14 september 2014  Eenvoudige overwinning, moeizaam scorend

Geplaatst op 14 september 2014 • 21:18 • Senioren

Blauw Geel’ 38/Jumbo – De Valk  2-0 (1-0) Zaterdagavond 13 september stond voor Blauw Geel het tweede competitieduel op het programma. Het was de seizoen ouverture in eigen huis. Vanwege de herdenking van Operation market garden was het duel naar deze zaterdagavond geplaatst. Zo’n 250 toeschouwers hadden de weg naar het sportpark gevonden. Zowel Blauw Geel als De Valk hadden hun eerst duel verloren. De Valk verloor in eigen huis van promovendus TEC, Blauw geel leed voor het eerst een nederlaag in Breda bij Baronie:1-0. Zaak voor beide dus om een driepunter bij te schrijven.

Blauw Geel begon voortvarend en gretig aan het duel. De Valk werd meteen onder druk gezet en inde 2e minuut was daar al een kans. Murat Korkmaz ging bijna in allengang richting vijandelijk doel maar was niet koelbloedig genoeg om de bal voorbij de doelman te plaatsen. De doelman kon er nog een corner uit slepen. In de 13e minuut veert de Blauw Geel aanhang opnieuw op. Danny Verbakel heeft nog wel een verdediger in zijn rug als hij richting doel gaat. Zijn inzet is vervolgens snoei hard maar ook niet meer dan dat want hij gaat verder over de lat. Blauw Geel’s tweede grote kans. Er zouden er nog vele volgen. Twee minuten later al weer een. Wederom is deze kans voor Danny maar dit keer brengt de doelman redding en rest slechts een corner. In de 25e minuut heeft Murat Korkmaz een prima voorzet in huis richting Nicky Scheepers. Helaas voor hem en Blauw Geel kan Nicky de bal slecht raken waardoor deze voor het doellangs gaat. Een minuutje later volgt kans vier. Een mooi en goed opgezette aanval gaat richting doel van De Valk. Vanaf de linkerflank volgt een voorzet van Danny Verbakel. Recht voor het doel was Nicky Scheepers al te ver ingelopen maar bij de tweede paal was Emiel vd Sanden geheel vrij. Zijn inzet kon echter via een been van een verdediger voor de doellijn worden gekeerd. In de 27e minuut, wederom een minuutje later, kreeg Danny Verbakel zijn derde grotere kans. Ook deze weet hij niet te verzilveren en de inzet gaat huizen hoog over. In de 34e minuut volgt dan de dan al lang niet meer onverdiende voorsprong. Uitgerekend een verdediger brengt die op het scorebord daar waar de aanvallers nog niet hadden kunnen slagen. Sander v Weert komt op via zijn rechterflank. De doelman van De Valk komt uit en Sander plaatst met een hele mooie bekeken boogbal de bal in het lege doel: 1-0. Blauw Geel gaat door. In de 38e minuut heeft Danny Verbakel een prima voorzet in huis voor Nicky Scheepers maar hij plaatst de bal aan de verkeerde kant van de paal. In de 41e minuut is er zowaar een schotje op doel van De Valk maar aanvallend hadden de Valkenswaarders niets te melden.

Een magere afspiegeling van de kansen staat dus met de rust op het scorebord. Daarbij bestaan dan altijd het gevaar van een tegendoelpunt wat uit de lucht zou komen vallen. Blauw Geel moest dus waakzaam blijven. Het bleef de dominerende ploeg maar De Valk stond beter. Tot aan de 72e minuut viel er eigenlijk niets opwindendst te zien. In de 72e minuut was het wederom verdediger Sander v Weert die voor dreiging zorgde. Met een prima rush naar voren zag hij zijn uiteindelijke inzet voorlangs gaan. In de 79e minuut verovert Mark Dobbelsteen prima de bal waarna hij Emiel vd Sanden in stelling probeert te brengen. Helaas moet Emiel iets te ver naar buiten waarna zijn inzet voor het doel van De Valk langs gaat. Drie minuten later is het de ingevallen Brian Peters die de doelman test. Zijn inzet gaat echter via de voeten terug het veld in waarna geen ander Blauw Geler attent genoeg is om de bal in te tikken. De verdiende grotere voorsprong komt een minuutje later toch op het scorebord. Ditmaal is Danny Verbakel wel trefzeker. Brian Peters steekt de bal op de rand van het strafschopgebied prima op Danny die even daarna de bal in de verre hoek binnen schiet: 2-0. De winst is binnen. De Valk kon geen moment gevaarlijk worden en de winst kwam na de voorsprong dan ook geen moment in gevaar. Het duurde door eigen toedoen van Blauw Geel wel lang voor het de opponent op de knieën had. Van de zes a zeven grote kansen voor de rust werd er slechts 1 benut waardoor de schamele voorsprong nog het gevaarlijkst was voor ploeg en toeschouwers want een moment van onachtzaamheid zou fataal kunnen zijn en De Valk in het zadel hebben geholpen. Dit bleef uit en de winst bleef verdiend in Veghel.

Volgende week het eerst duel van Blauw Geel op het traditionele tijdstip van Zondagmiddag half drie. Daarvoor reist men dan naar Bergen op Zoom. Tegenstander aldaar is het voor Blauw Geel, behalve voor Jeffrey Vendrig, onbekende D.O.S.K.O. Zij wonnen hun eerste duel thuis tegen Schijndel met 2-0 en speelde op Zondag in Oss tegen T.O.P. en wonnen met 0-1. Een ploeg met het volle pond aan punten dus…

Doel:  Jeffrey Vendrig,
Achterhoede:   Giovanni Henskens, Gerke vd Akker,  Desley Schilders  Sander v Weert,
Middenveld:  Mark Dobbelsteen, Soffian El Kaddouri,  Murat Korkmaz (88e min. Mustafa Guler),
Voorhoede:  Danny Verbakel,  Nicky Scheepers (74e min. Brian Peters),  Emiel vd Sanden,

Scheidsrechter: Dhr. A. Steeg
Ass. Scheidsrechters: Dhr. J. Geurts en Dhr. H. Ophoven

Kaarten:  Geel: