28 maart 2017  Het zoet der overwinning smaakt goed

Geplaatst op 28 maart 2017 • 7:57 • ClubnieuwsSenioren

R.K.A.V.V – sv Blauw Geel’ 38/JUMBO (0-1) 1-2. De tijd van winter naar zomer tijd en iedereen op tijd aanwezig voor vertrek naar Leidschendam. Gastheer RKAVV had na 29 januari prima gepresteerd zoals ook te lezen was in het mooi opgezette informatieblaadje. Zij zaten in de juiste Flow die ze ook wel nodig hadden om onderin niet al snel tot degradant te worden. Blauw Geel had uit de laatste vier wedstrijden slechts 2 punten gehaald en wilde natuurlijk maar al te graag weer het zoet der overwinning proeven. De eerdere ontmoeting dit seizoen werd een 2-1 overwinning voor Blauw Geel in eigen huis. Negen minuten voor tijd kon Blauw Geel toen de winnende treffer maken. Op een zonovergoten sportpark “de Kastelenring” werd bij het betreden van de kemphanen voor sfeer gezorgd en zagen de Veghelse fans dat Trainer Niels v Casteren bijna weer over zijn vertrouwde basis elf kon beschikken. Achterin was Erik van Loon de vervanger van de geblesseerde Martijn van Loon en op het middenveld verving Stefano Verburg de geblesseerde Mustafa Guler.

De Kasteelheren mochten de aftrap verrichten maar zagen al snel een initiatief nemend Blauw Geel tegenover zich. In de 4e minuut speelt Joey Hellstern Danny Verbakel aan op de flank die de bal vervolgens aflegt op Sander Egmond. Helaas hangt hij te ver achterover waardoor de bal over het doel gaat. Blauw Geel blijft goed combineren en de aanval zoeken maar de toeschouwers moten wachten tot de 19e minuut alvorens weer iets noemenswaardig is te zien. Alexander Mols heeft een goede actie in huis maar had misschien iets eerder de bal af moeten geven. Nu kwam hij bijna op de achterlijn uit en kon hij de doelman niet meer verschalken. Twee minuten later is Blauw Geel al weer dichter bij een doelpunt. De RKAVV doelman stompt de bal weg voordat Erik van Loon kan koppen maar bezorgt de bal wel voor de voeten van Sander Egmond. Die zag dat de doelman ver uit zijn goal was en lobt de bal prima over alles en iedereen heen maar ook boven op de lat. In de 25e minuut weer een prima aanval van Blauw Geel waarmee men de gastheren uit elkaar speelt. Joey Hellstern speelt de bal naar de rechterflank naar Ymanuel Hurkmans. Ymanuel zet de bal voor en bij de eerste paal komt Alexander Mols goed in. Helaas voor hem schiet hij de bal op de binnen kant van de paal en kan de Leidschendamse doelman de bal nog voor de doellijn pakken. Drie minuten later bezorgt Sten v Vessem de bal bij de goed bewegende Alexander Mols die zichzelf schuin voor het doel zet maar zijn schot rakelings voor het doe langs ziet gaan. In de 39e minuut dan alsnog de al lang niet meer onverdiende voorsprong. Sander Egmond legt de bal goed af op de inkomende Ymanuel Hurkmans en hij rond beheerst af: 0-1. Een mooie opsteker zo kort voor rust maar ook de wetenschap dat met het missen van een paar riante kansen de gastheren nog in leven zijn……

Na rust lijkt aan het spelbeeld weinig te veranderen. In de 46e minuut wordt een ietwat slappe inzet van Alexander Mols in de kort hoek door de doelman eenvoudig gepakt. Daar had ook meer ingezeten. RKAVV had voor de rust eigenlijk geen doelgerichte actie en de eigen aanhang moest wachten tot de 50e minuut. Blauw Geel gaf te veel ruimt op het middenveld en in de defensie maar gelukkig ging de inzet net naast het doel bij Brahim Zaari. In de 60e minuut kan Joey Hellstern eigenlijk het duel quasi op slot gooien. Bij een corner staat hij bij de tweede paal geheel vrij als de bal bij hem aankomt maar hij lijkt de bal behoorlijk verkeerd te raken want de bal gaat naast het doel. Tegenslag in de 63e minuut als de goed spelende Stefano Verburg geblesseerd het veld moet verlaten, Emiel vd Sanden is zijn vervanger. Bij RKAVV is dan inmiddels Norvin Mercera in het veld gekomen en met gevolgen. Ymanuel Hurkmans heft meteen zijn handen vol en misschien was het maar goed dat hij niet vanaf het begin was opgesteld. In de 73e minuut lijd Blauw Geel geheel onnodig balverlies op het middenveld net over de middenlijn. Norvin Mercera is razend snel weg op de flank en kan ongehinderd een voorzet afgeven die door Erik van Loon wordt gemist waardoor de geheel vrijstaande Peter Lomonaco simpel de bal voorbij doelman Brahim Zaari kan schuiven: 1-1. Er leek geen vuiltje aan de strak blauwe lucht maar slordigheden de gemiste kansen van voor de rust zouden nu ineens wel eens duur komen te staan. RKAVV rook bloed en Blauw Geel was even de weg kwijt. In de 78e minuut komt Brahim Zaari met risico voor lijf en lede uit en voorkomt zo een achterstand als hij de bal voor de voeten van Oalid Faik weg plukt. Twee minuten later is het weer de Veghelse doelman die zijn ploeg voor een achterstand behoed. Dit keer krijgt Peter Lomonaco de kans om RKAVV op voorsprong te zetten, na goed combinatiespel in de veghelse defensie, maar stuit hij op Brahim Zaari. In de 84e minuut komt de koploper toch weer op een voorsprong. Ymanuel Hurkmans speelt de bal op Alexander Mols die de zestien binnen kan komen en vervolgens aflegt op Joey Hellstern. Hij , zo zou achteraf blijken, schiet de winnende treffer tegen het net: 1-2. RKAVV gaat vanaf dat moment alles naar voren gooien, inclusief de doelman. In de 87e minuut val Joey Hellstern nog geblesseerd uit en is zijn vervanger Koen v Zutven. Een paar vrije trappen en een heuse scrimmage voor het doel van Brahim Zaari volgen nog maar daar blijft het dan ook bij. Blauw Geel loopt geen averij op in Leidschendam en wint na een boeiend duel met 1-2. Voor de rust was het heer en meester. Het spel leek ook weer eens op dat van voor de winterstopen het dipje was even vergeten maar men kan zichzelf wel verwijten dat mooie grote kansen niet werden benut waardoor men na de rust nog in de problemen kwam. Geheel onnodig maar daarom des te prettiger dat de winst mee naar Veghel ging.

Volgend weekend speelt men weer thuis en wel tegen rode lantaarndrager DOSKO uit Bergen op Zoom. Een kat in het nauw…….dus zeker geen gemakkelijk opgave om de punten in eigen huis te houden want de uitslagen in de laatste weken zijn vaak ook in het voordeel van ploegen uit de staart van de ranglijst. Van onderschatting mag dus geen sprake zijn zeker ook niet omdat DOSKO dit weekend in eigen huis met 1-2 verloor van Nuenen.

Doel: Brahim Zaari,

Achterhoede: Ymanuel Hurkmans, Desley Schilders, Erik van Loon, Sten v Vessem,

Middenveld: Stefano Verburg (63e min. Emiel vd Sanden), Sander Egmond, Mark Dobbelsteen,

Voorhoede: Joey Hellstern (87e min. Koen van Zutven), Alexander Mols, Danny Verbakel

Scheidsrechter: Dhr. Y. Pieters

Ass. Scheidsrechters: Dhr. Afalah en Dhr. de Jong