25 maart 2013  Geslaagde Revance

Geplaatst op 25 maart 2013 • 6:05 • ClubnieuwsSenioren

vv Dongen – sv Blauw Geel’ 38/Jumbo 3-1  (1-1)

Zondag 24 maart toog Blauw Geel naar midden-brabant, om precies te zijn naar Dongen, voor een duel met de plaatselijke vv. vv Dongen had afgelopen weekend met 1-1 gelijk gespeeld in en tegen Deurne, Blauw Geel had afgelopen weekend met 1-1 gelijk gespeeld thuis tegen Groene Ster maar had afgelopen donderdag het inhaal duel in Venray met 0-2 gewonnen, en dat was goed voor het zelf vertrouwen. Nog nooit had Blauw Geel in Dongen kunnen winnen en eerder in dit seizoen verloor Blauw Geel met liefst 0-5, tijd voor revanche en eens een keer winst en een beter moment voor Blauw Geel is er eigenlijk niet……

De Geel/Blauwen uit Dongen mochten de aftrap verrichten. Een gure harde wind stond schuin over het veld en dat maakte het voor beide ploegen niet eenvoudig. Blauw Geel kreeg de eerste kans, in de 6e minuut. Het was Wesley Meeuwsen die zichzelf goed voor het doel vrijspeelde maar hij zag zijn inzet hoog over het doel verdwijnen. In de 18e minuut de eerste doelpoging van de gastheren maar ook dat schot ging ver over het doel bij Jeroen Janssen. Twee minuten later een prima opgezette aanval van Blauw Geel. Wesley Meeuwsen geeft de bal op de linkerflank mee aan Mounir Biyadat die richting doel gaat maar hij ziet zijn inzet op de voeten van de doelman stuiten. Twee minuten later is het wel raak voor vv Dongen. Even niet bij de les op het middenveld en in de achterhoede en de gevaarlijke Fatih Kamaci komt in balbezit en rond met een prima schuiver af: 1-0. Drie minuten later ontsnapt Blauw Geel aan een grotere achterstand. vv Dongen komt er snel uit en een voorzet van de flank lijkt bij de tweede paal te kunnen worden binnen geschoten ware het niet dat Sten v Vessem de bal met zijn tenen nog tot corner kan tikken. In de 28e minuut een vrije trap voor Blauw Geel maar bij de eerste paal lijkt de geheel vrijstaande Guus Peters enigszins te schrikken van zoveel vrijheid dat hij de bal heel slecht raakt waardoor de doelman de bal gemakkelijk kan oppakken. Toch komt de niet onverdiende gelijkmaker op het scorebord. In de 29e minuut krijgt Blauw Geel wederom een vrije trap. Deze wordt slim en snel genomen en mag door van de scheidsrechter. De bal gaat op de linkerflank naar Mounir Biyadat die de achterlijn kan halen om vervolgens een goede voorzet af te leveren bij de tweede paal waar Wesley Meeuwsen de bal vrij kan koppen. De richting en snelheid is goed en dus komt de bal tegen de netten: 1-1. In de 36e minuut is er weer een vrije trap van Blauw Geel die voor gevaar zorgt. Wesley Meeuwsen wordt op de rand van het strafschopgebied vastgehouden en zijn tegenstander krijgt tevens een gele kaart. Wesley neemt zelf de vrije trap en de bal gaat langs de muur richting de paal maar de Dongense doelman kan de bal tot corner stompen. In de 40e minuut laat Wesley Meeuwsen een uitgelezen kans op een voorsprong liggen. Hij is de doelman gepasseerd maar wel te ver naar buiten en te dicht op de achterlijn beland als hij de bal nog op doel kan krijgen. Bij de eerste paal weet een Dongense verdediger de bal dan ook uit het doel te houden. Een minuut later ontsnapt Blauw Geel. Een vrije trap van de Dongense linkerflank wordt bij de tweede paal terug gespeeld naar de eerste paal alwaar Fatih Kamaci de bal in het doel kan koppen. De doelpunten tune schalt samen met gejuich al over het sportpark maar de grensrechter stak onmiddellijk zijn vlag in de lucht ten teken van buitenspel. Dhr. Elswijk nam dat signaal over en floot waarmee het doelpunt niet werd toegekend. Daarmee prijkt dan een 1-1 ruststand op het scorebord.

Twee ongewijzigde teams verschijnen na de rust weer ten tonele waarbij Stephan Dekkers al geruime tijd zich warm aan het lopen was. Hij dreigde halverwege de tweede helft uit te vallen maart zou uiteindelijk het einde halen. In de 53e minuut het eerste gevaar van na de rust als Dongen een snelle uitval plaatst maar Jeroen Janssen de bal tot corner kan tikken. Twee minuten later moet de Dongense doelman handelend optreden en voorkomt hij ternauwernood vanuit een corner dat de bal binnen valt waarna meteen Dongen in rap tempo weer aan de overkant is maar Blauw Geel de uitbraak op tijd kan stoppen. Het duel gaat meesten tijd gelijk op en het is wachten tot gevaar voor een van de doelen. In de 78e minuut is het weer eens zover en dit maal met succes voor het aanvallende team. Blauw Geel is die aanvallende ploeg en uit een scrimmage valt het doelpunt. Vlak bij de paal en voor de doellijn is het Wesley Meeuwsen die de bal tegen de benen of borst van een Dongense verdediger speelt die de bal vervolgens over de doellijn werkt; 1-2. De speaker spreekt van een eigen doelpunt maar belangrijk was in ieder geval de inzet van Wesley. Felle protesten van Dongen volgen bij grens- en scheidsrechter, zij hadden iets onreglementairs gezien en waarschijnlijk doelden zij op aanvallen van de doelman maar dat waren toch echt twee eigenspelers die hun doelman in de weg zaten, en dus keurde Dhr. Elswijk het doelpunt terecht goed. Dongen wilde nu nog fel van leer trekken maar de Blauw Geel defensie gaf eigenlijk geen krimp. Francois Gesthuizen ging daarbij nog eens aan het wisselen. In de 82e minuut verlaat de licht geblesseerde Wesley Meeuwsen het veld en in zijn plaats komt Nicky Scheepers. Een wissel met succes want in de 84e minuut stuurt Coen v Beljouw en bal de diepte in. Nicky Scheepers met zijn grote sterke lichaam blijft tussen twee verdedigers overeind en kan door om vervolgens de bal beheerst voorbij de doelman te schuiven:1-3. De wedstrijd is daarmee gespeeld. Dongen wil nog aandringen maar wordt uit het ritme gehaald o.a. door nog twee wissels van Francois Gesthuizen. In de 87e minuut wordt Emiel vd Sanden, hij maakte weer enorme veel meters en werkte kei hard, vervangen door Dirk kroon en in de 89e minuut werd Murat Korkmaz vervangen door Stef Adank. De stand wijzigde niet meer en daarmee behaalde Blauw Geel drie hele belangrijke punten binnen.

Blauw Geel nam prima revanche voor de eerder in het seizoen geleden thuis nederlaag. Het won voor het eerst in de geschiedenis in Dongen en belangrijk was dat het juist nu gebeurde en de manier waarop. Afgelopen donderdag was al duidelijk dat er hoop was want de manier waarop Venray werd verslagen was geweldig. De waarde van die overwinning krijgt nog meer waarde door de winst op Dongen en ook nu was vooral na de rust de strijdwijze van Blauw Geel weer belangrijk. Dit moet vertrouwen geven voor de laatste acht wedstrijden.

Komend weekend is het Paasweekend en een dubbel programma met twee hele lastige uitwedstrijden. Op Paaszaterdag speelt men in Someren. Someren is dan wel de rode lantaarndrager en kan bijna niet meer ontsnappen aan degradatie, voor Blauw Geel is Someren ten alle tijden een hele lastige opponent. Eerder dit seizoen verloor men in eigen huis dan ook met liefst 1-3 van Someren. Someren verloor dit weekend met slechts 1-0 in Uden bij UDI”19. Laat dus van onderschatting geen sprake zijn. Op Paasmaandag speelt men de derby van Vudel. Ongeacht de plaats op de ranglijst van de twee kemphanen een onvoorspelbaar duel.

Mannen proficiat met de tweede overwinning op een rij en hopelijk krijgt dit reeksje een vervolg met nog minimaal 1 overwinning. Succes komend paas weekend.

Doel:  Jeroen Janssen,
Achterhoede:  Coen v Beljouw,  Stephan Dekkers,  Jeroen Minneboo,  Sten v Vessem,
Middenveld:  Mustafa Guler,  Mounir Biyadat,  Guus Peters,  Murat Korkmaz (88e min. Stef Adank)
Voorhoede:   Emiel vd Sanden (87e min. Dirk Kroon),  Wesley Meeuwsen (82e min. Nicky Scheepers)

Scheidsrechter: Dhr. C. v. Elswijk

Ass. Scheidsrechters: Dhr. ?? en Dhr. ??

Kaarten:  Geel:

sv Blauw Geel’ 38:  geen