15 mei 2017  Competitie afgesloten met winst

Geplaatst op 15 mei 2017 • 12:12 • ClubnieuwsSenioren

I.F.C. – sv Blauw Geel’38/JUMBO (1-1) 1-3. Na het kampioenschap behaalde Blauw Geel twee gelijke spelen in competitieverband. Met het oog op de Districtsbeker finale niet verkeerd. De laatste wedstrijd moest men nog aantreden in Henrik Ido Ambacht waar IFC gastheer was. Het ritme weer oppakken en daarbij winst zou met het oog op volgend weekend natuurlijk wel prettig zijn maar ook belangrijk om ongeschonden met blessures en gele kaarten uit deze wedstrijd te komen. Voor IFC zou het misschien nog prettig zijn om een puntje te bemachtigen zodat men vrij van nacompetitie blijft voor handhaving. Trainer Niels van Casteren had eigenlijk twee wijzigingen doorgevoerd. Op doel stond Michiel Merks, Joey Hellstern bleef uiteraard aan de kant zodat hij misschien volgend weekend nog speeltijd kan maken.

Eerste wapenfeit is van de gastheren als in de 7e minuut Michiel Merks wat ver voor zijn doel staat en een IFC speler met een lob hem verschalkt. De bal gaat ook voorbij de voor IFC verkeerde kant van de paal. Drie minuten later moet de IFC doelman wel handelend optreden. Alexander Mols schiet met links naar de benedenhoek maar de doelman ligt goed in die hoek. Een minuutje later volgt een doelpoging van Danny Verbakel, die is wel hard, maar recht in de handen van de doelman. In de 20e minuut kruipt de gastheer door het bekende oog van de naald als een verdediger een voorzet van Ymanuel Hurkmans tegen de eigen paal schiet. In de tegenaanval stuit IFC vervolgens op doelman Michiel Merks die een doelpunt voorkomt. In de 26e minuut een mooie Blauw Geel aanval maar Sander Egmond legt de bal iets te ver voor zich uit zodat de IFC doelman kan ingrijpen. Blauw Geel heeft eigenlijk constant en veldoverwicht maar moet alert blijven op de counters. In de 41e minuut wordt men door zo’n counter verrast. Vier aanvallers stomen op naar het Blauw Geel doel tegenover twee verdedigers. De gastheer speelt het prima uit en leid ineens tegen de verhouding in met 1-0. Nog voor de rust, de 45e minuut stond al op het scorebord, hersteld Blauw Geel dit foutje. Sander Egmond tikt de bal in het doel na een prima combinatie die daaraan voor af ging: 1-1.

Het veld wordt besproeid en na de rust zien de getrouwe supporters uit Veghel dat Mark Dobbelsteen wordt vervangen door Rolf vd Boogaart. Hij doet zich meteen gelden maar heeft de pech dat het arbitrale trio goed oplet. Het is de 47e minuut als Emiel vd Sanden een voorzet geeft en Rolf vd Boogaart doeltreffend afrond. Helaas is geconstateerd dat de bal voor het voorzetten al over de achterlijn is geweest. Het doelpunt wordt dus helaas niet toegekend. Een minuutje later een inzet van Danny Verbakel buiten bereik van de doelman maar op de lat. Blauw Geel blijft aandringen. In de 56e minuut een prima pass op Danny Verbakel die ook goed voorzet maar Emiel vd Sanden kan de bal niet binnen tikken. Trainer Nils van Casteren past in de 58e minuut een dubbele wissel toe: Ymanuel Hurkmans en Danny Verbakel krijgen rust en voor hen in de plaats komen Koen v Zutven en Tresor Shema. Twee minuten later een inzet van Emiel vd Sanden en weer is de lat de redding voor IFC. In de 63e minuut zowaar gevaar van de gastheren. Een prachtig schot raakt echter nog de vingertoppen van Michiel Merks en wat rest voor IFC is slechts een corner omdat de bal nu rakelings langs de paal achter ging. In de 65e minuut da al lang niet meer onverdiende voorsprong voor Blauw Geel. Tresor Shema geeft de bal prima mee op Alexander Mols en hij rond goed af in de verre hoek: 1-2.   In de 68e minuut gaat een vrije trap van Desley Schilders naast het doel maar in de 69e minuut treft Blauw Geel wel weer het net. Een voorzet wordt door Tresor Shema binnen geschoten: 1-3. Dat zou meteen de eindstand worden want in de laatste twintig minuten valt er niet veel meer te beleven. Vermeldenswaardig is misschien nog de twee gele kaarten die de scheidsrechter uitdeelt waarvan 1 voor Erik van Loon en het feit dat Alexander Mols ruim tien minuten voor tijd geblesseerd uitvalt waardoor de ploeg het duel met zijn tienen moet uitspelen.

Blauw Geel sluit de competitie af op een waardige manier met winst. Ook in deze wedstrijd was men, zoals in veel wedstijden in deze competitie, de bovenliggende partij en was de winst verdiend. Blauw Geel kan zich nu gaan opmaken voor een heel mooi toetje: de Districtsbekerfinale!!!

Volgende week dus die districtsbekerfinale. In Panningen treft Blauw Geel klassegenoot Gemert. Een echte derby daarbij ook nog eens. De zwart witten zullen het kleurloze seizoen nog glans willen geven door deze beker te pakken en dat zou dan niet voor het eerst zijn. Blauw Geel speelde nog nooit de finale en heeft deze prijs dus ook nog niet in de analen staan. Alleen daarom al zal Blauw Geel deze prijs ook willen pakken. Het zou natuurlijk een prachtig resultaat zijn als men deze prijs, en daarmee de dubbel, kan pakken.

Blauw Geel kan nieuwe geschiedenis schrijven en bij winst zal dit seizoen als succesvolste seizoen de geschiedenis in gaan van ONZE club. Staf en spelers hopen uiteraard op massale ondersteuning voor Blauw Geel in Panningen want ook hier wil je toch bij zijn.