1 november 2016  BLAUW GEEL AARDIG VOOR DOSKO, 1E PRIJSJE BINNEN NA EENVOUDIGE WINST.

Geplaatst op 1 november 2016 • 11:26 • ClubnieuwsSenioren

D.O.S.K.O – sv Blauw Geel’ 38/Jumbo (0-2) 0-4. De zomertijd kwam van zaterdag op zondag tot en einde in het laatste weekend van oktober. Blauw Geel moest op zondag 30 oktober naar Bergen op Zoom. Geweldig rustig najaarsweer op deze zondag zorgde voor prima voetbalweer. Voor beide teams totaal uiteenlopende belangen. DOSKO had slechts vier punten en heeft ieder punt keihard nodig zo op een derde van de competitie, Blauw Geel kon met een gelijkspel of zelfs een kleine nederlaag de eerste periodetitel pakken. Veel Veghelse aanhang in Bergen op Zoom en zij zagen dat Trainer Niels v Casteren weer een beroep deed op de eigenlijk vertrouwde basisopstelling van de voorgaande wedstrijden. Stijn de Looijer en Mark Westelaken zaten op de tribune, Stefano Verburg kon weer op de bank plaats nemen na een lichte blessure.

Door Antoine van der Cammen

DOSKO mocht de aftrap verrichten en helaas voor de thuisploeg zou het niet bij deze ene keer blijven. In de 2e minuut was er van de gastheren sprake ven enige dreiging en de Blauw Geel defensie moest met vereende krachten samenwerken en gaf daarbij dan een cornerweg. Daarna nam Blauw Geel snel het heft in handen. In de 5e minuut schoot Mustafa Guler een vrije trap recht in de handen van de doelman en twee minuten later zag het publiek een mooi opgezette aanval, die begon bij Sten v Vessem waarna de bal door Danny Verbakel werd voorgezet, waarna Alexander Mols de bal met het hoofd slechts wist te schampen waardoor de bal slechts voorlangs ging. In e 10e minuut hielp DOSKO zelfs mee om Blauw Geel vaster in het zadel te helpen want het speelt een bal recht in de voeten bij Sander Egmond. Helaas voor hem en Blauw Geel legt hij de bal net te kort af op een medespeler. In de 21e minuut volgt dan toch de voorsprong. Danny Verbakel heeft een hele goede voorzet in huis op Sander Egmond en die kopt de bal prima over de doelman: 0-1. Dat het een minuutje later niet gelijk wordt heeft Blauw Geel te danken aan de geweldenaar in het Veghelse doel. Een zeldzaam foutje van Martijn v Loon wordt bijna afgestraft door de DOSKO aanvoerder Fortunato maar Brahim Zaari denkt daar ander over en heeft een geweldige redding in huis. In de 26e minuut doet de DOSKO doelman wat dat betreft niet onder voor zijn collega. Nadat zijn verdedigers een voorzet van Sander Egmond op Joey Hellstern heft gegeven weten zij de bal tot corner te werken. Uit de rebound van de corner komt de bal bij Mark Dobbelsteen terecht en met een venijnige uithaal stuurt hij de bal naar de onderkant van de lat. Zoals gezegd heeft de DOSKO doelman een geweldige redding in huis op die inzet en hij tikt de bal over de lat. In de 32e minuut een van de vele mooie aanvallen van Blauw Geel die beter had verdiend maar uiteindelijk tot niets leidde. In de 35e minuut valt dan toch de 0-2. Het is de vandaag uitblinkende Sander Egmond die tekent voor deze treffer. Wederom een erg mooi opgezette aanval nu door het hart van de DOSKO defensie en met buitenkantje voet rond hij af in de benedenhoek. Een prima ruststand van 0-2 staat dan ook het scorebord.

Na de rust is het eerste wapenfeitje weer van de gastheren. Een vrije trap is bij de tweede paal echter een prooi voor Barhim Zaari. In de 49e minuut een foutje van de net ingevallen Stefano Verburg als hij de bal foutief terug speelt maar Barhim Zaari grijpt goed in terwijl een fluitsignaal voor buitenspel volgt. In de 53e minuut tekent Alexander Mols voor de 0-3. Sander Egmond geeft de bal goed af en Alexander Mols heeft geen moeite de doelman te omspelen en binnen te tikken. In de 55e minuut in het Sander Egmond himself die voor de 0-4 tekent. Hij maakt een eenvoudige maar desalniettemin zeer nuttige schijnbeweging waarmee hij de doelman het bos in stuurt en zodoende het doel geheel open ligt. DOSKO moet nu gaan oppassen niet compleet te worden overlopen maar heeft vervolgens het geluk dat Blauw Geel gas terug neemt. In de 65e minuut is het Mark Dobbelsteen die met een buitenkantje voet passt naar de linkerflank op Emiel vd Sanden. Hij zet vervolgens direct voor naar Alexander Mols die helaas de bal recht op de doelman schiet. In de 66e minuut zowaar nog een prima kans voor DOSKO maar de inzet gaat rakelings voorlangs. In de 75e minuut kan Mark Dobbelsteen na prima en snel uitgevoerde combinaties alleen voor de DOSKO doelman opduiken. Hij krijgt zijn inzet via de doelman terug maar de DOSKO defensie handelt vervolgens iets sneller en kan de bal tot corner werken. In de 76e minuut de kans voor DOSKO op een eretreffer maar op een metertje voor de doellijn wordt de bal hoog over het doel geschoten. De ingevallen Coen v Zutven ziet in de 80e minuut zijn inzet van afstand over de lat gaan en in de 88e minuut werkt Alexander Mols een voorzet van Emiel vd Sanden onbegrijpelijk naast het doel in plaats van in het doel. Bij een 0-4 stand is hem dat uiteraard wel vergeven.

Blauw Geel was deze middag heer en meester op sportpark Meilust in Bergen op Zoom en zette de gastheren soms te kijk. Het had met veel grotere cijfers kunnen winnen en dat is dan misschien het enige puntje van zorg: de vele grote kansen die helaas werden gemist. Maar het soms oogstrelende voetbal is geweldig om naar te kijken. De winst heeft er voor gezorgd dat een eerste prijsje van de competitie is binnen gehaald en men in ieder geval zeker is van nacompetitie voor promotie naar de derde divisie. Man van de wedstrijd aan Blauw Geel zijde, en dat zal niemand kunnen verbazen zeker als je de wedstrijd hebt gezien, was Sander Egmond. Na deze overigens uiterst sportieve wedstrijd kon Blauw Geel de lange thuisreis in opperbeste stemming aanvangen maar pas nadat gastheer DOSKO samen met de wedstrijdsponsor voor een buffet hadden gezorgd. Een hele mooie geste van DOSKO en sponsor!!!

Volgend weekend wacht een thuiswedstrijd tegen zeker geen geringe tegenstander. Uit West-Brabant komt dan Halsteren op bezoek. Vorig seizoen wisten zij in Veghel nog met 1-2 te winnen en het is zeker een gevaarlijke tegenstander. Laten we hopen dat Blauw Geel ook dan weer menigmaal het mooie sprankelende voetbal kan tonen zoals in deze wedstijd tegen DOSKO was te zien en dat ook de publieke belangstelling in Veghel de komende wedstrijden zal toenemen want een periodetitel is dan wel binnen maar het kan zomaar de opmaat voor meer zijn. Tegenstander Halsteren verloor misschien toch wel enigszins verrassend deze competitieronde met 1-0 in Leidschendam bij RKAVV maar zal mede daarom graag de volle winst uit Veghel willen meenemen om weer aan te haken bij de top van het klassement.

Mannen Proficiat met het behalen van de eerste periode en vooral ook de manier waarop!!!. Komende weken zeker geen gemakkelijk programma want na het duel tegen Halsteren staan wedstijden tegen de huidige nummers 2 tm 4 op het programma. Maar eerst zondag  6 november thuis tegen Halsteren: Succes!!!!

Doel:  Brahim Zaari,

Achterhoede:   Ymanuel Hurkmans (72e min. Coen v Zutven),  Desley Schilders, Martijn van Loon,  Sten v Vessem,

Middenveld:   Sander Egmond, Mustafa Guler( 49e min. Stefano Verburg),  Mark Dobbelsteen,

Voorhoede:  Joey Hellstern (53e min. Emiel vd Sanden), Alexander Mols,  Danny Verbakel,

Scheidsrechter: Dhr. Witlox

Ass. Scheidsrechters: Dhr. Groot en Dhr. Engberts

Kaarten:  Geel: