19 september 2017  DRIE PUNTER IN EIGEN HUIS

Geplaatst op 19 september 2017 • 9:07 • ClubnieuwsSenioren

sv Blauw Geel’ 38/JUMBO – H.S.C.’21 (1-0) 4-2. Zondag 17 september en voor Blauw Geel de tweede thuiswedstijd. Na twee verliesbeurten in uitwedstrijden en een gelijkspel in het eerste thuisduel zaak om te winnen. Veghel kermis en de eredivisie topper in Eindhoven zullen mede bepalend gewest zijn voor de magere opkomst van publiek. Blauw Geel verloor vorig weekend in Echt met 1-0 van EVV, HSC’21 won dat weekend in eigen huis de Twentse derby tegen het Oldenzaalse Quick’20 en daardoor drie punten meer dan Blauw Geel. Nog nooit speelden beide clubs tegen elkaar. Trainer Niels v Casteren had en wijziging in zijn start opstelling doorgevoerd. Danny Verbakel nam de plaats in van Sjaak Egmond en dus drie echte aanvallers aan de start. Verder geen wijzigingen en daarmee schonk hij dus het vertrouwen aan dit team.

Door Antoine van der Cammen

Het duel wilde maar moeilijk loskomen. HSC speelde fysiek en Martijn van Loon moest dat in de 10e minuut al bekopen met een blessure. Hij werd vervangen door Sjaak Egmond waardoor Erik van Loon naar het centrum van de defensie op schoof en Sjaak op linksback ging spelen. Blauw Geel was niet van slag, beter, het opende twee minuten later de score. Sander Egmond stoorde goed in de opbouw van HSC en geeft de bal mee aan Joey Hellstern. Die wordt zwaar gehinderd, stapt daarbij op de bal en lijkt balverlies te lijden ware het niet dat Sander Egmond de bal weer kan oppikken. Zijn inzet beland op de paal maar de alerte Danny Verbakel is er als de kippen bij en kan de bal in het lege doel tikken: 1-0. Een mooie opsteker. In de 17e minuut een gevaarlijke aanval van de gasten, Desley Schilders verricht verdedigend werk maar de bal wordt vlak voor de achterlijn toch nog op doel geschoten en gaat via Brahim Zaari tot corner. In de 28e minuut een hele forse overtreding op Danny Verbakel, van achteren, en dat kost Kevin Veensma van HSC een gele kaart. Twee minuten later moet de HSC doelman een hoge bal lossen maar de HSC defensie is alerter dan de Blauw Geel aanvallers en ruimt op. In de 35e minuut een prima voorzet van Alexander Mols en bij de tweede paal neemt Danny Verbakel de bal ineens op zin slof maar gaat de bal bij de tweede paal achter. Drie minuten later krijgt HSC op de rechterflan alle tijd en ruimte voor een voorzet maar is Edwin Huibers bij de tweede paal de redder in nood zodat een gelijkmaker uitblijft. In de 41e minuut een nieuwe tegenslag voor Trainer Niels van Casteren. Alexander Mols moet geblesseerd het veld verlaten en zijn vervanger is Sam Strijbosch. Drie minuten later moet Brahim Zaari met zijn verdediging met vereende krachten een inzet stoppen om erger te voorkomen, dit ten kosten van een corner. In blessuretijd is het Edwin Huibers die eerste een gevaarlijke aanval van HSC afstopt nadat Desley Schilders al koppend een bal niet goed raakt om in diezelfde blessuretijd ook nog een goede kans zelf te krijgen. Serkan Ordu zet zelf een aanval op maar komt net te kort door de uitlopende doelman nadat Joey Hellstern vanaf de zijlijn de bal aan hem wilde terug spelen. Na zes minuten extra tijd volgt het rustsignaal.

De eerste kan na de rust is voor de gasten maar in de 46e minuut is het Mark Dobbelsteen die uitstekend verdedigend werk verricht. HSC rest slechts een corner. Twee minuten later houd Sam Strijbosch op pure wilskracht en inzet de bal bij de achterlijn binnen en omzeilt aanvoerder Caglar Uguz. Hij kan alleen ten kosten van een overtreding Sam nog afstoppen en krijgt daarvoor de gele kaart. De vrije trap is slecht genomen en levert Blauw Geel niets op. In de 56e minuut vergroot Blauw Geel de voorsprong. Brahim Zaari trapt de bal richting de ver opgerukte Edwin Huibers die de bal prima onder controle brengt om vervolgens de bal op zij te leggen naar de mee opgelopen Serkan Ordu. Hij rond vervolgens beheerst af: 2-0. Twee minuten later een snelle ingooi van HSC en een goede voorzet maar Annour Fawzi raakt de bal slecht zodat het een gemakkelijk prooi is voor Brahum Zaari. In de 59e minuut valt eigenlijk al de beslissing. Erik van Loon speelt in op Mark Dobbelsteen die de bal meegeeft op de in de diepte gaande Sander Egmond. Hij legt de bal terug in het strafschopgebied waar Mark Dobbelsteen was doorgelopen en kan afronden: 3-0. HSC spartelt nog wat tegen maar verder dan een kopbal in de 64e minuut die over het doel gaat komt men vooralsnog niet. In de 66e minuut raakt Serkan Ordu een voorzet van Sam Strijbosch maar half en vervolgens is het Danny Verbakel die de bal in de korte hoek ziet worden weggewerkt. Het is de 67e minuut als de Veghelse aanhang weer kan juichen. Joey Hellstern gaat een 1 tweetje aan met Sander Egmond en rond de pass van Sander feilloos af: 4-0. Een weelde van jewelste natuurlijk. Daarna sluit er toch een vorm van gemakzucht in het team. In de 71e minuut wordt een doelpunt van HSC nog terecht niet toegekend omdat de maker van het doelpunt, Joost Exterkate een overtreding begaat op Erik van Loon. Een afstandspoging vanuit prima positie wordt vervolgens in de 74e minuut door Erik van Loon geblokt en in de 76e minuut loopt Joost Exterkate weg uit de rug van Erik van Loon waardoor hij oog in oog komt met Brahim Zaari maar hij de bal over het doel werkt. In de 78e minuut valt dan het HSC doelpunt. De Blauw Geel defensie staat niet goed, alleen Desley Schilders is nog achter, Mark Dobbelsteen is ook te laat terug, en wordt uitgespeeld waardoor Bas ter Hogt de 4-1 kan laten aantekenen. In de 79e minuut speelt de ingevallen Yoeri Vissers de bal prima op Danny Verbakel maar die schiet op het moment suprême in de grond i.p.v. tegen de bal en daarmee gaat een mogelijkheid verloren. In de 87e minuut gaat een inzet vanaf de flank van HSC nog voorbij de tweede paal maar als de 90e minuut zich aandient is het Tom Veldhuis met te veel ruimte die het van afstand probeert en de bal laag in de benedenhoek binnen schiet: 4-2. Kort daarop volgt het eindsignaal.

Blauw Geel wint hoog verdiend van HSC’21. Het speelde een prima wedstijd en wist ook weer kansen te creëren. Enig smetje en zorg zijn de blessures en de twee geheel onnodig tegen doelpunten. Sander Egmond had een heel groot aandeel in de doelpunten deze middag. Een historische overwinning want het is de eerste in de Derde Divisie en laten we hopen dat er ook nog vele zullen volgen. Tevens een mooie opsteker voor zowel het competitie duel van komende zondag uit in Oldenzaal tegen Quick’20 maar eerst het KNVB bekerduel van aanstaande donderdag tegen eredivisionist VVV Venlo. Niels van Casteren sprak na afloop van en duel op zich waar heel Blauw Geel van moest gaan genieten en waar Blauw Geel zijn huid zo duur mogelijk voor zal gaan verkopen.

Hopelijk donderdag veel publiek voor dit duel in de eerste ronde van de KNVB beker. De ploeg kan alle steun gebruiken!!!!

Doel: Brahim Zaari,

Achterhoede: Edwin Huibers, Desley Schilders, Martijn van Loon(10e min. Sjaak Egmond), Erik van Loon,

Middenveld: Sander Egmond, Mark Dobbelsteen, Serkan Ordu,

Voorhoede: Joey Hellstern (73e min. Yoeri Vissers), Alexander Mols (41e min. Sam Strijbosch), Danny Verbakel

Scheidsrechter: Dhr. J. Tempelaar

Ass. Scheidsrechters: Dhr. B. Smets en Dhr. E. Dietz

sv Blauw Geel’ 38: 45e min. Brahim Zaari

H.S.C.’21: 28e min. Kelvin Veenstra, 48e min. Caglar Uguz, 79e min. Kevin Spanjaard.