26 september 2017  NA EERSTE THUISWINST NU EERST UITWINST

Geplaatst op 26 september 2017 • 8:56 • ClubnieuwsSenioren

Kvv Quick’20 — sv Blauw Geel’ 38/Jumbo                   (0-2)                  0-3

Zondag 24 september, speelronde 5 en prachtig nazomer weer. Voor Blauw Geel een uitwedstrijd in Oldenzaal tegen Quick’20. De ploeg uit Oldenzaal kent een magere seizoenstart met twee punten uit vier wedstrijden, beide gehaald in uitwedstrijden. Thuis werd teen het Haagse Quick met 1-3 verloren. Vorig seizoen eindigde men nog op de vijfde plaats in de derde divisie en na het punt gewin afgelopen weekend bij HBS wilde men natuurlijk voor eigen publiek de volle winst pakken. Blauw Geel won vorig weekend van de ander Twenste deelnemer in deze derde divisie. HSC’21 moest met een 4-2 nederlaag huiswaarts. Een historische winst want het was de eerste in de derde divisie. Een winst die men maar al te graag een goed vervolg wilde geven. Daar zat nog wel een zware wedstijd tussen voor de eerst ronde van de KNVB beker en dat zou zomaar eens een struikelblok kunnen blijken…

Trainer Niels v Casteren kon nog steeds geen beroep doen op Sten v Vessem en daar kwamen tegen HSC nog de blessures bij van Martijn van Loon en Alexander Mols. Dus ging de ploeg van start die ook startte in het duel tegen VVV Venlo.

Of het concentratie probleem was of gemakzucht, Blauw Geel trapte af en had dat binnen een minuut al bijna weer gemoeten. Het is dat doelman Brahim Zaari goed zijn doel verkleinde en met zijn voeten redding bracht op een inzet binnen 30 seconde, anders was de start desastreus geweest. Quick begon dus prima maar was in de 6e minuut niet bestand tegen de snelle omschakeling van Blauw Geel. Een pass op Edwin Huibers krijgt als vervolg een pass op Sander Egmond. Sander heeft een geweldige steekbal in huis op Joey Hellstern die vervolgens mooi afrond over de doelman: 0-1. Twee minuten later een goede aanval van de gastheren maar de inzet in de korte hoek wordt door Brahim Zaari tot corner verwerkt. Uit de corner is Brahim Zaari alert op een kopbal van een medespeler en kan die bal gewoon pakken. Binnen het kwartier, 14e minuut, verdubbeld Blauw Geel de score. Danny Verbakel onderschept een te korte terugspeelbal om vervolgens een prima voorzet af te leveren voor Joey Hellstern. Rand zestienmeter schiet hij de bal in de verre hoek binnen: 0-2. De wedstrijd tegen VVV lijkt men nog niet te deren. In de 16e minuut een hoge bal van Quick richting doel en die had zomaar net onder de lat kunnen vallen ware het niet dat Brahim Zaari goed bij de les was en de bal weg kon boksen. In de 23e minuut veert de Blauw Geel aanhang op als Joey Hellstern door Sam Strijbosch wordt weggestuurd. Hij kan alleen op Quick doelman af maar deze is alert en komt ver buiten het strafschop waarmee hij Joey misschien wel verrast en daarmee Joey’s en Blauw Geel’s derde treffer voorkomt. Een vrije trap voor Quick in de 25e minuut levert geen gevaar op maar twee minuten later een slechte uittrap van de Quick doelman wel. Gelukkig voor hem weet Blauw Geel er niet van te profiteren en speelt het de situatie slecht uit. Wel is er even druk maar uiteindelijk kan Quick een tegenaanval lanceren waarbij de inzet vanuit kansrijke positie hoog over het doel van Blauw Geel worst geschoten. In de 32e minuut krijgt Quick wat veel ruimte op de flank en gaat een inzet voor bij doelman Brahim Zaari maar dan is daar Desley Schilders die voor de doellijn nog voor opruiming kan zorgen. In de 38e minuut een kopbal van Quick die net naast gaat en zo wordt het probleem van de Oldenzalers duidelijk: scorend vermogen……In de 41 minuut weer een grote kans voor Blauw Geel als Danny Verbakel de bal prima afspeelt op Sander Egmond. Helaas raakt hij de bal totaal verkeerd waardoor de inzet bij de tweede paal over de achterlijn hobbelt. In de 45e minuut glijd de wederom sterk spelende Serkan Ordu weg als hij schiet waardoor de bal laag blijft en toch maar rakelings langs het doel gaat. Blauw Geel gaat rusten met een 0-2 voorsprong en dat is nauwelijks onverdiend.

Quick oogt na de pauze in ieder geval feller en het moet nu komen. Maar moet het vooral hebben van foutjes aan Blauw Geel zijde. In de 49e minuut een te korte pass van Sjaak Egmond die dreiging inluid namens Quick. Met vereende krachten voorkomt Brahim Zaari met zijn verdedigers erger. In de 51e minuut een uitbraak van Blauw Geel. Een prima pass op Joey Hellstern die vervolgens Sam Strijbosch bediend maar zijn inzet gaat net voor het doel langs. In de 55e minuut wordt een bal door Quick net buiten het zestien meter gebied tegen de scheidsrechter aan geschoten waardoor Blauw Geel in balbezit komt. Joey Hellstern wipt de bal voorbij de doelman maar niemand van Blauw Geel voor het doel voor een laatste tikje. In de 57e minuut een zeldzaam foutje van Desley Schilders met een te korte terugspeelbal op Brahim Zaari. Gelukkig kan de doelman er nog op tijd bij en werkt hij de bal over de zijlijn. Blauw Geel lijkt meer onder druk te komen en komt er steeds moeilijker uit en de vermoeidheid in de benen lijkt dan ook mee te gaan spelen in het voordeel van Quick. In de 62e minuut mag Quick door op de rand van buitenspel maar wordt de inzet door Brahim Zaari weer voortreffelijk gepareerd. In de 67e minuut een dubbele wissel door Trainer Niels van Casteren. Mark Westerlaken wordt ingebracht in de defensie waardoor Sjaak Egmond doorschuift en voorin de moegestreden Joey Hellstern wordt vervangen door good old Emiel vd Sanden. Drie minuten later al een hoofdrol voor Emiel als hij goed storend werk verricht, passt op Sjaak Egmond. Sjaak gaat vervolgens goed door en legt breed op zijn mee opgelopen broer Sander maar helaas is de pass niet geheel op maat maar via de kluts komt de bal terug bij Sjaak waarna zijn inzet via een verdediger over de achterlijn verdwijnt. Drie minuten later een diepe bal op Emiel vd Sanden waarbij zijn tegenspeler Jelle Leenders hem alleen kan stoppen via een overtreding. De weg naar het doel lag anders over en scheidsrechter Schaper rest niets anders dan de Quick verdediger rood te geven. De vrije trap voor Blauw Geel levert niets op. De tien Quickers geven nog niet op. In de 77e minuut een wat korte terug kopbal van Erik van Loon richting Brahim Zaari en gelukkig komt een Quick speler net te kort. In de 79e minuut kan Sander Egmond de bal veroveren om vervolgens goed breed te leggen op Emiel vd Sanden. Die krijgt vervolgens twee kansen om Quick definitief de genadeslag toe te brengen maar beide keren kan hij de derde Blauw Geel treffer niet laten noteren. In de 88e minuut een kleine scrimmage voor het doel bij Brahim Zaari waarbij scheidsrechter schaper een overtreding heeft geconstateerd, penalty voor Quick. Mart Schepers zal het vonnis voltrekken maar zijn inzet is dan wel buiten bereik van Brahim Zaari maar de kruising van het doel vind de klap op. Brahim Zaari die daarna een gele kaart krijgt voor praten, zonde want met een voorsprong zo kort voor tijd onnodig. In blessuretijd nog twee gele kaarten eerlijk over beide teams verdeeld en een doelpunt. Een diepe bal richting Mustafa Guler die buitenspel stond maar over de bal heen springt waarna Sander Egmond (niet buitenspel) de bal mee neemt. Samen gaan ze richting doel en Sander speelt op tijd af aan de mee opgelopen Mustafa Guler die de bal voor het intikken heeft in het lege doel: 0-3. Protesten van Quick, dat Mustafa Guler hinderlijk buitenspel stond, leveren niets op en het doelpunt telt.

Blauw Geel wint het tweede duel op rij in de derde divisie. Een heel mooi resultaat na een zware week. Prima uitgespeelde aanvallen en mooie doelpunten voor de rust waarbij het misschien jammer was dat Joey geen hattrick wist te maken. Maar het zei hem vergeven, hij baalde er zelf ook geweldig van. Men hield zelfs achterin de nul en schrijft drie belangrijke punten bij, zeker met de wetenschap dat men volgend weekend ook weer een uitwedstrijd moet spelen. Dan reist Blauw Geel naar het Utrechtse usv Hercules, de nummer 4 van afgelopen seizoen. Hercules had donderdag ook een zware bekerwedstrijd die het verloor na een vroege voorsprong met 4-2 van FC Groningen. Misschien mede daardoor verloor het dit weekend met 5-2 in Den Haag van Quick en zal het voor eigen publiek tegen Blauw Geel dit willen rechtzetten.

Staf en spelers hopen dan ook dat er zondag om 14.00 uur weer veel Veghelse supporters zullen zijn om het team in Utrecht te ondersteunen.

Doel: Brahim Zaari,

Achterhoede: Edwin Huibers, Desley Schilders, Erik van Loon, Sjaak Egmond

Middenveld: Sander Egmond, Mark Dobbelsteen, Serkan Ordu, Sam Strijbosch (75e min. Mustafa Guler)

Voorhoede: Danny Verbakel (67e min. Emiel vd Sanden), Joey Hellstern (67e min. Mark Westerlaken),

Scheidsrechter: Dhr. D. Schaper uit Dokkum

Ass. Scheidsrechters: Dhr. M. Dal en Dhr. F. Winter

kvv Quick’20: 90 + 1 Jasper Ewout v. Breemer-Scheider

sv Blauw Geel’ 38: 88e min Brahim Zaari, 90 +1 Serkan Ordu.