9 mei 2016  Half dozijn voldoende voor plaats in HK nieuwe opzet

Geplaatst op 9 mei 2016 • 6:45 • ClubnieuwsSenioren

sv T.O.P. – sv Blauw Geel’ 38/JUMBO (0-1) 0-6. Zondag 8 mei, warm zomers weer in Nederland en de voorlaatste competitie ronde. Blauw Geel moest naar Oss voor een duel met het reeds gedegradeerde TOP. Blauw Geel heeft nog drie punten nodig uit de resterende twee duels om verzekerd te zijn van hoofdklasse voetbal in het nieuwe seizoen en dan mag Vlissingen de vier punten in mindering ook nog terug krijgen. Zaak dus om “gewoon” te winnen in Oss. Eerder dit seizoen was Blauw Geel in eigen huis met 3-0 te sterk geweest voor TOP. TOP kon nu vrij uit voetballen en zou zeker proberen hun sportieve plicht te doen. Een wijziging had Trainer Erwin v Breugel doorgevoerd in de basisopstelling t.o.v. vorig weekend. Mark Dobbelsteen verscheen direct vanaf de aftrap in een verder ongewijzigde basis opstelling.

TOP begon onbevangen en vrijuit aan het duel. Er was nog geen minuut gespeeld of de gastheren kregen al een riante kans, op een presenteerblaadje. Martijn v Loon speelde de bal te zacht terug maar zag tot zijn opluchting dat de inzet weliswaar voorbij de goed uitkomende Jeffrey Vendrig ging maar ook tegen de buitenkant van de paal. Zeven minuten later krijgt Coen v Zutven een kop kans vanuit een corner maar de bal wordt voor de doellijn weggewerkt. Het spel golft wat op en neer met een licht veld overwicht voor TOP. In de 22e minuut wordt Brian Peters onreglementair gestopt op de rand van het strafschopgebied. Mustafa Guler mag de vrije trap nemen en plaatst hem goed over de muur maar helaas beland de bal tegen de onderkant van de lat en komt hij voor de doellijn terug het veld in. Emiel vd Sanden en voor hem Danny Verbakel kunnen de rebound niet over de doellijn krijgen. Drie minuten later heeft Blauw Geel geluk als twee TOP spelers elkaar in een riante positie voor de voeten lopen in het strafschopgebied van Blauw Geel. In de 28e minuut een pass van achteruit van Desley Schilders. Danny Verbakel is de ontvanger maar helaas kan hij de doelman niet omzeilen waardoor deze kans verdampt. Toch komt de 0-1 onverwacht op het scorebord. Emiel vd Sanden kan een bal blokken van de doelman en de bal verdwijnt zo in het lege Osse doel. We zijn dan een half uur onderweg. Tot aan de rust valt er verder dan nog weinig te vermelden.

Na de rust wordt het duel snel beslist. Danny Verbakel verhoogt in de 49e minuut de score naar 2-0. Vanaf de linkerflank weet hij de bal in de verre hoek te plaatsen. In de 55e minuut moet Jeffrey Vendrig handelend optreden op een inzet van TOP. Hij werkt de bal met zijn voeten uit de korte benedenhoek tot corner. Vanaf de 67e minuut gaat het even snel met de score. Eerst is het Brian Peters die 0-3 maakt. Danny Verbakel had een vrije trap snel genomen en op maat Brian Peters bediend op de rand van het zestienmeter gebied. Brain ronde vervolgens beheerst af. In de 69e minuut krijgt Blauw Geel een corner waarbij de bal goed wordt terug gelegd op Mark Dobbelsteen. Met een bekeken schot treft hij het net: 0-4. In de 71e minuut wordt het 0-5 als Danny Verbakel na een pass van Murat Korkmaz zijn tweede laat aantekenen. TOP krijgt via Armin Alibasic ook nog een dot van een kans in de 81e minuut maart zijn inzet vlak voor de doellijn en voor open doel gaat hoog over het doel van Jeffrey Vendrig. Vlak voor tijd, 87e minuut, en na een paar wissels tekent Danny Verbakel voor het slot akkoord als hij met een mooi bekeken lob de uitlopende doelman verschalkt en daarmee de 0-6 laat noteren.

Blauw Geel wint met 0-6 en is daarmee definitief verzekerd van een plaats in de Hoofdklasse nieuwe opzet voor het seizoen 2016-2017. Het duel volgende week maandag, tweede pinksterdag, is voor Blauw Geel niet meer van belang. Tegenstander is dan Baronie en die roemruchte club is nog volop verwikkeld in directe of indirecte degradatie zorgen. Zij zullen moeten winnen en dan nog zijn zij afhankelijk van resultaten van anderen. Voor Blauw Geel rest in ieder geval de taak om hun sportieve plicht te vervullen en voor eigen publiek op eervolle manier af te sluiten, zo mogelijk het liefst met winst. Uiteraard vanuit Blauw Geel de Felicitaties aan vv Dongen met het behalen van het Kampioenschap en daarmee ook de promotie naar de derde divisie.

Doel: Jeffrey Vendrig,

Achterhoede: Sten v Vessem, Martijn v Loon, Gerke vd Akker, Coen v Zutven,

Middenveld: Mark Dobbelsteen, Mustafa Guler, Murat Korkmaz (83e min. Zijad Jusic),

Voorhoede: Danny Verbakel, Emiel vd Sanden (80e min. Slobodan Pupovac), Brian Peters (Tresor Shema),

Scheidsrechter: Dhr. C. Ruperti

Ass. Scheidsrechters: Dhr. M. Beijer en Dhr. M. Janssen