10 mei 2016  B1 pakt 2de titel op rij

Geplaatst op 10 mei 2016 • 18:14 • ClubnieuwsJuniorenPupillenDames

Afgelopen zaterdag is Blauw Geel B1 voor de 2de keer in 2 jaar kampioen geworden. Hierdoor speelt onze B1 volgend jaar weer divisie en dat is toch een niveau waar Blauw Geel minimaal thuishoort. Na een geweldige eerste helft van de competitie waarin we alles hebben gewonnen, hebben we toch nog alle zeilen bij moeten zetten om alsnog kampioen te worden. Ondanks de druk van de concurrenten zijn we rustig gebleven en hebben we vertrouwen in onszelf gehad, waardoor we op een zonnige zaterdagmiddag onder toeziend oog van vele supporters overtuigend de kampioenswedstrijd hebben gewonnen. Met 2 punten voorsprong op nummer 2 Venray B1 moesten we tegen de nummer 4 HVCH. Een tegenstander die we kennen en die bekend staat als een stugge ploeg. Dat bleek uit de heenwedstrijd waarin we ternauwernood met 1-2 hadden gewonnen. Met het gegeven dat de temperaturen op het veld richting de 30 graden kon gaan, wilden we toch heel veel energie stoppen in de wedstrijd. Dat is onze kracht en daarmee zijn wij in staat om te winnen van deze moeilijke tegenstander.

De wedstrijd begon gespannen en we gaven te veel ruimte weg, waardoor er mogelijkheden lagen voor HVCH. Gelukkig pakten we dit na een kwartier goed op en leek de spanning van ons af te glijden. Dit resulteerde op steeds meer druk op HVCH en een doelpunt door een ingestudeerde standaardsituatie. Na het doelpunt volgde al gauw een drinkpauze, daarin hebben we afgesproken om vooral door te gaan zodat HVCH het geloof kwijt zou raken. Dit hebben we tot aan de rust goed gedaan, helaas resulteerde dit niet tot een doelpunt.

In de rust is het zo snel mogelijk naar verkoeling zoeken en weer opladen voor de 2de helft. Iedereen weet dat het bij een 1-0 voorsprong nog niet gespeeld is en dat een ongelukje in een klein hoekje zit. Dus scherp beginnen en zo snel mogelijk de 2-0 maken. Normaal als we dit roepen gebeurt dit vaak niet, maar op een perfecte dag waarin we kampioen kunnen worden kan het kennelijk toch. Kort na rust kwam er een perfecte steekbal bij onze aanval terecht die vervolgens koel werd afgemaakt. 2-0 en dan weet je dat haast niet meer fout kan gaan, zeker omdat HVCH het geloof begon te verliezen. We bleven geconcentreerd en we bleven veel energie in de wedstrijd stoppen wat resulteerde tot een aantal mooie aanvallen. Uiteindelijk scoorde we 30 minuten voor tijd de 3-0, waardoor de champagne uit de koelkast kon, want dit kon niet meer misgaan. 10 minuten voor tijd was er mooi moment voor Bob, onze keeper. Bob die dit jaar in de B6 begon heeft mede door blessures een groot aandeel gehad in het kampioenschap van de B1 en daarnaast heeft hij zijn minuten mogen maken in het 2de team. Daarom kreeg hij een publiekswissel van ons. Complimenten naar Bob, maar ook een mooi signaal naar de rest van onze jeugd. Hij heeft lang moeten wachten, maar hij stond er toen hij zijn kans kreeg. B1_kamp2016Ondanks dit mooie verhaal was het laatste fluitsignaal toch het mooist. Eindelijk mochten we roepen dat we kampioen zijn en kon de schaal omhoog. Het verhaal kreeg nog meer kleur toen we hoorden dat A1 er rechtsreeks in was gebleven en de grootste verrassing was dat B2 ook kampioen was geworden, al met al een geweldig weekend voor de club. We willen de ouders en supporters bedanken voor alle steun die we het afgelopen jaar hebben gekregen en we willen nogmaals de ouders en De Haas licht en geluid bedanken voor het mogelijk maken van een geweldig kampioensfeest! Staf B1