20 april 2015  BLAUW GEEL BESTOLEN VAN FINALE PLAATS

Geplaatst op 20 april 2015 • 16:03 • ClubnieuwsSenioren

sv Blauw Geel’ 38/Jumbo — J.V.C. Cuijk (0-0) 0-1

Blauw Geel trad op donderdagavond aan in de halve finale van de districtsbeker tegen TOP klasser JVC Cuijk. De ploeg uit Cuijk had de halve finale gehaald door een 0-1 overwinning in en op Schijndel, Blauw Geel had mede hoofdklasser Gemert in eigen huis met 1-0 verslagen. Een 400 toeschouwers waren op het duel afgekomen.

Door: Antoinne van der Cammen

Trainer Erwin v Breugel had slechts 1 wijziging doorgevoerd t.o.v. afgelopen zaterdag toen men met 4-0 had gewonnen van Schijndel. Op doel stond Sander Maas i.p.v. Jeffrey Vendrig.

Blauw Geel begon goed aan het duel en kreeg in het eerste kwartier al een paar kleine kansjes. In de 6e minuut een kopbal van Danny Verbakel, helaas recht in de handen van de doelman, in de 9e minuut een goede voor zet van diezelfde Danny Verbakel op Brian Peters maar helaas kon laatst genoemde de bal niet goed raken. In de 11e minuut een corner van Blauw Geel. De bal beland bij de tweede paal waar Sofian El Kaddouri veel vrije ruimte had. Hij kopte de bal goed op doel maar de inzet werd op de doellijn gekeerd. In de rebound plaatse Emiel vd Sanden de schoen niet goed achter de bal waardoor die inzet voor de doellijn kon worden weggewerkt. In de 14e minuut een dot van een kans voor de gasten. Boy Vissers was aan de aandacht van de Blauw Geel defensie ontsnapt en kon op rechts zo het strafschopgebied binnen. Zijn inzet in de korte hoek werd door Sander Maas goed terug naar de buitenkant gestompt. In de 26e minuut nog een goede mogelijkheid voor Blauw Geel maar de inzet van Brian Peters gaat net naast het doel. Daarna waren er geen noemenswaardige momenten meer te beleven. Blauw Geel had een licht overwicht en de beste kansen gehad maar de ruststand was 0-0.

Na de rust in eerste instantie een ongewijzigd spelbeeld. JVC Cuijk had wel direct twee spelers gewisseld maar dat resulteerde nog niet direct in een positief effect. Scheidsrechter van Dongen zou in deze tweede helft een negatieve hoofdrol gaan vertolken. En dat begon al vrij snel. In de 54e minuut werd een op snelheid liggende Brian Peters overduidelijk met een bodycheck opgevangen door de net ingevallen Jorrti Ritzen. Zowel de weifelende grensrechter aan de zittribune kan als de scheidsrechter vonden dit onbegrijpelijk niets!!! In de 64e minuut een domme overtreding van Sofian El Kaddouri die terecht een gele kaart kreeg en JVC speler Oktay Ozturk die daarna zijn handen niet thuis kon houden kreeg ook een gele kaart. In de 65e minuut werkt Blauw Geel een corner weg die kan worden opgepikt door Shanon David Carmelia. Zijn harde afstandspegel kan door Sander Maas gelukkig in tweede instantie worden gepakt. In de 66e minuut een prima, snelle combinatie, aanval over de linkerflank waarbij Danny Verbakel na een mooi hakje wordt aangespeeld door Brian Peters. Danny’s inzet gaat maar rakelings langs het doel. In de 70e minuut een snelle uitbraak van Blauw Geel. Murat Korkmaz speelt de bal de diepte in op Danny Verbakel die de bal meteen doorpasst op Brian Peters. Jammer dat de bal net iets te scherp en te hard is waardoor Brian Peters niet goed genoeg bij de bal kan om hem over de uitlopende JVC doelman te wippen. De bal beland op het lichaam van de doelman. In de 74e minuut MOET scheidsrechter Van Dongen een penalty geven aan Blauw Geel!!! Hij heeft blijkbaar een rode bril op van JVC want hij wuift onbegrijpelijk alles weg. Brian Peters is op weg naar het doel als hij duidelijk van achteren een aanval op de benen krijgt en op de kuiten wordt getrapt. Hierdoor wordt hem een schietkans ontnomen. Brian raakt zo geblesseerd dat hij niet verder kan spelen…..de leidsman vond dit niets!!!! Ongelooflijk en zeker niet een objectieve beslissing. Het spel ging voor het uitvallen nog verder en Sander v Weert was in balbezit gekomen en ook hij wordt onreglementair gestuit op de rand van het strafschop gebied. Nu fluit de leidsman wel en krijgt Blauw Geel een vrije trap. Maar waar hij later Blauw Geel overtredingen nog zal bestraffen met een gele kaart laat hij JVC onbestraft. Giovanni Henskens neemt plaats achter de bal en hij stuurt de bal naar de verre bovenhoek. Via de doelman en de lat gaat de bal voer het doel. Een hoopvolle aanval wordt afgefloten omdat Emiel de bal per ongeluk op stuiterend tegen zijn onderarm krijgt terwijl later in de wedstrijd een zelfde voorval is met een JVC speler en de leidsman nu gebaart dat er doorgespeeld moet worden. In de 85e minuut de grootste kans van de wedstrijd voor de gasten. Uit een goede voorzet kan de ingevallen Mark Fennebeumer de bal op doel krijgen maar een klasse redding van Sander Maas voorkomt een doelpunt. In de 90e minuut speelt Blauw Geel de bal uit voor een blessurebehandeling. Na die behandeling mag JVC ingooien en getuigt het van weinig sportiviteit door gewoon de bal in bezit te houden en een aanval op te zetten. Later bleek dit op aangeven van de JVC-trainer te zijn uitgevoerd….. een bijzondere! Het duel stevent op penalties af. In blessuretijd lijd Emiel vd Sanden balverlies na een –opnieuw- niet bestrafte overtreding. Overtredingen van JVC zag de leidsman niet of nauwelijks, zo ook deze niet en ook de grensrechter had moeten vlaggen maar liet dit na; Nu met rampzalige gevolgen want het leid een uitbraak in van JVC en Rik Renirie schiet de bal in de korte hoek binnen: 0-1.

Protesten van Blauw Geel ten spijt met ook aan de zijlijn met diverse reacties volgt nog; een triest gegeven rode kaart voor de betrokken Veghelse elftalleider.

Blauw Geel speelde een puike partij en was zeker niet de mindere van JVC. Het had goede kansen en tenminste één penalty moeten krijgen. Helaas benutte het de kansen niet, en kreeg het de kans niet. De ploeg kan verder totaal niets worden verweten en mist op een haar na de finale. Het had alleen de pech dat de gasten duidelijk de leidsman en de grensrechter aan de zittribunezijde, een andere bril op hadden als ieder ander. Een teleurstellend optreden van de leidsman kun je zeggen…… of had hij misschien ‘gewoon’ zijn dag niet? Zijn meervoudig onjuiste beslissingen hebben Blauw Geel de das om gedaan en geeft het gevoel bestolen te zijn.

Doel: Sander Maas

Achterhoede: Sten v Vessem, Giovanni Henskens, Gerke vd Akker, Sander v Weert,

Middenveld: Rolf vd Boogaart (67e min. Murat Korkmaz), Sofian El Kaddouri, Mustafe Guler,

Voorhoede: Danny Verbakel ( 87e min. Mark Dobbelsteen), Emiel vd Sanden, Brian Peters (77e min. Nicky Scheepers)

Scheidsrechter: Dhr. B. van Dongen

Ass. Scheidsrechters: Dhr. W. van den Oetelaar en Dhr. J. Geurts

Kaarten:

Geel:

sv Blauw Geel’ 38: 64e min. Sofian El Kaddouri, 78e min. Emile vd Sanden, 88e min. Sten v Vessem

JVC Cuijk: 64e min. Oktay Ozturk.