26 mei 2014  Dongen eindstation in nacompetitie

Geplaatst op 26 mei 2014 • 11:27 • ClubnieuwsSenioren

Dongen – Blauw Geel’ 38/Jumbo 3-2 (2-1)
Zondag 25 mei stond het laatste duel uit de de eerste ronde van de nacompetitie op het programma. In Dongen zou worden uitgemaakt welkt team zich als klasse periodekampioen mocht kronen. Blauw Geel had eerder in eigen huis met 1-0 gewonnen van Gemert, vv Dongen had afgelopen donderdag met 0-0 gelijk gespeeld in en tegen Gemert. Blauw geel zou dus aan een gelijkspel voldoende hebben om de volgende ronde te halen. Blauw Geel heeft het in en tegen Dongen altijd lastig. De mentaliteit, inzet en speelstijl lijkt Blauw Geel niet te liggen. Eerder in de competitie verloor men in Dongen met 1-0 daar waar de uitslag veel hoger had kunnen uitvallen in het voordeel van de gast heren. Trainer Erwin v Breugel moest vandaag Murat Korkmaz aan de kant laten vanwege een gele kaart in het duel met Gemert. Dongen kon driespelers met geel belast en daardoor eigenlijk geschorst wel gewoon opstellen.

Het kleine speelveld zag er vandaag aardig strak uit maar bleek toch niet zo egaal als deed vermoeden. Dongen begon zoals door een ieder verwacht: fanatiek, gedreven met veel inzet en fysiek spelend. In de 2e minuut gaat een vrije trap maar net naast het doel bij Martijn v Strien en zes minuten later is het een inzet van de flank die maar net voor langs gaat. Het begin is duidelijk voor de gastheren. Dat is natuurlijk ook niet verwonderlijk want met een gelijkspel schieten zij niks op. In de 11e minuut is er weer een vrije trap voor Dongen en deze gaat recht in de handen van onze doelman. In de 22e minuut krijgt Dongen de beste kans op een doelpunt. Na een ingooi is het Sander de Bont die zichzelf goed vrij speelt en de bal ook voorbij Martijn v Strien krijgt maar gelukkig is Erik v loon nog achter zijn doelman en hij voorkomt een doelpunt ten koste van een corner. Een doelpunt hangt in de lucht en blijft dan ook niet lang meer uit. In de 25e minuut komt Dongen geheel terecht op voorsprong. Zuur is wel de manier waarop want de bal wordt frommelend over de doellijn gewerkt. Gerke vd Akker wordt op de rand van het strafschopgebied met een versnelling gepasseerd waarna de voorzet via, via ,via ,via dan uiteindelijk door Sander de Bont over de doellijn wordt gewerkt: 1-0. Twee minuten later lijkt het duel al te worden beslist. Via ditmaal een werkelijk prachtige aanval wordt de Blauw Geel defensie uiteen gespeeld en is het aanvoerder en technicus Fatih Kamaci die de 2-0 laat aantekenen. Blauw Geel was tot op dat moment aanvallend nog onmachtig geweest. In de 32e minuut krijgt men een eerste kansje. Sander v Weert kon opstomen over de flank en heeft een prima voorzet in huis voor Danny Verbakel die aardig vrij stond. Helaas kopt hij de bal te ver naar buiten waardoor de bal naast het doel gaat. Vijf minuten later moet Blauw Geel eigenlijk de aansluitingstreffer maken. Een prima uitgevoerde uitval is de basis. Emile vd Sanden komt in balbezit en lijkt even de bal te verliezen als hij die gemakkelijk ook weer herovert. Hij kan alleen op de doelman af. Hij kan zelfs nog kiezen: om het zelf te doen, of om de bal Danny Verbakel toe te spelen die goed was mee opgekomen en geheel rechts van hem vrij staat. Emiel doet het zelf en de inzet kan door de Dongense doelman worden gepareerd. Een corner volgt en uit deze corner volgt een rebound die door Sander v Weert met een volley op doel wil worden genomen. Hij krijgt binnen de beruchte lijnen een duw in de rug en scheidsrechter Hof twijfelt geen moment een fluit voor een penalty. Emiel vd Sanden weet daar wel raad mee en maakt vanaf de stip de 2-1.

Door dit doelpunt wordt het qua stand weer spannend. Twee ongewijzigde teams komen terug van de thee en Blauw Geel speelt iets beter. Toch is de beste scorings kans weer voor de gastheren. In de 52e minuut wordt Gerke vd Akker op snelheid geklopt maar gelukkig voor hem en Blauw Geel gaat de inzet vis de buitenkant van de paal achter. Het spel golft nu meer op en neer en het veldoverwicht van Dongen van voor de rust is vrijwel nihil. In de 72e minuut krijgt Blauw Geel de kans op de gelijkmaker. Nicky Scheepers legt een voorzet panklaar voor de voeten van Emiel vd Sanden. Helaas gaat zijn inzet op een paar meter voor het doel over ipv in het doel. De paar minuten daarna is het aan doelman Martijn v Strien te danken dat de thuisclub niet verder kan uitlopen. In de 73e minuut stopt hij een kopbal van Sander de Bont en de rebound met zijn voeten, in de 74e minuut stopt hij een inzet van Fatih Kamaci. In de 84e minuut moet Martijn echter wel capituleren. Het is vanuit een corner dat de bal voor de voeten komt van Revy Rosalia en zijn harde schot komt in het net: 3-1. Over en sluiten voor Blauw Geel. Trainer Erwin v Breugel had nog geprobeerd de bakens te verzetten en speelde toen al met vier aanvallers. Het leverde Blauw Geel in de 89e minuut nog een doelpunt op. Brian Peters was op snelheid zijn tegenstander te snel af en vanaf de rechterflank het strafschopgebied binnen gekomen toen hij alsnog werd gevloerd. Wederom wees scheidsrechter Hof direct naar de stip, wederom was het Emiel vd Sanden die met een koelbloedig mooie trap wist te scoren: 3-2. Zouden het dan nog hectische minuten worden. Er kwam drie minuten extra tijd bij maar Dongen speelde dat zorgvuldig en vakkundig uit.

Dongen won verdiend deze wedstrijd. Het was gretiger, fanatieker en wist vooral voor veel meer gevaar te zorgen. Op basis van de hoeveelheid en grote van kansen is deze overwinning geheel gerechtvaardigd. Blauw Geel werkte hard maar daarmee kon het vandaag niet bolwerken. Jammer mar ook niet meer dan dat. De ploeg heeft een fantastisch seizoen gedraaid wat op voorhand niemand had verwacht. Volgend seizoen dus gewoon weer in de hoofdklasse en daar is natuurlijk niets mis mee. Dongen proficiat met het behaalde resultaat en succes in de komende wedstrijden. Rest mij nog een ieder een fijne, mooie vakantie toe te wensen en tot volgend seizoen!!!!

Doel:  Martijn v Strien,
Achterhoede:   Giovanni Henskens,  Erik v Loon (88e min. Desley Schilders),  Gerke vd Akker,  Sander v Weert,
Middenveld:  Guus Peters (69e min. Brian Peters) ,  Mustafa Guler,  Sten v Vessem, Sofian El Kaddouri (62e min. Nicky Scheepers)
Voorhoede:  Danny Verbakel,  Emiel vd Sanden,

Scheidsrechter: Dhr. M. Hof
Ass. Scheidsrechters: Dhr. A. Zoutendijk en Dhr. A.Barszczowski
Vierde Official: Dhr. T. Gast

Kaarten:  Geel: