24 oktober 2016  Gestaakte duel uitgespeeld en met winst afgesloten

Geplaatst op 24 oktober 2016 • 10:18 • ClubnieuwsSenioren

Blauw Geel’38/JUMBO – Gestel    (1-0)  3-1. Zaterdagavond 22 oktober, precies 20 dagen nadat het duel tussen Blauw Geel en Gestel noodgedwongen moest worden gestaakt wordt om 18.00 uur hervat waar het werd gestopt. Wederom waren een 300 toeschouwers aanwezig die zagen dat op 34 minuten en 10 seconden Blauw geel een vrije trap mocht nemen bij een 1-0 tussen- stand. Trainer Niels v Casteren had twee wijzigingen moeten aanbrengen ivm blessures. In het doel stond nu Brahim Zaari voor Michiel Merks en Mustafa Guler begon i.p.v. Stefano Verburg.

Door Antoine van der Cammen

De vrije trap leverde slechts een corner op. In de 36e minuut is het Sander Egmond die goed doorjaagt en de bal vervolgens god terug legt op Mustafa Guler. Helaas is de inzet van laatst genoemde te zacht en dus geen probleem voor de Gestelse doelman. In de 39e minuut een nieuwe kans als Ymanuel Hurkmans de bal herovert en meteen doorspeelt op Sander Egmond. Sander speelt de bal de vrije ruimte in waar Joey Hellstern de bal in eerste instantie in de voeten van en tegenstander speelt maar terug krijgt vlak voor de achterlijn waarna hij voorzet op Danny Verbakel. De inzet van Danny Verbakel smoort in een kluwen van spelers. Blauw Geel blijft dominant en dreigend en in de 44e minuut gaat een inzet van Alexander Mols maar net naast het doel. In de 45e minuut een pass van Sander Egmond op Joey Hellstern die tussen twee spelers de bal kan mee nemen en ook nog sneller is. Zijn inzet gaat maar net voor langs het doel. Vlak voor rust nog even wat onrust bij de bank van Gestel omdat scheidsrechter Coppens terecht het commentaar vanaf de bank genoeg is, nadat hij een vrije trap heeft toegekend voor een opzettelijke hands bal maar waar de Gestelse speler mee weg komt zonder een kaart zelfs door het onophoudelijke commentaar. De afleidingsmanoeuvre is daarmee geslaagd.

Blauw Geel gaat rusten met een 1-0 voorsprong maar heeft in de 11 minuten die gespeeld moesten worden al weer legio kansen gehad de marge te vergroten. Na de thee een wissel bij Gestel. Angelo Simone komt in het veld en dat lijkt de Eindhovense ploeg meer drang naar voren te geven. Blauw Geel krijgt dan ook meer te stellen met de gasten. In de 49e minuut een kopbal van Gestel voorlangs bij Brahim Zaari en in het vervolg moet Blauw Geel meer terug dan de ploeg lief zal zijn geweest. Toch weet Blauw Geel in de 60e heel gevaarlijk te zijn. In eerste instantie wordt een inzet door de Gestelse doelman gestopt maar de bal komt daarna voor de voeten van Ymanuel Hurkmans. Hij aarzeld niet en haalt meteen uit maar de terug gesnelde doelman heeft een klasse redding in huis en voorkomt een zeker lijkend doelpunt. Twee minuten later komt Gestel op gelijke hoogte als Youssef Koubali op het middenveld te veel ruimt krijgt om niet alleen op te stomen maar ook van afstand uit te halen. De bal zeilt hard en laag in de benedenhoek maar leek houdbaar: 1-1. In de 66e minuut krijgt Blauw Geel een corner. Daar is duidelijk op geoefend en waar vorig weekend deze variant tegen RKAVV doeltreffend werd afgesloten door Joey Hellstern is het nu diezelfde Joey Helsstern die weer geheel vrijkomt bij de tweede paal maar nu in het zijnet kopt.

In de 67e minuut weet Blauw Geel weliswaar te scoren maar wordt het doelpunt niet toegekend. In eerste instantie wordt een inzet van Blauw Geel nog gestopt maar komt de rebound via de kluts quasi op de achterlijn bij Joey Hellstern terecht die uit een onmogelijke hoek de bal over de doellijn krijgt. Helaas gaat het feest niet door want er lijkt een handsbal te zijn geconstateerd in de kluts. In de 71e minuut wordt een inzet van Sander Egmond door een verdediger in de korte hoek tot corner gewerkt en even moet Martijn v Loon aan de ander kant een corner weg geven aan de gasten. In de 74e minuut valt weet Blauw Geel de belangrijke tweede treffer te maken. Desley Schilders heeft een pass over afstand verstuurt naar Mark Dobbelsteen die de bal op de rand van de 16 meter prachtig aanneemt en controleert. Hij ziet op de linkerflank Danny Verbakel aan komen sprinten en legt dan ook prima af. Danny neemt de bal goed mee en haalt hard uit naar de korte beneden hoek. Via de doelman vliegt de bal tegen het net: 2-1. Tot aan deze goal was in de tweede helft een sterker Gestel te zien. In de 77e minuut een voorzet van Ymanuel Hurkmans die aankomt bij Danny Verbakel. Hij haalt buitenkant voet uit en ziet de bal rakelings over de kruising gaan. Nog even lijkt er een hachelijke situatie te komen voor Blauw Geel als Mustafa Guler op zo’n 25 meter, recht voor het doel een overtreding maakt. De vrije trap van Gestel beland echter via de muur in de handen van doelman Brahim Zaari. Blauw Geel doet het twee minuten later beter bij een vrije trap. Danny Verbakel dwingt de doelman tot een redding in de benedenhoek. De opspringende bal wordt door Joey Hellstern over de opspringende doelman in het doel gekopt: 3-1

De buit is binnen. Twintig dagen heeft het geduurd maar nu is duidelijk dat de 1-0 tussenstand een prima basis was voor winst tegen Gestel. Blauw Geel had op deze avond in de 11 minuten durende eerste helft al verder afstand kunnen en moeten nemen maar liet dat na. Na de rust een sterker Gestel maar de beste kansen voor Blauw Geel en op grond daarvan dan ook de terechte winnaar van deze wedstrijd met opmerkelijk verhaal. Scheidsrechter Coppens kon het af zonder kaarten in een sportief duel. Door de winst is Blauw Geel nu alleen koploper met drie punten voorsprong op het Haagse Quick en Nuenen. Volgend weekend wordt de eerste periode vergeven en heeft Blauw Geel dus de beste papieren daarvoor. In Bergen op Zoom zal het doelende DOSKO echter graag de punten in eigen huis willen houden. Zij wisten dit weekend in Oss het in de rust gestaakte duel tegen DESO tot een 0-0 eindstand te brengen.

Doel: Brahim Zaari,

Achterhoede: Ymanuel Hurkmans, Desley Schilders, Martijn van Loon, Sten v Vessem,

Middenveld: Sander Egmond, Mark Dobbelsteen, Mustafa Guler,

Voorhoede: Joey Hellstern, Alexander Mols, Danny Verbakel (89e min. Emiel vd Sanden) .

Scheidsrechter: Dhr. P. Coppens

Ass. Scheidsrechters: Dhr. D. Winkel en Dhr. R. van Rijn