14 november 2016  Eerste nederlaag een feit

Geplaatst op 14 november 2016 • 14:25 • ClubnieuwsSenioren

HV & CV Quick – sv Blauw Geel’ 38/JUMBO  (1-0)  3-0. Op zondag 13 november mocht Blauw Geel op bezoek bij een ploeg uit de Residentie, Den Haag. Gastheer was het chique HV & CV Quick dat zich op een derde plaats bevond en vooraf als een van de kanshebbers voor de titel is bestempeld. Een echte testcase voor de mannen van trainer Niels van Casteren. Opmerkelijk dingetje vooraf: bij Blauw Geel moest op last van de KNVB het slechte kunstgrasveld worden vervangen, bij Quick ligt een ogenschijnlijk nog slechter kunstgrasveld met ondergrond maar dat wordt wel als speelvaardig gezien….Quick had afgelopen zondag in eigen huis met 4-1 gewonnen van EHC en is thuis nog ongeslagen met slechts 1 gelijkspel tegen IFC. Blauw Geel was nog ongeslagen uit de eerste elf wedstrijden gekomen en wist vooral in eigen huis telkens het volle pond te behouden. Afgelopen weekend werd Halsteren met 1-0 aan de zegekar gebonden. Trainer Niels v Casteren kon geen beroep doen op Stijn de Looijer maar de basis elf stond weer paraat voor begin van de aftrap. Naar schatting 400 toeschouwers omzoomden het veld waarvan ook velen uit Veghel.

Het duel kon niet slechter beginnen en zou er al sprake geweest zijn van een tactisch plan dan kon dat quasi meteen de prullenbak in. De gastheren mochten het duel aftrappen en binnen een minuut mocht Blauw Geel dat foefje herhalen terwijl ze daar zeker niet op hadden zitten wachten. Vanaf de linkerflank van Quick kreeg men wel erg veel tijd en ruimte voor een voorzet en die was vervolgens ook nog eens op maat voor aanvoerder Raymond Baten. Hij kopte de bal onhoudbaar in en er was nog geen minuut gespeeld: 1-0. Absoluut dus een droomstart voor de Hagenezen. Voor Blauw Geel nog 89 minuten om de zaken recht te zetten. Maar Blauw Geel had het zwaar op het kleine harde veld. In de 15e minuut moest doelman Brahim Zaari redding brengen op een inzet en kon Mustafa Guler voor verder opruiming zorgen. In de 24e minuut een kans voor Blauw Geel. Joey Hellstern wordt over de flank goed de diepte in gestuurd en legt vervolgens goed terug op de ingelopen Mustafa Guler. Hij krijgt een vrije schietkans maar het vizier staat niet op scherp en de inzet gaat nog zelfs ver naast. In de 28e minuut een vrijwel identieke situatie als in de eerste minuut. Te veel vrijheid op Blauw Geel’s rechterflank waardoor weer vrij een voorzet kan worden gegeven. Ditmaal geluk voor Blauw Geel want de inzet gaat via de bovenkant van de lat over het doel. In de 38e minuut een nieuwe kans voor de gastheren maar door onbesuisd in te schieten gaat de bal naast het Veghelse doel. In de 43e ne 44 minuut nog wat wapenfeitjes van Blauw Geel maar ook die stranden in schoonheid. Eerst is Joey Hellstern dreigend maar wacht hij te lang met schieten en een minuutje later kan Sander Egmond de bal niet goed raken en gaat zijn inzet helaas langs. Blauw Geel had voor de rust vooral het midden veld niet in handen, een groot verschil met de lef voorgaande wedstrijden waarin het dat over grote delen van de wedstrijden dat wel had.

Na de thee wordt een feller Blauw Geel verwacht maar helaas kunnen alle plannen voor de tweede helft ook snel de kast in. Quick doet net als voor de rust zijn naam grote eer aan. In de 48e minuut is het Pepijn van Zwieten de Blom die de 2-0 op het scorebord weet te brengen. Wederom gaat het mis op de flanken bij Blauw Geel. Ditmaal op de linkerflank waar teveel ruimte wordt weggegeven en een vrije zo voorzet kan worden verstuurd. De bal gaat strak voor het doel langs en bij de tweede paal staat de eerder genoemde Pepijn vervolgens geheel vrij en heeft derhalve geen moeite om de bal binnen te schuiven: 2-0. Blauw Geel ijkt niet bij machte het verschil van twee doelpunten weg te poetsen omdat ook in de tweede helft men de grip op het middenveld niet kan pakken. In de 53e minuut heeft men dan de pech dat Sander Egmond de voorzet van Mustafa Guler op de bovenkant van de lat kopt. Een minuutje later lijkt het openhuis in de anders zo solide veghelse defensie en heeft Blauw Geel geluk dat het vizier niet op scherp staat bij Quick want de inzet gaat in het zijnet. Niels van Casteren probeert de bakens net achter de Haagse kust nog te verzetten door een dubbele wissel toe te passen in de 58e minuut. Helaas zonder al te veel resultaat. In de 68e minuut een overtreding op Joey Hellstern op de rand van het strafschopgebied en dat lijkt een uitgelezen mogelijkheid om iets terug te kunnen doen. Helaas is het deze middag ook daarmee misère want de inzet van Martijn van Loon gaat in de Haagse muur. Blauw Geel Ging achterin anders spelen en was nu helemaal overgeleverd aan de uitbraken van Quick en die kwamen er in overvloed. In de 73e minuut een redding van Brahim Zaari en in de 77e minuut in eerste instantie een redding van Brahim Zaari en vlak voor de doellijn de hulp van Tresor Shema voorkomen doelpunten van Quick. In de 78e minuut is een te slappe inzet van Emiel vd Sanden de aanleiding voor direct ook weer een grote kans van Quick aan de andere kant maar ook die inzet is te slap. In de 88e minuut een mooie individuele actie van Tresor Shema die in het strafschopgebied een paar tegenstanders het nakijken geeft maar dan de afsluiting helaas niet goed doet want hij mikt de bal net naast het doel. In de 90e minuut valt dan de 3-0 nog voor de gastheren. Marc Boshof schiet in eerste instantie tegen de voeten van Barhim Zaari maar krijgt Frank vd Heijden nog twee maal een rebound die door de doelman worden gekeerd. De derde rebound is zelfs Brahim Zaari te machtig want diezelfde Frank van der Heijden heeft het geluk een derde kans te krijgen en die laat hij niet onbenut: 3-0.

Quick was vandaag een maatje te groot in eigen huis voor Blauw Geel dat dus een eerste en terechte nederlaag leed. Afgezien van de vele kansen na de 2-0, en dat was een logisch gevolg van de Blauw Geel speelwijze, kreeg Quick ook voor die tijd de betere kansen en had het een beter veldspel. Het middenveld was voor de gastheren en de geboden ruimte op de flanken werden genadeloos afgestraft. Jammer dat na 11 wedstrijden er een einde komt aan de ongeslagen status. Maar meer is het ook niet. Volgende wedstrijd is een bekerduel tegen vierdeklasser MULO uit Helmond (donderdag 17 november om 20.15uur) en bereiken van de volgende ronde is dus eigenlijk niet alleen een must maar bied tevens ook de mogelijkheid om weer veel verder te raken in de districtsbeker. Daarna wachten drie zware wedstrijden. Te beginnen thuis tegen Gemert. Een onvervalste derby tussen de nummer 1 van de ranglijst en de nummer 4 van de ranglijst. Eens kijken of Blauw Geel dan wel de ongeslagen thuisstatus kan handhaven, liefst zelfs zonder punt verlies.

Doel: Brahim Zaari,

Achterhoede: Ymanuel Hurkmans, Desley Schilders, Martijn van Loon, Sten v Vessem (68e min. Emiel vd Sanden),

Middenveld: Sander Egmond, Mustafa Guler (58e min. Stefano Verburg), Mark Dobbelsteen,

Voorhoede: Joey Hellstern, Alexander Mols (58e min. Tresor Shema), Danny Verbakel,

Scheidsrechter: Dhr. A. Bos

Ass. Scheidsrechters: Dhr. Y. Rodenburg en Dhr. S. Weeda