19 april 2015  Gemakkelijke winst

Geplaatst op 19 april 2015 • 18:36 • Senioren

Blauw Geel’ 38/Jumbo 1 – Schijndel/De Wit 1 (2-0) 4-0. Zaterdagavond 18 april speelde Blauw Geel op het eigen sprotpark een derby. Tegenstander was Schijndel. In de heenwedstrijd leed Blauw Geel een 3-2 nederlaag, een nederlaag die men deze avond niet zou kunnen permitteren want het zou de vierde in successie zijn. Schijndel verloor vorig weekend met 3-1 in Tiel van TEC en heeft de punten nog hard nodig om eventueel promotie/degradatie nacompetitie te ontlopen. Blauw Geel verloor in Deurne met 1-0.

Door: Antoine van der cammen

Zo’n 350 toeschouwers zagen een flink gewijzigd Blauw Geel t.o.v. het duel in Deurne. Dit Blauw Geel begon sterk en fris. Het nam direct het initiatief en zette Schijndel on de druk. In de 3e minuut was er al een prima voorzet maar die werd helaas door twee man gemist, zes minuten later moest de Schijndelse doelman handelend optreden op een schot van Rolf vd Boogaart en dat leidde tot een corner. Kort daarop wordt het duel gestaakt. Een grensrechter kan niet verder en er zal gezocht moeten worden naar een vervanger om het duel te kunnen laten doorgaan. Gelukkig is Dhr. Jaspers uit Uden bereid om het arbitrale trio weer te completeren en zo kan het duel om 20.38 uur worden hervat met een corner voor Blauw Geel. Gelukkig heeft deze lange noodgedwongen pauze geen effect op het spel van de gastheren. In de 14e minuut is er een prima voorzet van Sander v Weert op Emiel vd Sanden. Die kopt terug op Danny Verbakel en zijn volley kan nog worden geblokt. De bal kan daarna worden opgepikt door Mustafa Guler die alleen met een overtreding kan worden afgestopt. Mustafa neemt zelf plaats achter de bal en krult de bal feilloos over de muur buiten bereik van de Schijndelse doelman: 1-0. In de 20e minuut een versnelling van Brian Peters maar helaas gaat zijn inzet voorlangs. Dan duurt het even voordat er weer een gevaarlijk moment te noteren valt. In de 35e minuut levert het zelfs een doelpunt op. Brian Peters is na prima combinatie voetbal aan de bal gekomen en slalomt vervolgens door het hart van de Schijndelse defensie. Hij lijkt nog even de bal te ver voor zich uit te spelen en daarmee de doelman een kans te geven een doelpunt te verhinderen maar met de punt van zijn schoen kan hij de bal nog voorbij diezelfde doelman sturen: 2-0. Zes minuten later moet diezelfde Brian Peters de score verder opvoeren want weer staat hij oog in oog met de doelman. Helaas voor hem en Blauw Geel gaat zijn inzet nu net naast. Verder valt er voor de rust niet veel meer te beleven. Blauw Geel was heer en meester en had de toeschouwers en eigen fans al meer voorgeschoteld als in het hele vorige duel.

Trainer Erwin v Breugel had dan ook zeker nog geen reden tot wisselen. In de 47e minuut weer een vrije trap voor Blauw Geel en ook nu is Mustafa Guler de man die hem zal nemen. De Schijndelse doelman kan helaas nu wel bij de bal en bokst hem weg. Twee minuten later verstuur Danny Verbakel een breedte pass op Brian Peters. Brian komt voor de derde keer alleen uit voor de doelman maar nu gaat zijn inzet via de hakken van de doelman weer niet in het doel. Jammer dat Brian vanavond zo weinig rendement haalt ui de geboden kansen. In de 53e minuut valt dan toch de 3-0. Wederom prima combinatie voetbal voorin waarbij Danny Verbakel en Rolf vd Boogaart elkaar goed weten te vinden. Rolf komt uiteindelijk in een vrije positie maar ziet zijn eerste inzet recht op de paal belanden. Gelukkig voor hem komt de bal precies terug in zijn voeten waardoor hij vervolgens de bal wel voorbij de doelman in het net kan doen belanden. In de 55e minuut komt Brian Peters weer alleen voor de doelman. Nu onderschept hij prima een terug speelbal. Helaas kan hij de doelman niet gemakkelijk omzeilen waardoor hij tot ontsteltenis van alles en iedereen van Blauw Geel de bal niet in het lege doel kan krijgen ook omdat hij de bal te slordig mee kan nemen. Een corner is wat rest. Daarna volgen nog een vrije trap van Danny Verbakel in de 63e minuut, die zijn inzet ziet worden weg gebokst, en uit een corner een kans van Sofian El Kaddouri in de 73e minuut. Sofian ziet zijn inzet voor de lijn tot corner gewerkt worden. Pas in de 75e minuut is er dreiging van Schijndel. De inzet van Blummel gaat over het doel bij Jeffrey Vendrig. In de 76e minuut wordt Sander v Weert de diepte ingestuurd. Hij snelt naar de achterlijn en zet ook goed voor maar Emiel vd Sanden ziet zijn inzet bij de eerste paal net naast gaan. Twee minuten later zal hij toch scoren. Hij onderschept een breedte pass van Schijndel en rond beheerst af: 4-0. Het duel eindigt dus laat in de avond maar voor Blauw Geel uiterst bevredigend. Het speelde fris en fel en er viel in deze wedstrijd meer te beleven aan kansen en gevaar voor het vijandelijke doel als in de voorgaande drie bij elkaar. Dit geeft nog maar eens aan dat men ondanks de drie nederlagen in het spoor van de koplopers blijft, En wie weet een misstap en zelf winst brengt je zo weer nog hoger.

Aankomende donderdag de belangrijke wedstrijd voor de districtsbeker. De halve finale tegen TOP klasser JVC Cuijk. Misschien kan men voor een verassing zorgen en de titelverdediger uitschakelen zodat mijn zelf een gooi kan doen naar de titel van Districtsbekerwinnaar van het district zuid II. De week daarna speelt men thuis tegen Baronie uit Breda. Zij verloren vandaag met 0-1 van TEC uit Tiel. Ze zijn veilig voor degradatie of nacompetitie en kunnen ook geen periode titel of kampioenschap meer bemachtigen. Dus vrijuit voetballen.

Doel:  Jeffrey Vendrig,

Achterhoede:   Sten v Vessem,  Giovanni Henskens, Gerke vd Akker,  Sander v Weert,

Middenveld:  Rolf vd Boogaart (76e min. Murat Korkmaz),  Sofian El Kaddouri (84e min. Desley Schilders), Mustafa Guler,

Voorhoede:  Danny Verbakel,  Emiel vd Sanden,  Brian Peters (81e min. Mark Dobbelsteen),

Scheidsrechter: Dhr. M. Vink

Ass. Scheidsrechters: Dhr. J. Weigergangs en Dhr. O. Lamers (10e min. Dhr. Jaspers)

Kaarten:  Geel: