14 maart 2016  Gretigere bezoekers pakken de winst.

Geplaatst op 14 maart 2016 • 10:12 • ClubnieuwsSenioren

sv Blauw Geel’ 38/Jumbo – RKSV Halsteren (0-2)1-2 . Op een zonnige zondag 13 maart moest Blauw Geel aantreden tegen Halsteren. De West Brabanders zijn sterk uit de winterstop gekomen en geenszins van plan om in de degradatie of nacompetitie voor klasse behoud verwikkelingen verzeilt te raken. Afgelopen week wist men met 5-1 in eigen huis van Top te winnen. Blauw Geel kende afgelopen week een slow start maar wist uiteindelijk koploper Dongen in Dongen op een gelijkspel te houden: 2-2. Beide ploegen hebben 24 punten en willen maar al te graag dat saldo aanvullen. Een 300 toeschouwers hadden rond het veld plaats genomen. Bij Blauw Geel in het doel stond Martijn v Strien. Hij vult het ontstane vacuüm op en verder had trainer Erwin v Breugel Gerke vd Akker weer voor zijn defensie geplaatst en was er een basisplaats voor Chamel Ramadan op het middenveld.

Foto’s: Gerard beekmans

Blauw Geel mocht de aftrap verrichten en zou dat binnen een paar minuten over mogen doen. Halsteren begon zeer gretig aan het duel, zou dat overigens de gehele wedstrijd aan de dag leggen, en nam Blauw Geel meteen in een houtgreep. In de 3e minuut loonde de druk al. Martijn v Strien speelde Murat Korkmaz aan. Hij wilde de bal naar de zijlijn spelen maar deed dat zo onnauwkeurig dat Halsteren de bal kon oppikken waarna aanvoerder Rick Schouw werd aangespeeld die geheel vrij stond, een paar meter ongehinderd kon maken, om vervolgens koelbloedig de bal voorbij Martijn v Strien te schuiven: 0-1. Hetzelfde scenario als in Dongen leek zich te voltrekken want in de 13e minuut verhoogde Halsteren de score al. Tiago Faria da Silva zette op de linkerflank een aanval op via een combinatie. Hij had vervolgens het geluk dat Desley Schilders die de bal wilde wegwerken die bal aanschoot tegen een Halsteren speler waardoor de bal voor de voeten kwam van Tiago en hij vrij voor de doelman van Blauw Geel kwam. Het afronden was vervolgens ook geen probleem: 0-2. Twee minuten later is Halsteren mild voor Blauw Geel want het verzuimd om in vrije positie de 0-3 binnen te schieten. Deed Blauw Geel iets terug. Weinig en het eerste grotere gevaar was in de 29e minuut als de laatste man van Halsteren en de doelman een misverstandje hebben waardoor Brian Peters met de punt van zijn schoen de bal nog kan raken. De inzet gaat overigens behoorlijk ver langs het doel. In de 35e minuut snijd Danny Verbakel vanaf de rechterflank naar binnen en besluit tot een afstandsschot wat door de doelman van Halsteren weliswaar grabbelend maar dan toch wordt gepakt. In de 40e minuut is het Brian Peters die over de linkerflank naar de achterlijn spurt om vervolgens een prima voorzet af te leveren voor de naar de eerste paal inlopende Emiel vd Sanden. Helaas timede Emiel niet goed en was hij te vroeg de lucht in waardoor de bal over hem heen ging en dus ook de kans verloren ging. Een vrij comfortabele ruststand staat dan ook op het scorebord voor de gasten.

Na de rust een zou er een evenwichtiger spelbeeld te zien zijn. In de 52e minuut krijgt Blauw geel een enorme kans op de aansluitingstreffer. Een vrije trap wordt snel genomen en Danny Verbakel weet binnen de zestienmeter een paar Halsteren spelers uit te spelen om vervolgens de bal op maat klaar te leggen voor de goed inlopende Sten v Vessem. Helaas schiet Sten de bal net over de lat. In de 57e minuut is het handelen van Martijn van Stien nodig om een grotere achterstand te voorkomen. Het duel lijkt gespeeld als Freek Langermans in de 63e minuut zijn tweede gele kaart krijgt en Blauw Geel dus met zijn tienen verder moet. In de 66e minuut krijgt Halsteren een nog grotere kans dan die uit de 57e minuut maar de inzet gaat recht op Martijn v Strien af die daarmee de treffer voorkomt. In de 79e minuut is het Sten v Vessem die de 1-2 binnen tikt. Blauw Geel krijgt halverwege de helft van Halsteren een vrije trap aan de zijlijn. Danny Verbakel brengt de bal in en Koen v Zutven timede perfect waardoor hij de bal met het hoofd richting doel kopt waar Sten v Vessem geen probleem heeft om de bal tegen het net te werken. Zou het dan toch nog een gelijkspelletje kunnen worden??? Helaas blijkt dat er niet in te zitten. In de 89e minuut zien de toeschouwers nog een afstandspoging van Halsteren rakelings over de kruising gaan en is Blauw geel niet meer bij machte om het de bezoekers nog erg moeilijk te maken.

Blauw Geel verliest een belangrijk thuisduel daar waar belangrijke concurrenten onder hen wel de drie punten weten te pakken. Halsteren was vele malen gretiger en feller en het verschil dat in de eerste 15 minuten werd gemaakt was daarmee voldoende. Blauw Geel kon niet aanknopen aan de goede tweede helft vanuit het duel in en tegen Dongen. Belangrijke weken dienen zich aan en men zal er alles aan moeten doen om vier ploegen onder zich te houden zodat het hoofdklasse-schap blijft behouden zonder nacompetitie verplichtingen. Volgend weekend reist men naar Eindhoven waar men moet aantreden tegen vv Gestel. Zij wonnen dit weekend met 1-2 in Dongen bij koploper Dongen en zullen uit zijn op revanche voor de eerder deze competitie geleden 2-0 nederlaag in Veghel. De punten zijn nog hard nodig dus Come on Blauw Geel!!!!

Doel: Martijn van Strien,

Achterhoede: Sten v Vessem, Martijn v Loon, Desley Schilders, Freek Langermans,

Middenveld: Chamel Ramadan (68e min. Koen van Zutven), Gerke vd Akker, Murat Korkmaz (80e min Yassine Boulghaigh)

Voorhoede: Danny Verbakel, Brian Peters, Emiel vd Sanden (68e min. Nicky Scheepers)

Scheidsrechter: Dhr. R. Schul

Ass. Scheidsrechters: Dhr. G. Moraal en Dhr. M. Moussaouil

sv Blauw Geel’ 38: 30e min. Freek Langermans, 63e min. Freek Langermans

RKSV Halsteren: 25e min. Bart Dietvorst, 87e min Jelle Voermans