31 oktober 2016  Blauwgeel 2 kon een periode pakken . . . .!

Geplaatst op 31 oktober 2016 • 13:40 • Senioren

Een prachtige dag voor een leuke pot voetbal. Zon volop aanwezig, mooi sportpark en goede tegenstander. Alle ingrediënten waren aanwezig voor deze derby. Blauwgeel kon een periode pakken en de koppositie verstevigen. In de 1e helft begon blauwgeel matig. De opbouw was onrustig en foutjes werden bijna meteen afgestraft. Na een kwartier herpakt blauwgeel zich en werd het positiespel nauwkeuriger. Een aantal kansen werden gecreëerd maar niet verzilverd. In de 25e minuut werd een prachtige pass van Davey Schilders op waarde geschat door Achmed Abdirizak en gaf een goede voorzet op Sami Kutlu,  die op zijn beurt netjes afrondde (0-1). Blauwgeel kon verder uitlopen maar dotten van kansen werden helaas niet benut. Blauwgeel verloor de regie en Udi ’19 kwam sterk terug. Blauwgeel werd met momenten afgetroefd in de duels en Udi’19 schakelde een tandje bij. Het rustsignaal was een fijn geluid voor blauwgeel om onder de druk van Udi’19 uit te komen.

In de 2e helft bleef udi meer pressie spelen maar werd niet echt gevaarlijk. In de 55e minuut kreeg Udi’19 een penalty nadat een van de spaarzame momenten in de 16 meter werd beloond door de scheidsrechter. Dit werd beheerst in ontvangst genomen door Udi ’19(1-1). De druk werd opgevoerd door de thuisploeg maar grote kansen werden niet gecreëerd maar aan de andere kant was blauwgeel niet bij machte om controle te krijgen over de wedstrijd. Het werd slordiger en slordiger. In de counter krijgt blauwgeel een makkelijk gegeven vrije trap tegen. Deze werd door Udi’19 wederom verzilverd in de 65e minuut (2-1). Blauwgeel kwam niet meer tot goed voetbal maar ondanks dat waren er een aantal kansen om de gelijkmaker te maken. In de 80e minuut werd het nog erger, een slecht genomen corner voor blauwgeel waarbij alle afspraken niet werden nageleefd, werd meteen afgestraft in de counter (3-1). Jammer geen 3 punten, geen koppositie en geen periodetitel. Maar gelukkig wel een hoop leerpunten om mee te nemen deze week. Volgende week gelukkig weer een wedstrijd om deze nederlaag weg te spoelen.