30 oktober 2017  DE JONGE BELOFTEN UIT DOETINCHEM VERSLAGEN

Geplaatst op 30 oktober 2017 • 10:01 • ClubnieuwsSenioren

sv Blauw Geel’38/JUMBO – Jong De Graafschap  (1-0)  2-1. Zondag 29 oktober kreeg Blauw Geel opnieuw bezoek. Na de toch wel ietwat beschamende nederlaag thuis tegen vv De Meern kwamen de beloften van betaald voetbalclub De Graafschap op bezoek. De Doetinchemmers behaalden afgelopen week in eigen huis hun eerste overwinning, HBS werd met 2-1 verslagen. De ploeg van trainer en oud prof Jan Vreman was daarmee Blauw Geel genaderd op drie punten en wilde natuurlijk maar al te graag de eerste winst in een uitwedstrijd gaan boeken. Blauw Geel moest gaan zorgen voor eerherstel, belangrijker de drie punten moesten in eigenhuis worden gehouden. Serkan Ordu zat weer op de bank bij het team van Trainer Niels v Casteren. Ook Danny Verbakel begon op de bank en Sjaak Egmond was geblesseerd en nam plaats op de tribune naast Ymanuel Hurkmans en Mark Westerlaken. Mustafa Guler begon in de basis. Gelukkig meer belangstelling dan vorige week want nu waren er enkele honderden toeschouwers gekomen.

Door:Antoine van der Cammen

Onder het toeziend oog van technisch manager Peter Hofstede van De Graafschap gaf scheidsrechter Huizinga het duel vrij. Jong De Graafschap zou veel balbezit hebben en was vooral in het begin dreigend. Al in de 3e minuut komen de gasten door het hart van de Veghelse defensie en is het Andreas Dusink die de bal over het doel richt. Twee minuten later na een snelle overname van het balbezit een afstandspoging van Kabir Sabotic die over het doel gaat bij Brahim Zaari. Eerste gevaar namens de gastheren in de 19e minuut. Sander Egmond speelt prima af op Joey Hellstern die na de balcontrole oog in oog komt met de Doetinchemse doelman maar zijn inzet op de voeten van de doelman ziet belanden. Blauw Geel blijft in balbezit en krijgt een vrije trap op de rechterflank. De kopbal van Alexander Mols gaat naast. In de 24e minuut is er een inzet van Kyvon Leidsman die echter Brahim Zaari niet kon verontrusten. Zes minuten later is het de goed uitkomende Brahim Zaari, met gevaar voor lijf en lede, die diezelfde Kyvon Leidsman een scoringskans ontneemt. In de 31e minuut volgt de grootste kans van de wedstrijd voor dat moment. Edwin Huibers speelt de bal prima in de diepte op Alexander Mols en hij kan vervolgens quasi alleen op de Doetinchemse doelman af. Daar waar deze kansen voorheen bijna altijd een doeltreffend werden afgerond is de inzet ditmaal dusdanig slap en recht op de doelman dat deze de situatie meester blijft. In de 35e minuut komt dan toch de voorsprong op het scorebord. Alexander Mols mist eigenlijk gewoon een voorzet, de bal springt van zijn voeten af, waardoor Edwin Huibers de bal voor zijn voeten krijgt en hij rond beheerst af: 1-0. In de 44e minuut een uitbraak van Blauw Geel waarbij Joey Hellstern aan de zijlijn door kan. Hij kiest er vervolgens misschien wel te snel voor om de bal naar het midden te passen waar Alexander Mols goed mee was. Helaas komt de bal echter niet aan zo leek een prima counter te vroeg te stranden. Jong de Graafschap kan de bal echter niet erg goed wegwerken en Blauw Geel komt middels Mark Dobbelsteen weer in balbezit. Hij bezorgt de bal bij Mustafa Guler en die besluit maar om eens uit te halen en de inzet gaat vervolgens maar rakelings langs. Blauw Geel gaat rusten met een 1-0 voorsprong en zal na de rust nog vol aan de bak moeten om de punten in eigen huis te houden.

Na de rust gebeurd er relatief weinig en het enige noemenswaardige is eigenlijk het optreden van scheidsrechter Huizinga die wel erg vaak discutabele beslissingen nam, meest in het voordeel van de gasten. Zo wordt een zuivere overtreding op Sander Egmond in de 52e minuut onbestraft gelaten. Een minuut later volgt wel een fluitsignaal maar dan niet voor een overtreding. Een bal van Jong de Graafschap valt over de verdediging en Andreas Dusink lobt vervolgens de bal over de uitkomende doelman Brahim Zaari in het doel: 1-1. Trainer Niels van Casteren grijpt snel daarna in. Verdediger Martijn van Loon wordt vervangen door aanvaller Danny Verbakel. In de 69e minuut is het eerst Sten van Vessem die op het laatste moment erger voorkomt na weer erg pover ingrijpen door andere medespelers. In de 71e minuut volgt een corner van Blauw Geel. Bij de tweede paal is het Erik van Loon die goed vrijkomt en op doel kan koppen. Helaas voor hem en Blauw Geel wordt de bal op de doellijn weggewerkt. In de 75e minuut komt dan toch een nieuwe voorsprong voor Blauw Geel. Edwin Huibers grijpt goed in op het middenveld en Mustafa Guler volgt dat voorbeeld om vervolgens de bal naar de flank te sturen naar Danny Verbakel. Danny sprint het strafschopgebied binnen en haalt hard uit richting verre hoek en laat de doelman kansloos: 2-1. Jong de Graafschap wil zich echter niet bij een nederlaag neerleggen en heeft in de 77e minuut daarvoor al een kans. Het is Marlon Versteeg die de bal in de korte hoek knalt maar Brahim Zaari bokst de bal tot corner. Door de stand blijft het spannend zonder dat er nog gevaarlijke situaties voor de beide doelen plaats vinden. Blauw Geel wint met 2-1.

Na het verlies van vorige week in ieder geval nu wel de winst. Het was zeker nog niet goed en sprankelend maar de winst is heilig. Er was in ieder geval in vergelijking met vorig weekend weer meer inzet en beleving en vandaar uit kan men weer verder. De wissel van trainer Niels van Casteren pakte ook goed uit. Volgend weekend dan weer een uitwedstrijd en wel ook een derby. Uit in Cuijk bij JVC, zeker dus geen gemakkelijke opgave om daar punten te gaan halen. De ploeg uit Cuijk verloor dit weekend met 3-1, en dat zijn dezelfde cijfers als waarmee Blauw Geel verloor van vv De Meern. Getergd door deze uitslag zal men de drie punten in eigen huis willen houden. Aan Blauw Geel een mooie taak om dat te voorkomen….

Doel: Brahim Zaari,

Achterhoede: Edwin Huibers, Desley Schilders, Martijn van Loon (56e min. Danny Verbakel), Erik van Loon, Sten van Vessem

Middenveld: Sander Egmond, Mark Dobbelsteen, Mustafa Guler,

Voorhoede: Alexander Mols (73e min. Serkan Ordu), Joey Hellstern (87e min. Emiel vd Sanden)

Scheidsrechter: Dhr. B. Huizinga uit Leeuwarden

Ass. Scheidsrechters: Dhr. B. ten Berge en Dhr. R. Reinds

sv Blauw Geel’ 38: 67e min. Edwin Huibers