30 augustus 2016  Blauw Geel’38 wint verdiend van Groene Ster met matig voetbal

Geplaatst op 30 augustus 2016 • 17:04 • ClubnieuwsSenioren

Bron: KLIKNIEUWS

Groene Ster was maar met één missie naar Veghel afgereisd: niet verliezen. De uppercut die de Limburgers vorige week kregen van Nuenen (6-0) galmde vermoedelijk nog lang na in de Heerlense oren. Daarin slaagde het team niet en verloor opnieuw al was de score wat meer respectabel. Een doelpunt voor rust van Danny Verbakel was voldoende om Groene Ster te slechten.

Door: Peter Kuijpers

Foto’s: Gerard Beekmans

Trainer Niels van Casteren kon geen gebruik maken van Sander Egmond. De aangever vorige week aan Ymanuel Hurkmans  naar de 0-1 in Oss was een aangekondigd weekendje weg. Stijn de Looijer bleek weer fit en speelde op de rechtsback positie hierdoor verdween Coen van Zutven naar de bank. Van Egmond werd vervangen door Tresor Shema die vorige week in Oss een prima indruk achter zich liet. Klagen over dingen was eigenlijk niet op zijn plek omdat de toegang vanmiddag gratis was. Trainer Ed Hendriks van Groene Ster startte in Veghel met vijf man achterin  een soort ruit op het middenveld. Blauw Geel’38 hield het op 4-4-2 met Mols en Verbakel voorin. Aanvaller Joey Hellstern had ook een basisplek waar Mustafa Guler buiten het team werd gelaten.

Diagonaal

Blauw Geel’38 begon sterk en hoopvol. Bij inzetten van Alexander Mols en Verbakel was het billen knijpen voor de Limburgers. Het doelpunt wat wel verdiend was in die fase, kwam van de voet van Danny Verbakel die door Mark Dobbelsteen de zestien in werd gestuurd. De Eerdenaar passeerde Willem jan Thijssen met een diagonaal schot in de verre hoek: 1-0. Groene Ster koos dapper de aanval, maar verder dan een schot onderkant paal van aanvoerder Maikel van Kesteren kwamen de elf van Hendriks niet.

Twent

Na rust twee ongewijzigde teams. Wel was even de vraag of doelman Thijssen terug zou komen. De vertrouwde sluitpost van Groene Ster kwam voor rust onaangenaam in botsing met Shema en kneusde een paar ribben. Thijssen echter keepte de wedstrijd uit. Het duel werd saaier en in sommige gevallen vervelender. De Limburgers haalde bij scheidsrechter Esen uit Almelo het bloed onder zijn nagels uit door bij elke beslissing van de correct leidende Twent commentaar te leveren. Esen irriteerde zich hier behoorlijk aan. Dit alles in een wedstrijd die de kwalificatie sportief met verve mocht dragen.

Credits

De wedstrijd werd er niet beter op. Blauw Geel’38 was het meest aanvallend maar de Veghelse aanvallers konden het verschil niet maken vanmiddag. Wellicht moeten hier ook de credits uitgaan naar de sterke Limburgse defensie. Zowel Ed Hendriks als collega Niels van Casteren sloegen aan het wisselen. Emiel van der Sanden en Stefano Verburg vielen prima in. Veranderen deed het niet meer en Blauw Geel’38 trok eigenlijk vrij eenvoudig de winst over de streep. Van Casteren zag twee verschillende helften: “Dat klopt vooral de eerste helft zag ik een goed Blauw Geel’38 daarna werd het slordiger. Simpele ballen kwamen niet meer aan en we maakten verkeerde keuzes.

Blauw Geel’38: Zaari,De Looijer, Schilders, Martijn van Loon, Van Vessem, Shema (72. Verburg), Dobbelsteen,Hellstern (70. Van der Sanden), Hurkmans, Verbakel, Mols.

Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2016  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO