1 februari 2017  Districtsbeker: Moeizaam naar de laatste acht

Geplaatst op 1 februari 2017 • 13:23 • ClubnieuwsSenioren

Blauw Geel’ 38/Jumbo – RKVV Haelen (1-0) 2-0. Bekervoetbal op dinsdagavond 31 januari. In de achtste finale was Blauw Geel door het lot gekoppeld aan derdeklasser vv Haelen. Een op papier makkelijke opgave en bij winst ziet het schema er voor Blauw Geel gunstig uit om dit seizoen eens in deze competitie iets moois te gaan halen. Maar het moet dan nog wel allemaal gaan gebeuren….. De midden Limburgers hadden een flinke supportersschare mee naar Veghel gebracht want ook voor hen gold dat er na een eventuele stunt in Veghel nog van alles mogelijk zou zijn. Trainer Niels van Casteren had t.o.v. een competitie duel maar liefst zes wijzigingen in zijn vertrouwde basis elftal aangebracht. Deels noodgedwongen vanwege (lichte) blessures, deels uit eigen beweging: Michiel Merks, Erik v Loon, Koen v Zutven, Stefano Verburg, Tresor Shema en Emiel vd Sanden mochten derhalve starten. Mark Dobbelsteen normaal middenvelder werd opgesteld in de achterste linie. Er zijn wel een hoog geplaatste teams die hierdoor hun Waterloo vonden.

Al snel bleek dat ondanks het grote aantal wijzigingen het een eenrichtingsverkeer was en zou blijven. In de 7e minuut een eerste grotere kans voor Blauw Geel als Tresor Shema Desley Schilders aanspeelt op de rand van het strafschopgebied. De inzet van Desley beland op de paal. Blauw Geel heeft het lastig met het heel ver terug zakkende en tegenhoudende Haelen. Vaak waren alle elf spelers niet verder dan halverwege hun eigen helft. Het baltempo lag te laag en Haelen bleef vrij eenvoudig overeind. Het werd af en toe wat dreigend rond en in het strafschopgebied van de gasten maar ook niet meer dan dat. Haelen probeerde er met snelle uitvallen uit te komen en had in de 22e minuut bijna succes omdat er bijna een misverstand was tussen Desley Schilders en Michiel Merks maar laatst genoemde de bal toch nog goed kon weg trappen. In de 36e minuut opent Blauw Geel de score. Het is Mark Dobbelsteen die in derde instantie het net weet te vinden. Alexander Mols krijgt in riante positie de bal niet voorbij de doelman, Mark Dobbelsteen krijgt een kans uit de eerste rebound maar ziet zijn inzet nog door de doelman gestopt. Hij krijgt de bal wederom voor zijn voeten en omzeilt dan een verdediger en de doelman en schuift de bal beheerst binnen: 1-0. In die fase wordt men wat dwingender en dreigender en wankelt de derdeklasser even. Twee minuten later een prachtige steekbal van Ymanuel Hurkmans op de opgekomen Koen v Zutven maar zijn vizier staat wat te hoog en de inzet verdwijnt over de kruising. Een minuutje later een mooie actie van Alexander Mols maar zijn inzet beland vervolgens op de doelman.

In de tweede helft een zelfde spelbeeld. Maar Niels v Casteren gaat al vroeg wisselen. In de 54e minuut komen vaste krachten Sander Egmond en Danny Verbakel voor Stefano Verburg en Tresor Shema. Vier minuten later is het Danny Verbakel die al een kans krijgt. Hij krijgt de bal wel voorbij de uitlopende doelman maar ziet ook dat de bal bij de tweede paal over de achterlijn gaat. Tien minuten later is het weer Danny Verbakel die na een actie zijn schot van richting ziet veranderen en de doelman de bal tot corner kan tikken. In de 73e minuut heeft de Haelense doelman een geweldige redding in huis op een inzet van Emiel vd Sanden. Het blijft natuurlijk gevaarlijk zo’n magere voorsprong want een tegen doelpunt zou zomaar eens de loterij van penalty’s kunnen gaan betekenen. In de 87e minuut een voorzet van Danny Verbakel vanaf de achterlijn naar de tweede paal waar Alexander Mols staat. Helaas gaat zijn inzet via een verdediger tot corner. In de 90e minuut volgt dan de eerste en enigste inzet van Haelen tussen de palen maar voor Michiel Merks geen probleem. Het is de 91e minuut als Rolf vd Boogaart op aanspelen van mark Dobbelsteen de 2-0 mag aantekenen.

Blauw Geel bereikt daarmee de laatste acht van de districtsbeker. Het was een moeizaam duel. Of het lag aan de vele mutaties, het eigen matige spel of aan het wel erg teruggetrokken spel van de gasten, en geef ze eens ongelijk. Haelen kan met opgeheven hoofd het veld verlaten. Feit is dat het al met al een mager resultaat is voor Blauw Geel, Feit is ook dat de winst nooit in gevaar kwam en men “ gewoon” de volgende ronde heeft gehaald. In de volgende ronde mag men dan weer thuis aantreden en wel tegen de winnaar van het duel tussen tweedeklasser De Ster uit Stein en HVCH uit Heesch. Dan zal waarschijnlijk uit een ander vaatje getapt moeten worden om de halve finale te halen, en daarmee kwalificatie voor deelname aan de KNVB-beker van het volgend seizoen. Voor het zover is wacht aanstaande zondag het treffen voor de competitie met het Hoensbroekse EHC. Na de 0-6 oor wassing eerder in het seizoen door Blauw Geel zullen zij uit zijn op eerherstel. Met de wetenschap dat Blauw Geel thuis nog alles heeft gewonnen zullen ze ook willen stunten en de wetenschap dat zij de laatste drie competitie wedstrijden in voorgaande seizoenen in Veghel altijd als winnaar van het veld stapten, geeft ze dat misschien wel vertrouwen voor een voor hen goede afloop.

Blauw Geel zal uiteraard de ongeslagen thuis status willen handhaven, sterker de 100% winst in thuiswedstrijden willen voorzetten en de riante koppositie willen behouden. Kortom voor beide ploegen reden genoeg om voor de winst te gaan…….

Doel: Michiel Merks

Achterhoede: Mark Dobbelsteen, Erik v Loon, Desley Schilders, Koen v Zutven,

Middenveld: Stefano Verburg ( 54e min. Sander Egmond), Mustafa Guler ( 70e min. Rolf vd Boogaart), Ymanuel Hurkmans,

Voorhoede: Tresor Shema (54e min. Danny Verbakel), Alexander Mols, Emiel vd Sanden,

Scheidsrechter: Dhr. G. Stevens

Ass. Scheidsrechters: Dhr. B. Versteegh en Dhr. S. van den Eertwegh