6 december 2015  Blauw Geel’38 doet wat het moet doen: winnen van TOP

Geplaatst op 6 december 2015 • 21:23 • ClubnieuwsSenioren

Bron: Kliknieuws

Blauw Geel’38 behaalde een vrij eenvoudige zege op een matig TOP. Bij Blauw Geel verving Stefano Verburg de geschorste Stijn de Looijer. Brian Peters scoorde in de 7e minuut de 1-0 en na rust was het Danny Verbakel die de score verdubbelde. Het slotakkoord was wederom voor Peters die met zijn tweede de 3-0 einstand bepaalde.

Door: Peter Kuijpers

De overwinningen van TOP op Gemert en DOSKO hadden toch wat meer respect geprovoceerd in het Veghelse kamp. Angst is een ander verhaal, dat was er zeker niet. TOP trainer Chris van den Dungen moest al na 10 minuten Mark Westelaken wisselen die in botsing kwam met Brian Peters. Diezelfde Peters had kort daarvoor met fraai schot in de bovenhoek de score geopend. Dé kans op 2-0 kreeg Verburg die fraai weggestuurd door Mustafa Guler vrij op keeper Niek Antonides af mocht. Het schot van Verburg was veel te zacht om de Erpse doelman te verschalken.

Twee ongewijzigde teams na rust waar Peters van bijna acquit een kans niet wist te verzilveren. Echter veel goede dingen kwamen vanmiddag van Guler. Met de stelling van Pythagoras bracht hij Danny Verbakel in stelling die Antonides kansloos liet: 2-0. Het doek viel voor de bezoekers uit Oss. In fases dat Blauw Geel’38 opzoek ging naar de 3-0 kregen TOP nog enkele kansjes. Een maal verslikte Vendrig zich door te ver uit te komen. Maar de man in vorm was weer snel terug om de inzet van Armin Alibasic te keren. Het laatste woord was voor Brian Peters. Er zijn critici die zijn eigengereide stijl hekelen en dan wijzen op zijn stuitend egoïsme. Maar die worden snel de mond gesnoerd met zijn datasheet waar vanmiddag  weer twee treffers werden bijgeschreven. Een prima overwinning tegen een matig TOP. Het team van trainer Erwin van Breugel klimt weer wat hoger in dat akelige rechterrijtje.