9 november 2015  Blauw Geel’38 klopt Groene Ster in tweede helft

Geplaatst op 9 november 2015 • 15:22 • ClubnieuwsSenioren

HEERLEN – Na een 0-0 stand in de eerste helft kwam de victorie voor de Veghelaren na rust. De twee ploegen hielden elkaar op Sportpark Pronsenbroek aardig in balans voor rust. In de tweede helft was het Blauw Geel’38 wat de zaken bepaalde. In de 58e minuut scoorde Emiel van der Sanden uit een strafschop. Gerke van den Akker bepaalde twintig minuten voor tijd de eindstand met zijn treffer naar 0-2.

Bron: Kliknieuws

Door: Peter Kuijpers

Foto’s: Gerard beekmans

Eigenlijk kreeg Groene Ster voor rust maar één reële kans. Cem Boskurt schoot van dichtbij hard in. Blauw Geel’38 keeper Jeffrey Vendrig redde met een reflex. In de rebound toonde de Blauw Geel’38 doelman opnieuw zijn klasse en behoede op dat moment zijn team voor een vroege achterstand. Bij de bezoekers uit Veghel kreeg Danny Verbakel een uitstekende kop kans, maar de man uit Eerde kwam niet tot scoren.

Gerke van den Akker

Na rust al ging de bal na 8 minuten op de stip. Gerke van den Akker werd vastgehouden en ging tegen het kunstgras. Blauw Geel’38-trainer Erwin van Breugel: “Scheidsrechter Vivian Peters had in een eerdere situatie de verdedigers al gewaarschuwd niet vast te ouden. En het gebeurde wéér, dus een honderd procent pingel. Ik had ondanks het missen van Emiel vorige week hem boven aan het lijstje gezet en hij scoorde strak en feilloos.” Blauw Geel’38 bleef domineren en kwam amper in de problemen. Twintig minuten voor tijd viel de 0-2. Uit een corner van Danny Verbakel schoof de opnieuw mee naar voren gekomen Gerke van den Akker de bal strak achter keeper Willem-Jan Thijsen. Een fraaie zege waar Gerke van den Akker dinsdag een tik op zijn enkel kreeg en woensdag amper kon lopen. Vandaag was hij weer belangrijk voor het team. Met acht punten uit de laatste vier wedstrijden hoor je niemand klagen in Veghel.

Blauw Geel’38 beginopstelling: Vendrig, Langermans, Van Loon, Van den Akker, Van Vessem, Guler, Dobbelsteen, Peters, Korkmaz, Van der Sanden, Verbakel.