30 september 2012  Gelukkig gelijkspel

Geplaatst op 30 september 2012 • 23:42 • ClubnieuwsSenioren

U.N.A./Brinvast  —  sv Blauw Geel’ 38/Jumbo        2-2       (2-0)

Zondag 30 september en het is prachtig herfstweer: een vriendelijke zonnetje en een aardige temperatuur. Blauw Geel reist af naar Zeelst (Veldhoven) voor een interessante krachtmeting met UNA. Beide hebben tot op heden tegenvallende resultaten geboekt om uiteenlopende redenen. Afgelopen weekend speelden beide op zaterdagavond: UNA verloor in Deurne met 3-2, Blauw Geel speelde thuis in de derby tegen UDI’19 met 2-2 gelijk. Blauw Geel wist nog nooit te winnen bij UNA, zou men vandaag geschiedenis kunnen schrijven??  Trainer Francois Gesthuizen mist natuurlijk nog Mustafa Guler vanwege een schorsing, doelman Sander Maas vanwege een blessure en ook en middenvelder Enis Genc was weer geblesseerd. Terug op de bank waren wel weer Desley Schilders en Alexander Mols.

Beide clubs was er dus alles aangelegen om vandaag een overwinning te kunnen bijschrijven om het moraal weer op te vijzelen. De gastheren begonnen dan ook voortvarend aan het duel. In de 2e minuut opende zij namelijk al de score. Linkerflank aanvaller Torino Hunte, overgekomen van eersteklasser O.S.S.’ 20 had een afgemeten voorzet in huis voor de boomlange Jelle Schijvenaars die de bal koppend over Jeroen Janssen in het net deed belanden: 0-1. Blauw Geel probeerde het heft in handen te nemen maar moest op de hoede zijn voor de snelle omschakeling van UNA. In de 13e minuut een mooie actie van Wesley Meeuwsen. Hij creëert eerst ruimte voor zichzelf zodat hij kan uithalen voor een schot. Zijn inzet kan door de UNA doelman net over de lat worden getikt waardoor slechts een corner rest. Een corner met gevolgen want vanuit de Blauw Geel corner volgt een razend snelle counter. Wederom is Torino Hunte er bij betrokken en speelt hij de bal goed af op de meegekomen Niek v Boekel. Niek kan de bal vervolgens diagonaal voorbij Jeroen Janssen in het doel schieten: 0-2. Een drama dreigt zich af te tekenen. Direct na de aftrap van Blauw Geel leid men (wederom knullig en onnodig) balverlies en kan Niek v Boekel bijna zijn tweede aantekenen binnen een minuut. Gelukkig voor Blauw Geel gaat zijn inzet net naast het doel. Daarna volgen eindelijk kansen voor Blauw Geel. In de 19e minuut kopt Emiel vd Sanden een bal op doel vanuit een corner maar de inzet is recht op de doelman, in de 22e minuut een voorzet op maat van Wesley Meeuwsen vanaf de linkerflank maar de inzet van Emiel vd Sanden wordt voorlangs het doel geschoven. Francois Gesthuizen grijpt vervolgens in en in de 31e minuut wordt middenvelder Camiel v Doorn vervangen door aanvaller Alexander Mols. In de 33e minuut krijgt Blauw Geel een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied maar de inzet van Wesley Meeuwsen is te slap en recht op de doelman. UNA had echter nog grote mogelijkheden om de score verder op te voeren door twee enorme missers van doelman Jeroen Janssen maar gelukkig voor hem en het team lieten de UNA spelers het afweten en profiteert het dus niet. Blauw Geel was weliswaar meer in balbezit maar UNA kreeg veruit de beste kansen.

Na de rust een aandringend Blauw Geel. In de 48e minuut een kei harde inzet van Alexander Mols maar deze was recht op de doelman af. Twee minuten later een gele kaart voor Jeroen Minneboo als hij hapt naar de bal en vervolgens een overtreding moet maken, op UNA helft. Een ogenschijnlijk onnodige/domme gele kaart voor de aanvoerder. In de 52e minuut een mooi inzet van Wesley Meeuwsen maar de bal gaat via buitenkant voet net over de lat achter en een minuut later kopt Emiel vd Sanden een voorzet naast het doel. Blauw Geel creëert zich dus kansjes. In de 56e minuut zijn de gastheren weer aan de beurt maar de vrije trap op de rand van het strafschopgebeid is recht op doelman Jeroen Janssen en deze kan alleen pareren maar opmerkelijk is wel dat, zoals zo vaak vandaag, UNA wel weer de afvallende bal heeft. UNA verzuimt vervolgens in de komende twintig minuten om het karwei af te maken. In de 61e minuut gaat een inzet van Torino Hunte rakelings langs, in de 66e minuut geeft Torino Hunte een mede speler een grote kans maar ook deze kan geen doel treffen en in de 76e minuut kan een gemakkelijk combinerende UNA aanval niet goed worden gestopt maar is de inzet een prooi voor Jeroen Janssen. UNA kon naar hartenlust combineren en werd geen strobreed in de weg gelegd!!! In de 78e minuut gebeurd waar de Blauw Geel aanhang allang geen geloof meer in had: Blauw Geel scoort een doelpunt. Wesley Meeuwsen heeft een hele mooie steekpass in huis voor Alexander Mols en deze rond op voortreffelijke wijze, met buitenkantje voet, af: 2-1.

Nog voor de aftrap van UNA wordt Stephan Dekkers vervangen door Martijn v Loon. Rik v. Griensven schuift daardoor naar de rechtsback positie, Guus Peters een linie naar achteren. In de 83e minuut krijgt een UNA speler vrije doorgang op Blauw Geels rechterflank waardoor hij naar binnen kan snijden richting doel. Gelukkig gaat zijn inzet voorlangs. In de 85e minuut een prima aanval van Blauw Geel waarbij de bal net achter de UNA defensie wordt gedropt en Mounir Biyadat de bal tegen de touwen kan schieten. De grensrechter staat echter met zijn vlag in de lucht en daarmee buitenspel aangevend. Echter de nummer tien van UNA hief duidelijk het buitenspel op maar toch werd de treffer niet gehonoreerd, zo leek het. Publiek achter de grensrechter stond op een lijn en had duidelijk gezien dat het absoluut geen buitenspel was. De grensrechter bleef in ieder geval met zijn vlag in de hoogte staan waarop de scheidsrechter verhaal ging halen. Na kort overleg wees de leidsman alsnog naar de middenstip en herzag daarmee zijn beslissing. Een zeer terechte maar desalniettemin een dappere beslissing en daarmee een groot compliment voor het arbitrale trio. Maar het duel was natuurlijk nog niet gespeeld. Gezien het grote aantal mooie kansen van UNA was er nog steeds geen puntgewin voor Blauw Geel zeker. In de 89e minuut krijgt Rik v Griensven een kansje bij de paal maar zijn inzet is te zacht en kan door de UNA doelman worden gepakt en in blessuretijd gaat een inzet van UNA nog snoeihard op de lat maar was de speler blijkbaar in buitenspelpositie.

Blauw Geel kon nog nooit winnen in Zeelst en zo ook dus vandaag niet maar wie de wedstrijd heeft gezien zal daar niet om malen: Het duel eindigt in een voor Blauw Geel gelukkig gelijkspel. Gezien de vele en de grote van de kansen van UNA hadden de gastheren overduidelijk kunnen en moeten winnen. Vooral de snelle Torino Hunte was een ware plaaggeest voor Blauw Geel. Blauw Geel bleef na de 2-0 hoe dan ook voetballen voor een beter resultaat en dat is een positief gegeven maar verder blijft Blauw Geel zitten in een moeilijke fase want verdedigend was het weer erg pover en ook de precisie was menigmaal ver te zoeken. Gelukkig dus ook eens een keer een greintje geluk en hoe dan ook wordt dit punt bijgeschreven en hopelijk kan men hier de nodige moed uit putten.

Zaterdagavond komt namelijk de nieuwe koploper naar het Prins Willem-Alexander Sportpark: sv Venray. De ploeg van oud Blauw Geel trainer Harrie Blokhuis won afgelopen zaterdagavond in eigen huis de derby met sv Deurne met 1-0.

Doel: Jeroen Janssen,

Achterhoede: Stephan Dekkers (78e min. Martijn v Loon),  Rik v Griensven  Jeroen Minneboo,  Sten v Vessem,

Middenveld:  Murat Korkmaz, Camiel v Doorn (31e min Alexander Mols),  Guus Peters,  Mounir Biyadat (78e min. Martijn v Loon)

Voorhoede:   Emiel vd Sanden,  Wesley Meeuwsen

Scheidsrechter: Dhr. A v Loenen

Ass. Scheidsrechters: Dhr. B. Hilt en Dhr. J Jongenotter

Kaarten:  Geel:

sv Blauw Geel’ 38: 50e  min. Jeroen Minneboo