2 oktober 2016  DUEL GESTAAKT BIJ 1-0 TUSSENSTAND

Geplaatst op 2 oktober 2016 • 16:39 • ClubnieuwsSenioren

Blauw Geel’ 38/Jumbo 1 – Gestel 1; 1-0     Gestaakt

Zondag 2 oktober, grillig weer in Veghel met dan weer forse buien en soms ook even stralen zon. Voor Blauw Geel de 4e thuiswedstrijd met de wetenschap dat de vorige drie het volle pond opbrachten. Tegenstander deze middag was vv Gestel uit Eindhoven. Met twaalf punten uit zes gespeelde duels, vier winst en twee verlies, op een 5e plaats. Een team dat niet te onderschatten is. Vorig weekend won men op eigen sportpark met 1-0 van DOSKO. Blauw Geel wist vorig weekend in Delft DHC op een 1-1 te houden. Vorig seizoen had men thuis met 2-0 gewonnen van de Eindhovense ploeg en uit met 2-1 verloren. Trainer Niels v Casteren moest voor dit duel een paar aanpassingen doen in de start elf. Doelman Brahim Zaari ontbrak en werd vervangen door Michiel Merks, Stefano Verburg was de vervanger van de geblesseerde Mustafa Guler. De vorige week uitgevallen Joey Hellstern en Danny Verbakel waren weer fit.

Ondanks het wisselvallige natte weer waren er een 300 toeschouwers op de tribunes. In de tweede minuut zagen zij een kansje voor Blauw Geel uit een vrije trap. Vanaf de rechterflank werd de bal hoog het strafschopgebied in gespeeld maar bij de tweede paal leek een Alexander Mols verrast dat de bal daar nog kwam en raakte hij de bal dan ook niet. In de 13e minuut opent diezelfde Alexander Mols dan toch de score. Hij stoomt op vanaf de linkerflank, geeft af een Sander Egmond die de bal vanaf de achterlijn nog voor kan krijgen. De bal komt bij Alexander Mols die de bal over de doellijn frommelt: 1-0. Een minuut je later wordt Sander Egmond bijna letterlijk van zijn voetbalbroekje ontdaan door zijn tegenstander en had scheidsrechter Coppens zeker een kaart kunnen geven. De vrije trap levert niet direct iets op en de rebound van Stefano Verburg wordt door de doelman grabbelend tot corner verwerkt. In de 23e minuut komt Blauw Geel zelf heel goed weg. Mistasten van zowel Martijn van Loon als Desley Schilders geeft een gelegenheid aan een Gestelse aanvaller die de bal op goal schiet. Gelukkig voor Blauw Geel komt de bal op de paal en zo terug het veld in. Blauw Geel krijgt de bal niet goed weg en uiteindelijke is het Stefan Verburg die de bal weg werkt. Via het achterhoofd van de scheidsrechter die daardoor even neer gaat. Hij wordt opgelapt door Noimin Imankarijo en het spel gaat na een korte onderbreking verder. Tot aan de 35e minuut als Blauw geel een corner zou mogen gaan nemen. Scheidrechter Coppens wordt onwel en legt het spel stil. Om half vier wordt besloten om het duel voor vandaag te staken.

Wanneer er een uitslag voor deze wedstrijd gaat komen is op moment van schrijven onbekend evenals de manier waarop: of compleet over spelen of verder vanaf de 35e minuut, er stond 34 minuten en 10 seconden op het scorebord, bij een 1-0 stand. Wordt uiteraard vervolgt. Tot zover Deel 1 van dit duel.

Doel: Michiel Merks,

Achterhoede: Ymanuel Hurkmans, Desley Schilders, Martijn van Loo, Sten v Vessem,

Middenveld: Sander Egmond, Mark Dobbelsteen, Stefan Verburg,

Voorhoede: Joey Hellstern, Alexander Mols, Danny Verbakel.

Scheidsrechter: Dhr. P. Coppens

Ass. Scheidsrechters: Dhr. D. Winkel en Dhr. R. van Rijn