2 september 2012  Eerste horde struikelend, maar wel, genomen

Geplaatst op 2 september 2012 • 21:19 • ClubnieuwsSenioren

vv Baronie-sv Blauw Geel’ 38/Jumbo                 2-4       (2-1)

Zondag 2 september, de competitie in de Hoofdklasse B barst los. Voor Blauw Geel een zware uitwedstrijd naar Breda alwaar het (op) nieuw samengestelde Baronie de niet te onderschatten gastheer was. De Baronnen kende een prima seizoensvoorbereiding: goede uitslagen in vriendschappelijke wedstrijden en het bereiken van de volgende ronde in de districtsbeker. De jeugdige ploeg had vertrouwen getankt en was klaar voor de competitie. Blauw Geel was nagenoeg compleet, Desley Schilders was nog geblesseerd en Mounir Biyadat bleek ook nog niet fit genoeg, en hoopte na een matige voorbereiding, kwam overigens wel prima in de volgende ronde van de districtsbeker, klaar te zijn.

Baronie tapte af en toog gelijk met succes ten aanval. De eerste minuut stond nog niet op het score bord, het eerste doelpunt al wel en dan bedoelen we ook niet de goal van de pupil van de week. Sten v Vessem had een razend snelle tegenstander en in de ogen de scheidsrechter Boekholt had hij aan de zijlijn een overtreding gemaakt. De vrije trap werd hoog in het strafschopgebied gelegd alwaar rechtsback Kevin Keehnen geheel vrij en snoeihard kon inkoppen: 1-0. Wat een mokerslag. Blauw Geel was de weg kwijt, leed veel onnodig balverlies: was erg slordig in de passing en bal aanname. In de 14e minuut werd het zowaar nog erger. Wederom liet Sten v Vessem zijn tegenstander hem de hakken zien, was de rugdekking slecht en maakte Sten wederom een overtreding. Dit maal koste hem dat niet alleen geel maar was het ook binnen de beruchte lijnen zodat  Jamie Kankam mocht aanleggen vanaf 11 meter. Hij faalde niet en bracht de Baronnen op een marge van twee: 2-0. De Blauw Geel aanhang was met stomheid geslagen en dan met name over het slechte onverzorgde spel van de eigenen. Blauw Geel probeerde het heft in handen te nemen maar moest alert blijven op de snelle aanvallers van Baronie. In de 30e minuut was pas Blauw Geels eerste echte dreiging te zien, een doelpoging, maar de Baronie doelman kon met zijn voeten redding brengen. Toch scoort Blauw Geel nog voor het rust signaal de aansluitingstreffer. In de 38e minuut weet Wesley Meeuwsen bij de achterlijn sterk aan de bal te blijven. Uiteindelijk speelt hij zich vrij en weet een voorzet af te geven die door Enis Genc prima in het doel wordt gekopt: 2-1. Die zelfde Enis Genc krijgt vlak voor de rust nog een grote kans maar is te slordig in de bal aanname waardoor de bal te ver van zijn voet springt en de Baronie doelman kan oppakken.

In de rust zal trainer Francois Gesthuizen ongetwijfeld zijn ploeg goed hebben toegesproken. Het was niet alleen voor de rust allemaal erg slordig maar ook qua felheid was het treurnis troef. Blauw Geel trapt af en stoomt onmiddellijk richting Baronie doel. Wesley Meeuwsen wordt in de rug gelopen op zo’n 19 meter recht voor het doel en krijgt terecht een vrije trap. Guus Peters laat ook nu weer zien dat hij dit erg goed kan en de bal verdwijnt dan ook hoog in de hoek in het doel: 2-2. De achterstand is nu weg gewerkt maar Baronie blijft gevaarlijk loeren. In de 51e minuut draait de Baronie spits in het strafschopgebied gevaarlijk en snel weg bij Stephan Dekkers. Hij schiet meteen op doel laag in de benedenhoek maar doelman Sander Maas heeft een prima reactie in huis en bokst de bal tot corner daar waar menig Baronie speler en aanhang de bal al tegen het net zag komen. Het spel golft op en neer zonder echt gevaar voor een van de doelen. In de 68e minuut gaat Francois Gesthuizen wisselen. Enis Genc verlaat het veld en in zijn plaats komt Dirk kroon. Een wissel met resultaat. Het is namelijk Dirk Kroon die een goede aanval start over de rechterflank. Zijn voorzet wordt al koppend geschampt waardoor de Baronie doelman de bal kan weg werken. Daaruit volgt en kluts en het lijkt uiteindelijk Wesley Meeuwsen te zijn die de bal over de doellijn doet belanden: 2-3. In de 77e minuut valt Wesley Meeuwsen geblesseerd uit en zijn vervanger is Emiel vd Sanden. In de 80e minuut trekt hij de balgoed terug vanaf de achterlijn maar is Alexander Mols net iets te laat bij die bal waardoor twee Baronie verdedigers de bal kunnen blokken. In de 81e minuut wordt Murat Korkmaz vervangen door Camiel v Doorn. In de 82e minuut blijft Blauw Geel een tegen doelpunt bespaard door goed ingrijpen van in 1e instantie Sander Maas en vervolgens door Sten v Vessem. In de 84e minuut een uitbraak van Blauw Geel waarbij Alexander Mols de bal goed diep mee geeft op Camiel v Doorn. Helaas voor hem en Blauw Geel komt hij op het moment suprême kracht te kort waardoor zijn schot te zacht is , de juiste richting ontbeert en daardoor dus naast het doel gaat. Toch verschijnt nog de 2-4 op het score bord. In de 87e minuut  krijgt Blauw Geel nog een corner. De bal wordt met het hoofd verlengd naar de tweede paal en daar staat geheel vrij Emiel vd Sanden die vervolgens de bal bij de verre paal tegen het net doet belanden. Dat wordt daarna ook meteen de eindstand.

Blauw Geel neemt al struikelend de eerste horde. Struikelend omdat het al binnen een kwartier op een onoverkomelijke achterstand leek te zijn gekomen maar nog meer omdat het eigen spel gewoon weg slecht/slordig was. Veel balverlies door slechte passes, slechte bal controle maar ook het ontbreken van de juiste felheid. Grootste winstpunt van vandaag is dan ook de manier waarop men de rust wist te bewaren en daarmee de wedstrijd wist te kantelen in eigen voordeel. Een lastige horde is genomen en dat telt.  De eerste klap is een daalder waard…..

Volgende week Blauw Geel thuis en wel tegen het altijd lastige sv Someren. De Hoofdklasse debutant verloor zaterdagavond in eigen huis de Peelderby tegen sv Deurne met 0-1.

Doel: Sander Maas,

Achterhoede: Rik v GriensvenStephan Dekkers,  Jeroen Minneboo,  Sten v Vessem,

Middenveld:  Enis Genc (68e min. Dirk Kroon),  Mustafa Guler,  Murat Korkmaz (81e min. Camiel v Doorn),  Guus Peters,

Voorhoede:   Alexander Mols,  Wesley Meeuwsen (77e min. Emile vd Sanden)

Scheidsrechter: Dhr. M. Boekholt

Ass. Scheidsrechters:  Dhr. H. de Graaf en Dhr. R. Hak

Kaarten:  Geel:

sv Blauw Geel’ 38: 14e min. Sten v Vessem,  83e min. Guus Peters,