21 februari 2016  Een helft voldoende voor winst

Geplaatst op 21 februari 2016 • 21:37 • ClubnieuwsSenioren

sv Blauw Geel’ 38/Jumbo – vc Vlissingen  (3-0) 3-1 . Wie de keuze maakte, is mij niet bekend maar Blauw Geel moest deze zondagmiddag 21 februari beginnen met een straffe wind in de rug en voetballend naar de clubhuis. Het zou de ploeg achteraf geen windeieren leggen. Tegenstander Vlissingen moest vandaag vroeg de bus in. De ploeg was inmiddels opgeklommen naar de 4e plaats en had vorig wekend in eigen huis gewonnen met 3-2 van Baronie. Blauw Geel was vorige weekend in eigen huis niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel tegen DESO en eerder dit seizoen speelde men in Vlissingen met 2-2 gelijk wat toen het eerst punt betekende Slechts ruim 200 toeschouwers hadden het Prins Willem Alexander Sportpark weten te vinden voor dit duel. Het weer speelde ongetwijfeld parten. Trainer Erwin v Breugel kon vandaag geen beroep doen op de geblesseerden Mark Dobbelsteen en Stijn de Looijer, Freek Langermans was in het buitenland. Koen van Zutven startte daarom in de basis op de rechtsback positie.

Blauw Geel begon goed aan het duel, stond goed en was zich bewust van de snelle voorhoede van de gasten. De 1e minuut was net op het scorebord te zien als de Vlissingense doelman handelend moet optreden op een prima inzet van Danny Verbakel. Een corner rest slechts. In de 4e minuut krijgt Blauw Geel al de tweede corner en een met gevolgen. Het is namelijk Koen v Zutven die de bal bij de tweede paal binnen werkt: 0-1. Een prima start dus van de Blauw Gelen. In de 6e minuut zijn het de gasten die gevaarlijk zijn maar de goede voorzet kan door de geheel vrijstaande aanvaller niet worden ingetikt en gaat voor het doel langs bij Jeffrey Vendrig. Twee minuten later zorgt Brian Peters voor dreiging maar de doelman van Vlissingen brengt redding, weliswaar moeizaam maar dus voldoende. Het spel golft wat op en neer zonder dat een van de twee ploegen gevaarlijk wordt. In de 27e minuut is daar weer een kans en die wordt ook meteen benut. Op de linkerflank verlengt Stefano Verburg een pass direct door op Brian Peters. Met zijn snelheid snelt hij het strafschopgebied binnen en schiet hij de bal beheerst voorbij de uitkomende doelman met buitenkant voet beneden in de korte hoek: 0-2. Twee minuten later verhoogt Blauw Geel de score verder. Een korte scrimmage volgt in het strafschopgebied waarbij uiteindelijk Emiel vd Sanden de bal kan oppikken om naar de achterlijn te lopen voor een voorzet. Zover komt het echter niet want een Vlissingen verdediger heeft een actie in huis waarbij Emiel ten val wordt gebracht. Scheidsrechter Kok is resoluut en wijst naar de penalty stip. Emiel vd Sanden eist zelf de bal op en hij zal niet falen. Met een mooie penalty, een zgn. ‘Panenka’, laat hij de Vlissingense doelman kansloos: 3-0. In de 34e minuut moet Murat Korkmaz Blauw Geel eigenlijk op 4-0 zetten maar hij verzuimd. Na een prima snelle aanval is het Brian Peters op de rechterflank die met een goede voorzet Murat Korkmaz op maat bediend. Murat stond geheel vrij in de buurt van de penaltystip en heeft een hoek voor het uitzoeken. Helaas schiet hij de bal recht op de doelman waarna slechts een corner rest. In de 44e minuut moet Jeffrey Vendrig voor het eerst handelend optreden en hij doet dat voldoende zodat de gasten, vlak voor rust, geen morele opsteker pakken.

Na rust een totaal ander spelbeeld. Vlissingen heft nu de straffe wind in de rug en Blauw Geel moet terug. De gasten kunnen eigenlijk geen moment echt gevaarlijk worden en Blauw Geel staat dan wel met de rug tegen de muur, het staat ook goed. In de 60e minuut volgt een onnodig opstootje wat absoluut niet in het spelbeeld thuis past. Stefano Verburg wordt letterlijk en figuurlijk onnodig maar opzettelijk door Regilio Pinas hardhandig omver gelopen. Een korte kluwen van spelers met het nodige trek- en duwwerk is het gevolg. Scheidsrechter Kok houd het overzicht een blijft rustig en geeft uiteindelijk een gele kaart aan de overtreder van Vlissingen. In de 66e minuut is een foutje van Gerke van de Akker nodig om Vlissingen driegend te doen worden, Koen v Zutven blijft beheerst en voorkomt uiteindelijk erger. In de 69e minuut moet Jeffrey Vendrig de bal uit een inzet van afstand weg boksen om een tegendoelpunt te verhinderen. Een minuutje later is hij kansloos op wederom een inzet van afstand. Het is Regilio Pinas die Vlissingen op 3-1 brengt. De druk van Vlissingen neemt nog toe en Blauw Geel is of te onrustig of te onnauwkeurig om de bal naar voren te krijgen en vast te houden. Vlissingen kan echter ook geen enkel moment meer dwingend en gevaarlijk worden en zo houd Blauw Geel drie heel belangrijke punten in eigen huis.

Een goede helft was dus vandaag voldoende voor drie belangrijke punten. Na de winterstop heeft men dus uit vier duels nu 10 punten behaald. Prima, maar we zijn er nog niet. De wedstrijd van vandaag toont ook maar weer eens aan dat de verschillen niet groot zijn, behoudens Dongen en TOP, dat iedereen van iedereen kan winnen en verliezen. Volgend weekend is men vrij en het weekend daarop, 06-03, reist men naar de ongenaakbare koploper vv Dongen. Daar waar men in het verleden nog niet zoveel successen heeft mogen behalen, thuis verloor men eerder dit seizoen al met 1-2. Donderdag 25-02, mits de weergoden het toelaten, reist men naar Spaubeek voor het duel in de achtste finales van de districtsbeker tegen VV Spaubeek. Ook een belangrijke wedstrijd want het halen van de halve finale ligt in de mogelijkheden maar dan moet eerst gewonnen worden van deze derdeklasser.

Doel: Jeffrey Vendrig,

Achterhoede: Sten v Vessem, Martijn v Loon, Gerke vd Akker, Koen van Zutven,

Middenveld: Stefano Verburg (84e min. Desley Schilders), Mustafa Guler, Murat Korkmaz,

Voorhoede: Danny Verbakel, Emiel vd Sanden, Brian Peters (70e min. Nicky Scheepers),

Scheidsrechter: Dhr. M. Kok uit Maastricht

Ass. Scheidsrechters: Dhr. M. Moerkerk en Dhr. E. Oosterom

sv Blauw Geel’38/Jumbo: 72e min. Koen v Zutven

vc Vlissingen: 60e min. Regilio Pinas