10 oktober 2016  In extremis naar terecht gelijkspel

Geplaatst op 10 oktober 2016 • 8:43 • ClubnieuwsSenioren

D.E.S.O.1 — sv Blauw Geel’ 38/JUMBO 1 (0-0) 1-1. Blauw Geel mocht voor de tweede keer voor een uitwedstijd naar Oss. Ditmaal was DESO gastheer voor de Blauw Gelen. De club die tot vorig seizoen onder leiding stond van de huidige Blauw Geel trainer Niels v Casteren won vorig weekend met liefst 0-3 in Halsteren. De ploeg staat nu onder leiding van de bij Blauw Geel alom bekende Klaas Wels. Het zou voor Blauw Geel geen makkelijke middag worden want DESO lijkt al goed op de rit. Vorig seizoen verloor Blauw Geel liefst met 5-0 bij DESO en het had dus nog iets goed te maken. Blauw Geel speelde afgelopen weekend maar 34 minuten en leidde toen met 1-0 tegen Gestel. Trainer Niels v Casteren kon weer beschikken over doelman Barhim Zaari, die dan ook op doel stond, Mark Westelaken is nog steeds geblesseerd en Stijn de Looijer nog steeds geschorst. Danny Verbakel was als toeschouwer aanwezig en in zijn plaats mocht Tresor Shema starten.

DESO begon fel aan het duel en zette vroeg druk. Blauw Geel had het daar lastig mee zonder in grote problemen te raken. De eerste 25 minuten lieten een gelijk opgaande strijd zien zonder noemenswaardige kansen. Meeste dreiging was er nog namens Blauw Geel via Alexander Mols. In de 27e minuut wederom een kansje voor Blauw Geel. Joey Hellstern ziet na een mooie combinatie zijn inzet geblokkeerd tot corner. Een minuut je later een snelle uitval van Blauw Geel waarbij Sander Egmond een pass op maat heeft naar de rechterflank op Alexander Mols. Zijn inzet in de korte hoek wordt door de DESO doelman tot corner verwerkt. In de 41e minuut nogmaals een doelpoging van Alexander Mols maar zijn inzet is niet hard genoeg om de doelman te verschalken. Een 0-0 ruststand is een stand waarmee beide teams gezien het veldspel tevreden zullen zijn geweest.

Twee ongewijzigde teams komen uit de rust. Blauw Geel is weer de ploeg die als eerste een kans creëert. In de 50e minuut is het Sander Egmond die de DESO defensie problemen geeft maar zijn inzet gaat helaas ternauwernood net naast het doel. Uit de corner komt de bal als rebound voor de voeten van Desley Schilders maar zijn inzet is recht in de handen van de doelman. Dan is het tijd voor DESO om van zich af te bijten. In de 52e minuut een snelle uitval waarbij ze veel ruimte krijgen. De bal wordt via Desley Schilders van richting veranderd en doelman Brahim Zaari lijkt op het verkeerde been te zijn gezien. Echter weet hij met zijn snelheid de bal nog voor de doellijn te pakken. Drie minuten later moet hij handelend op treden als een schot vanaf de linkerflank in de korte hoek komt. Hij bokst de bal prima tot corner. In de 63e minuut wederom een kans voor DESO. Snel druk zetten zorgt voor balverlies bij Blauw Geel. De bal gaat vliegensvlug de diepte in over links en de inzet gaat maar rakelings voorlangs. Twee minuten later een voorzet vanaf de flank en de speler kopt de bal rakelings over de lat bij de Blauw Geel doelman. In de 70e minuut is Blauw Geel weer de ploeg met een kans. Goed gecombineerd tussen Emiel vd Sanden een Alexander Mols waarna uiteindelijke Emiel vd Sanden op doel schiet en helaas voor hem en blauw Geel de bal voorlangs gaat. In de 75e minuut een inzet van DESO die via een Blauw Geel verdediger net langs gaat maar twee minuten later is het dan wel raak voor de Ossenaren. Dobson heeft een hele mooie lob in huis over Brahim Zaari die er met zijn vingertoppen nog aan lijkt te zitten maar niet kan voorkomen dat de bal bij de tweede paal in de hoek verdwijnt: 1-0. Blauw Geel lijkt zijn eerst Waterloo tegemoet te gaan. Het gaat opportunistischer spelen en het is pompen of verzuipen. De druk wordt nu opgevoerd maar DESO lijkt geen krimp te geven. In de 88e minuut is het een goed hard schot van Desley Schilders wat naar de kruising zoeft maar de boomlange doelman weet de bal over de lat te tikken. DESO probeert met alle middelen Blauw Geel af te stoppen en moet dan ook nogal wat vrijetrappen weg geven. De klok staat al zeker drie minuten op de 90e minuut als Blauw Geel weer een vrije trap mag nemen. De bal komt vanaf de rechterflank bij de tweede paal waar Coen v Zutven het kopduel wint en de bal richting de eerste paal weet te koppen. Daar staan zowel Sten v Vessem en Joey Hellstern geheel vrij en in de wirwar van spelers is het niet duidelijk te zien wie de bal het beslissende zetje geeft maar het lijkt Joey Helstern te zijn. In ieder geval wordt het 1-1 ondanks hevige protesten van DESO aan het adres van leidsman en grensrechter. Kort daarna volgt het eindsignaal.

Blauw Geel ontsnapt aan zijn eerste nederlaag tegen een heel goed spelende thuisclub. Beide defensies bleven relatief gemakkelijk op de been en overheerste grote delen van de wedstrijd. Een niet alleen spannend en boeiend duel maar ook een uiterst sportief duel met veel inzet van beide zijde. Overall gezien is het gelijkspel een terechte uitslag al is het voor DESO natuurlijk erg zuur dat de gelijkmaker zo laat valt.

Volgend weekend ontvangt Blauw Geel het onbekende RKAVV uit Leidschendam. De club heeft het momenteel moeilijk en sprokkelt de puntjes bij elkaar. Uit acht wedstrijden haalde het zes punten door 1 overwinning en drie gelijke spelen. Dit weekend hield het in eigen huis Vlissingen op 0-0. De ploeg snakt naar een uitoverwinning en zal in Veghel maar al te graag willen stunten.

Doel: Brahim Zaari,

Achterhoede: Ymanuel Hurkmans, Desley Schilders, Martijn van Loon (43e min. Erik van Loon),   Sten v Vessem,

Middenveld: Sander Egmond, Mustafa Guler (66e min. Coen v Zutven), Mark Dobbelsteen (85e min. Achmed Abdirizak),

Voorhoede:  Joey Hellstern (67e min. Emiel vd Sanden), Alexander Mols,  Tresor Shema (66e min. Emiel vd Sanden),