30 september 2012  Derde zege op rij Blauw Geel 2

Geplaatst op 30 september 2012 • 23:26 • ClubnieuwsSenioren

VIERLINGSBEEK – Blauw Geel 2 heeft de derde zege op rij binnen. Afgelopen zondag werd de lastige uitwedstrijd tegen Volharding met 0-2 gewonnen. Op sportpark Soetendaal in Vierlingsbeek waren Geert van Dooren en Nick Scheepers verantwoordelijk voor de doelpunten.

Door: Ties van Dooren

Foto’s: Ad van Dooren

Blauw Geel draait de laatste weken steeds beter. Na de teleurstellende competitiestart is de overwinning op Volharding alweer de derde opeenvolgende zege. De overwinning, die overigens dik verdiend was, had groter moeten zijn. Uiteindelijk bleef de teller op twee steken.

Kruis

Blauw Geel begon voortvarend aan de wedstrijd en Volharding trok zich massaal terug op eigen helft. De thuisploeg hoopte op een foutje van de Veghelse defensie, maar dat bleef de hele wedstrijd uit. De Veghelse defensie stond onder leiding van Coen van Beljouw als een huis. De gasten uit Veghel bleven geduldig aanvallen en na een aantal schoten uit de tweede lijn was het na ongeveer 25 minuten wel raak. Stef Adank bleef knap aan de bal en bezorgde het leer bij Geert van Dooren. De motor op het Veghelse middenveld bedacht zich geen seconde en schoot de bal onberispelijk in het kruis. Een prachtige treffer van de aanvoerder aan Veghelse zijde. Geert verhief vervolgens het juichen tot kunst. Met twee armen recht omhoog vierde hij de openingstreffer.

Beslissing

Na de rust probeerde Blauw Geel snel op 0-2 te komen. Uiteindelijk was het Nick Scheepers die het vijandelijke doel vond. De Veghelse spits scoorde op een manier zoals hij dat wel vaker doet. Goed gebruikmakend van zijn lichaam kwam hij aan de bal om het speeltuig vervolgens rustig langs de doelman te schuiven. De vooractie van Jeroen van Lanen was overigens van uitzonderlijke klasse. Vooral zijn aanname tussen drie man was bijzonder knap. Na de 0-2 had Blauw Geel de wedstrijd eigenlijk definitief moeten beslissen. De gasten lieten echter enkele grote kansen liggen. Geert had zijn tweede kunnen maken en Alex Lemstra had zijn rentree moeten belonen met een treffer. Volharding perste er nog een slotoffensief uit, maar doelman Shailesh Muradin kwam eigenlijk niet echt in de problemen.

Lastig

Een degelijke overwinning op een lastig te bespelen veld. De verdediging stond goed, het middenveld speelde bijzonder sterk en de aanval zorgde voor veel dreiging. Door de overwinning kan Blauw Geel weer omhoog kijken en wie weet wat er nog allemaal mogelijk is dit jaar. Feit is wel dat Blauw Geel in ieder geval veel meer creëert dan in de eerste twee wedstrijden. Volgende week spelen de mannen van Lodewijk van Helvoirt thuis tegen NWC.