13 december 2015  Kleine nederlaag in derby

Geplaatst op 13 december 2015 • 20:54 • Senioren

UDI’19/BB 1 – Blauw Geel’38/JUMBO  (0-0) 2-1. Zondag 13 december stond de 13e en laatste speelronde van de eerste competitiehelft op het programma. Na deze ronde is men halverwege en kan men een tussenbalans opmaken. Blauw Geel moest naar Uden voor het duel met UDI. Wei verwacht dat deze derby nog veel publiek trekt komt bedrogen uit en het lijkt seizoen na seizoen minder te worden. Tel daarbij dat UDI het duel niet naar zaterdagavond had verplaatst terwijl in Uden centrum wel deze zondag de winkels open waren -wat ook weer ongetwijfeld toeschouwers heeft gekost- dan is de reden duidelijk. Wel jammer hoor!!! Trainer Erwin v Breugel kon geen beroep doen op de geschorste Stijn de Looijer en de geblesseerde Mark Dobbelsteen en wijzigde dan ook niets aan de basisopstelling zoals die tegen TOP was verschenen. UDI was uiteraard favoriet gezien de stand op de ranglijst en het thuisvoordeel.

De tricolores begonnen dan ook fel aan het duel en in de 6e minuut was daar dan ook al de eerste dreigende aanval. Vijf minuten later een pegel van UDI op de kruising en weer vijf minuten later gerommel in de Blauw Geel defensie maar gelukkig ging de inzet hoog over het doel bij Jeffrey Vendrig. In de 20e minuut de eerste Veghelse aanval en meteen een van formaat. Een prima pass over de rechterflank naar Brian Peters. Hij kan opstomen naar de achterlijn en heeft vervolgens een prima pass in huis op Emiel vd Sanden die geheel vrij kan inkoppen. Helaas voor hem doet hij kort naast doelman Sander Maas, die prima kon redden. In de 22e minuut een tegenvaller voor Blauw Geel als Danny Verbakel al moet uitvallen, zijn vervanger is Nicky Scheepers. In de 27e minuut leid een misverstand tussen Murat Korkmaz en Martijn van Loon vlak bij het strafschopgebied bijna een achterstand in. Jeffrey Vendrig kan gelukkig erger voorkomen. De corner van UDI is ook nog gevaarlijk mede door gerommel in de Blauw Geel defensie maar UDI weet hiervan niet te profiteren. Het blijft tot aan de rust 0-0.

Na de rust twee ongewijzigde teams. In de 53e minuut komt UDI op voorsprong. Murat Korkmaz grijpt een beetje onhandig in en veroorzaakt daarmee een vrije trap. Lars v Geelkerken heeft een fenomenale trap in huis en Jeffrey Vendrig moet de bal uit het net halen: 1-0. In de 55e minuut mag Blauw Geel de gelijkmaker proberen te maken. Sten v Vessem wordt in het strafschopgebied onder de voet gelopen en de scheidsrechter is resoluut in zijn beslissing en geeft een penalty. Emiel vd Sanden gaat die nemen maar hij vind Sander maas op zijn weg. Gelukkig voor Blauw Geel is de razend snelle Brian Peters alerter dan iedereen en hij weet het net wel te vinden: 1-1. In de 64e minuut is het Sander Maas die met twee geweldige reddingen UDI op de been houd. Een voorzet van Mustafa Guler is op maat en Nicky Scheepers kan de bal genoeg raken richting doel. Sander ligt in de weg maar moet lossen en Brian Peters krijgt de bal voor zijn voeten maar ook hij moet zijn meerdere erkennen in Sander Maas. In de 71e minuut een vrije trap van UDI waarbij Lars v Geelkerken de bal weer op doel richt. Jeffrey Vendrig heeft veel moeite met de bal maar kan keren. De Blauw Geel defensie kan de rebound genoeg raken zodat slechts een corner rest.

Twee minuten later schiet Emiel vd Sanden vanuit een corner net naast. Dan volgt opnieuw tegenslag voor Blauw Geel want Mustafa Guler moet geblesseerd het veld verlaten en Desley Schilders is zijn vervanger. In de 78e minuut valt een voorzet op de rug van Sten v Vessem waarbij UDI bijna had geprofiteerd maar Jeffrey Vendrig weer prima keept. In de 82e minuut kan Murat Korkmaz op de linkerflank weg en komt Emiel vd Sanden naar de eerste paal. Hij kan de bal net niet goed genoeg raken waardoor hij in het zijnet beland. Een minuut je later wordt het duel beslist in het voordeel van UDI. Op Blauw Geel’s linkerflank wordt te veel ruimte weg gegeven en de voorzet kan door van Geelkerken voorbij Jeffrey Vendrig worden gewerkt: 2-1. Blauw Geel gooit nog een paar opportunistische aanvallen naar voren en is nog dreigend maar daar blijft het wel bij. UDI houd de punten in eigen huis. Jammer van deze nederlaag. Het laatste competitie duel van voor de winterstop gaat dus verloren. Na de winterstop moet men de draad weer oppakken van vóór dit duel en de punten weer gaan halen.

Volgend weekend speelt men nog voor de districtsbeker. Tegenstander is tweedeklasser Mierlo Hout dat in de vorige ronde eersteklasser HVCH met liefst 0-3 elimineerde. Oppassen dus maar de volgende ronde halen is zeker niet onbelangrijk. Winst zou niet alleen mogelijk moeten zijn maar er ook voor kunnen zorgen dat men toch met een enigszins goed gevoel de winterstop en feestdagen in gaat.

Doel: Jeffrey Vendrig,

Achterhoede: Sten v Vessem, Martijn v Loon, Gerke vd Akker, Freek Langermans,

Middenveld: Stefano Verburg (80e min. Rudy Pelhan), Mustafa Guler (74e min. Desley Schilders), Murat Korkmaz

Voorhoede: Danny Verbakel (22e min. Nicky Scheepers),   Emiel vd Sanden, Brian Peters,