8 november 2015  Een verdiende en zakelijke overwinning voor Blauw Geel’38/JUMBO 2

Geplaatst op 8 november 2015 • 16:50 • Senioren

Vandaag de wedstrijd EHC 2 – Blauw-Geel 2 op het programma. Na de wedstrijd van vorige week was de doelstelling om het niveau terug te pakken, zoals in het begin van het seizoen het geval was. Uiteraard met 3 punten in de zak. De grootste valkuil voor Blauw-geel 2 was onderschatting van de tegenstander, die in de onderste regionen vertoefd in deze klasse.

Door: Youssef Laaroussi

Blauw-geel 2 begon direct met een overwicht aan de bal waarbij de tegenstander compact op eigen helft speelde. Geduld was het toverwoord en op de juiste momenten de ruimtes achter de linies benutten. In de eerste paar momenten werd te snel de lange bal gehanteerd of was de nauwkeurigheid in de eindpass slordig. In de 28e minuut werd een fout van EHC genadeloos afgestraft door aanvoerder Slobodan, die scherp reageerde en de bal simpel binnenschoof (0-1). EHC bleef compact spelen en maar het veldoverwicht van Blauw-geel 2 verdiende een doelpunt. Dit gebeurde net voor rust in de 43e minuut. Stefano was scherp in de omschakeling nadat hij verdedigend zijn bijdrage leverde, het leverde balbezit op en stuurde een prachtige diepe bal op Slobodan. De afwerking was beheerst en de spits kon zijn 2e doelpunt van de wedstrijd achter zijn naam bijschrijven(0-2).

In de rust gevraagd om een keer goed uit de rust te komen, maar dat was teveel gevraagd want binnen een minuut lag de bal al in het doel van Blauw-geel 2 (1-2). Het is blijkbaar een trend wat helaas zich blijft voortzetten. Blauw-geel 2 bleef echter goed combineren en liet meteen merken een 3e doelpunt te willen afdwingen om het krachtsverschil duidelijk te maken. Het toetje van de middag kwam van de voet van Jamshid, de middenvelder herstelde zijn balverlies en schakelde direct om waarbij hij zag dat de doelman te ver uit zijn doel stond. Een prachtige boogbal volgde en belandde direct in de kruising (1-3). De controle over de wedstrijd bleef behouden en er volgde een aantal kansen die net niet werden verzilverd. De verdediging was onder leiding van uitblinker Isa niet te passeren. Een verdiende en zakelijke overwinning wat ervoor heeft gezorgd dat een plaats werd opgeschoven in de ranglijst. Een 2e plaats met 1 punt achter de nieuwe koploper Gemert 2. Volgende week uit naar Volharding 2 waar de punten weer naar Veghel meegenomen moet worden.