 september 2015  Knock-out fase bereikt na winst in Nijmegen.

Geplaatst op 2 september 2015 • 9:44 • Senioren

NEC/am. – Blauw Geel’ 38/JUMBO  (0-0)  0-1. Na de op de valreep gegrepen winst in en tegen Schijndel moest Blauw Geel op dinsdag 1 september de laatste poulewedstrijd spelen in Nijmegen tegen de amateurs van NEC. De Nijmeegse eersteklasser had afgelopen zaterdag ook op de valreep de winst gegrepen in Heerlen bij Bekkerveld. Het doelsaldo van beide was gelijk maar Blauw Geel had meer doelpunten gemaakt en dus was een gelijkspel voldoende om de knock-out fase te bereiken.

Blauw Geel begon voortvarend aan het duel en had in de 1e minuut al op voorpsrong kunnen en moeten staan. Brian Peters kreeg een geode mogelijkheid maar wist die niet te benutten. In de 15e minuut een dreiging voor het doel bij Blauw Geel maar de corner ging achter en drie minuten later een geode aanval van NEC waar ook meer in had gezeten. NEC leek in die fase ook iets meer balbezit te hebben. In de 27e minuut een vrijetrap voor NEC op zo’n 25 meter voor het doel maar de inzet gaat huizenhoog over. In de 30e minuut een goede uitval van Blauw Geel. Mustafa Guler stuurt de bal de diepte in en Achmed Abdirizak kan de bal niet goed onder controle krijgen door een duw in de rug waardoor de bal iets te ver voor hem uit komt en de bal uiteindelijk achter over de achterlijn gaat. In de 35e minuut krijgt Brian Peters een goede schietkans. Ondanks dat hij de bal niet goed raakt en het een gemakkelijke prooi voor de doelman is het diezelfde doelman die de bal met de vinger toppen nog tot corner moet verwerken. Uit de corner volgt dan de grootste kans van de wedstrijd want in een rebound kan Brian Peters de bal tussen de palen krijgen maar staat er gelukkig voor NEC een verdediger op de doellijn die daarmee zijn ploeg behoed voor een achterstand. In de slotminuut van de eerste helft heeft Stijn de Looijer nog een prima voorzet vanaf de flank in huis maar is Emiel vd Sanden te laat ingelopen zodat de bal voor het doel langs gaat. De 0-0 rust stand is voor Blauw Geel voldoende om de volgende ronde te halen.

De eerste 8 minuten na de rust een veldoverwicht voor NEC dat probeert Blauw Geel onder druk te zetten en te houden. In de 54e minuut dan een prima aanval van Blauw Geel. Brian Peters weet op eigen kracht de achterlijn te halen en legt de bal prima terug op Emiel vd Sanden. Zijn inzet vanuit vrije positie is helaas recht op zijn mede speler Stijn de Looijer die daarmee NEC de helpende hand bied. Twee minuten later is het wederom Brian Peters die met een prima soloactie zichzelf door het hart van de NEC defensie slalomt. Alleen voor de doelman gaat zijn inzet helaas ook echt op diezelfde doelman. Jammer dat hij zichzelf en Blauw Geel niet kan belonen met een betere afronding. Een minuutje later gaat een inzet van afstand van Achmed Abdirizak net naast het NEC doel. In de 64e minuut zowaar een doelpoging van NEC die tussen de palen is maar ook een prooi voor Jeffrey Vendrig. Een curieus moment in de 75e minuut als een NEC verdediger een hoge bal op de rand van het strafschop gebied probeert weg te koppen en zijn doelman hem dusdanig hindert in een poging de bal uit de lucht te plukken dat de bal richting het doel gaat. Die bal gaat gelukkig voor hen beide naast het doel tot corner. Die corner wordt hen dan toch fataal. Mustafa Guler heeft ditmaal wel een geode trap in huis en stuurt de bal naar de tweede paal waar Gerke vd Akker goed komt ingelopen en de bal vervolgens dan ook tegen het net kan koppen: 0-1. Vijf minuten later een goede voorzet van de ingevallen Mark Dobbelsteen vanaf de linkerflank. Bij de tweede paal kopt nu Brian Peters de bal in de verre hoek binnen maar de scheidsrechter heeft een duwfout gezien en dus gaat het feest van de 0-2 niet door. In de 85e minuut gaat er nog een inzet van Brian Peters op de vuisten van de doelman en de rebound van mark Dobbelsteen net over de lat. Blauw Geel speelt de wedstrijd beheerst uit en wint verdiend met 0-1.

De volgende ronde is bereikt en dus geen vroege uitschakeling. Vandaag speelde men weer een goede wedstrijd en kwam een gelijkspel, wat al genoeg was, niet in gevaar en was er zelfs “gewoon” winst. Zondag start de competitie en speelt men thuis tegen promovendus EHC uit Hoensbroek. Zeker geen gemakkelijke tegenstander en er zal ook zeker gestreden moeten worden om de drie punten in eigen huis te kunnen houden.

Doel: Jeffrey Vendrig

Achterhoede: Martijn v Loon, Gerke vd Akker, Desley Schilders, Coen v Zutven,

Middenveld: Sten v Vessem, Mustafa Guler, Stijn de Looijer (65e min. Mark Dobbelsteen),

Voorhoede: Achmed Abdirizak, Emiel vd Sanden, Brian Peters ( 87e min. Rudy Pelhan)