9 maart 2015  Klus geklaard

Geplaatst op 9 maart 2015 • 1:33 • ClubnieuwsSenioren

Blauw Geel’ 38/Jumbo – A.W.C.   (1-0) 2-0. Zondag 8 maart, een dag in het jaargetijde Winter maar met Lente weer, waarbij het Prins Willem-Alexander Sportpark baadde in h zonnetje. Wedstrijddag twee van de derde periode en voor Blauw Geel betekende dat een bezoekje van AWC uit Wijchen. Grootste valkuil deze middag was het feit dat de gasten al quasi gedegradeerd zijn, dus eigenlijk vrijuit uit zouden kunnen voetballen en dat Blauw Geel dus bij alles minder dan drie punten een modderfiguur zou kunnen slaan. “ Gewoon” winst was dus een must. Ook omdat men na de nederlaag in de topper tegen Gemert zich geen puntverlies zou kunnen veroorloven, zeker niet tegen deze laagvlieger.

Trainer Erwin v Bruegel startte met Danny Verbakel weer in de basis. Daardoor zakte Murat Korkmaz weer een linie en nam Guus Peters weer plaats op de bank. Mustafa Guler zat zijn tweede wedstrijd schorsing uit. Een 325 toeschouwers waren op dit duel tussen de nr 3 en de nr 14 afgekomen. Zij zouden een “draak” van een wedstrijd zien. Eerste kansje was er voor de gasten in de 2e minuut maar doelman Jeffrey Vendrig tikte de bal nog langs. In d 4e minuut was het Brian Peters die de bal recht op de doelmanschoot en hier had meer ingezeten. In de 15e minuut snelde diezelfde Brian Peters op de linkerflank langs de zijlijn naar de achterlijn maar helaas bereikte zijn voorzet geen mede speler. In de 18e minuut moest Jeffrey Vendrig weer handelend optreden omdat een kopbal vanuit een vrije trap anders onder de lat was gevallen. Hij tikte de bal keurig over de lat. In de 25e minuut weer gevaar namens Blauw Geel. Brian Peters is ditmaal op de rechterflank weg waarna hij goed voorzet. Rinse Wiekema kan niet uithalen maar Danny Verbakel vrij voor de doelman wel. Had hij een hoek uitgekozen dan was het raak geweest, nu schoot hij de bal recht door het midden en daarmee op de doelman. Twee minuten later valt dan toch het eerste doelpunt. Brian Peters wordt goed de diepte in gestuurd en met zijn snelheid is hij niet meer in te halen. Hij rond ditmaal beheerst af en geeft de doelman dus het nakijken: 1-0. Vijf minuten een mogelijkheid voor Rinse Wiekema maar hij krijgt de bal niet onder controle en als de bal dan bij Mark Dobbelsteen komt besluit hij in het zijnet. Danny Verbakel lijkt in de 37e minuut te gehaast waardoor hij de bal slecht raakt en het een gemakkelijk oprapertje is voor de doelman. In de 39e minuut moet Erwin v Breugel een wissel toepassen. Mark Dobbelsteen verlaat geblesseerd het veld en Guus Peters is zijn vervanger. Nog twee grote kansen volgen voor de rust. In de 43e minuut een afstandspegel van Rinse Wiekema die in de kruising lijkt te verdwijnen maar de AWC doelman denkt daar anders over en met een prachtige redding voorkomt hij een treffer. In de 45e minuut heeft hij wederom een prachtige redding in huis. Nu op een mooie bal van Brian Peters die met een boog richting tweede paal gaat. De zweefduik is even zo prachtig.

Na de thee komt Danny Verbakel niet terug op het veld en in zijn plaats komt Emiel vd Sanden. De wedstrijd was voor de rust met tijd en wijle al niet om aan te zien, na de rust wordt het zowaar nog erger. Blauw Geel lijkt compleet door de ondergrens te zakken. Brian Peters krijgt in de 48e minuut nog een kans maar zijn inzet buitenkantje voet is voor de doelman geen probleem. In de 67e minuut is Sander v Weert dreigend in het strafschopgebied, hij wordt gevloerd maar het spel gaat door en Rinse maait in eerste instantie min of meer over de bal om vervolgens zijn schot geblokt te zien worden. AWC wordt ziende ogen in het zadel geholpen en gehouden. In de 74e minuut is onnauwkeurigheid in de opbouw de thuisploeg bijna fataal. Gelukkig gaat de inzet van AWC via een blauwgeler in het zijnet. In de 76e minuut eindelijk, of nog eens, een soepele Blauw Geel aanval als Sofian El Kaddouri een prima pass in huis heeft op Emiel vd Sanden. Hij geeft de bal wederom goed af op de mee opgekomen Sten v Vessem en die ziet zijn inzet helaas rakelings voor het AWC doel langs gaan. In de 78e minuut de grootste kans voor de gasten. De ingevallen Jair Roos kan in het strafschopgebied een paar spelers dollen en lijkt ook de doelman te omzeilen. Met vereende krachten weten echter Jeffrey Vendrig en Gerke vd Akker de inzet te blokken en voorkomen daarmee een zeker lijkende treffer. Maar AWC gelooft er nog in, mede door de stand en het onthutsend zwakke spel van Blauw Geel. De corner wordt Blauw Geel vervolgens ook nog bijna fataal want een inzet op een paar meter voor het doel was moeilijker om de bal over de lat te krijgen dan er onder maar AWC lukt het moeilijkste. In de 87e minuut lijkt Blauw Geel een counter te kunnen plaatsen. De bal wordt op tijd gegeven op Brian Peters en de laatste man van AWC stapt te laat waardoor Brian alleen op de doelman had af gekund. Had, want de grensrechter zag het anders en foutief maar hij vlagde wel en dus nam de leidsman het vlagsignaal over waardoor een grote kans om zeep werd geholpen. Een minuutje later vergrijpt Sofian El Kaddouri zich op de rand van het strafschopgebied, een hele gevaarlijke plaats, aan een tegenstander en dus krijgt de Wijchense ploeg een vrije trap. Gelukkig gaat die over. Maar Blauw Geel heeft het heel lastig in dit laatste kwartier. In de 89e minuut wederom een counter en het is Wiebe Veltmaat van AWC die in het strafschopgebied Brian Peters vloert. Blauw Geel krijgt nog een penalty en het is Giovanni Henskens die de zege veilig stelt want hij schiet beheerst de bal binnen: 2-0.

Blauw Geel wint van de rode lantaarndrager maar de manier waarop zal trainer Erwin v Breugel misschien nog wel hoofdbrekens bezorgt hebben. Hij was zeer ontevreden en het geeft stof tot nadenken. Aan de ander kant als je (zulke) slechte wedstrijden kunt winnen….Gelukkig was het vandaag een tegenstander met erg minimale middelen want anders had het wel eens ander kunnen aflopen. Of heeft Blauw Geel zich aangepast aan het niveau van de tegenstander. Feit is echter de Drie punten. De Klus is daarmee geklaard en daarmee is eigenlijk dan ook alles gezegd. De rest snel vergeten en op naar de volgende twee BELANGRIJKE duels.

Donderdagavond speelt men in de districtsbeker tegen NWC uit Asten. Het duel met de eersteklasser is nit in Asten maar in het stadion van Helmond Sport. Winst zou prettig zijn want als men nog twee keer kan winnen speelt men volgends seizoen in het Grote KNVB bekertoernooi en dat zou een hele mooie première kunnen zijn. Maar eerst zorgen dat je NWC verslaat. De zondag daarna speelt men het laatst duel van de tweede periode en daarin heeft men nog kans om die te winnen. Winst, liefst met wat grotere cijfers, is dan wel een must. Dat moet dan gebeuren in Valkenswaard. De Valk verkeerd in degradatiegevaar en zal zich uiteraard stevig verzetten. Het verloor deze zondag met liefst 1-4 van OSS’20. Kortom een belangrijke week waarin veel te WINNEN valt!!!!

Doel:  Jeffrey Vendrig,

Achterhoede:   Sten v Vessem, Giovanni Henskens, Gerke vd Akker,  Sander v Weert,

Middenveld:  Mark Dobbelsteen (39e min. Guus Peters),  Sofian El Kaddouri, Murat Kokrmaz,

Voorhoede:  Danny Verbakel (46e min. Emiel vd Sanden),  Rinse Wiekema,  Brian Peters,

Scheidsrechter: Dhr. M. v Grinsven uit Sint Michielsgestel

Ass. Scheidsrechters: Dhr. A. v Rijnsbergen en Dhr. K. Wietsma

Kaarten:  Geel:

sv Blauw Geel’ 38: 66e min. Sofian El Kaddouri