30 januari 2012  Blauw Geel’38/OW pakt belangrijke winst

Geplaatst op 30 januari 2012 • 9:32 • ClubnieuwsSenioren

Door: Vincent van Liempt

Fraaie revanche door team prestatie

Veghel – In september van dit jaar werd er nog met maar liefst 3-1 verloren bij Meerssen, nu waren de rollen geheel anders. Vanaf de aftrap was het duidelijk dat de formatie van Gesthuizen&Prommayon iets recht wilde zetten. Vorige week immers nog van Dijkse Boys verloren en dat wilde men graag recht zetten. Het was koud op het park maar de Veghelaren hadden er we l gelijk zin om zich flink warm te lopen terwijl Meerssen vooral afwachtend wilde zijn.Met Mols en Van Lokven in de spits en ’sluitpost’ Minneboo was er weer bij na een schorsing. Met ook Jeroen Janssen op het doel en Guler en Korkmaz op het middenveld, werd duidelijk dat het tijd werd voor een driepunter. Met een duidelijk sterkere eerste helft dan de Limburgers en kansen voor Mols, Van Lokven en Janssen met een vlammend schot, bleef de eerste helft toch blanco. Ondanks de koude langs voor de supporters was er geen reden om de wedstrijd niet verder te volgen. Het publiek proefde dat er winst te halen was en dat wilde men niet missen.

Ook in de 2e helft bleef Blauw Geel de aanvallende ploeg en had het betere van het spel. Met af en toe een plaagstootje van Meerssen of een verdwaalde counter, was het nog oppassen maar eigenlijk stond iedereen op een Veghelse treffer te wachten. In de 63e min. Was het dan zover. Mols kwam alleen voor doelman Gabrielides maar speelde beheerst de bal achter de doelman die eerder al menig poging had weten pareren. In plaats van direct door te stoten naar de tweede Veghelse treffer, werd het tot ieders verbazing in de 75e min toch weer 1-1. Balverlies van Joost Janssen, achterin wat slordig spel en de slimheid van Limburger Ricardo Geurts zorgde voor de gelijkmaker .Blauw geel bleef in eigen kunnen geloven en direct na de tegenvallende gelijkmaker werd opnieuw de aanval gekozen.

Vlak voor tijd werd die aanvalsdriften van Veghelaren met verve afgerond. Invaller Emiel van de Sanden (voor v Lokven) kon een corner afdwingen. Uit de hoekschop kon Dekkers terug koppen op Dingil  die op zijn beurt de winnende treffer keurig achter de Limburgse goalie wist te plaatsen. De 2-1 winst geeft enige rust in het Veghelse ‘kamp’ en maakte wat ruimte om weer naar omhoog te kijken. Zondag is de uitwedstrijd bij en tegen Nuenen., natuurlijk afhankelijk van de weergoden.